péntek, szeptember 30, 2022
Home Apple hírek Döbbenetesen sok Apple-eszközt használunk aktívan

Döbbenetesen sok Apple-eszközt használunk aktívan

Az Apple friss pénzügyi jelentése szerint továbbra is rendkívül gyors ütemben nő a cég felhasználói bázisa.

Hiába minden gyártási nehézség, az Apple így is kiváló évet zárt 2021-ben, és az utolsó, kereskedelmi szempontból kiemelten fontos negyedév is kiválóan sikerült, ezzel vissza is szerezték a legnépszerűbb telefongyártó címét az év egészét tekintve.

Ez statisztikailag is jelentősnek bizonyult, amiről a cég pénzügy jelentéséből értesülhettünk, ugyanis a frissen üzembe állított készülékeknek köszönhetően még közelebb került az almás gyártó a kétmilliárd aktív eszközhöz.

Tim Cook a részvényeseknek azzal a kiváló hírrel szolgálhatott, hogy elérték az 1,8 milliárd aktív Apple-eszközt, amik közé azokat az okostelefonokat, tableteket, és számítógépeket számítják, amik az utóbbi kilencven napban legalább egyszer csatlakoztak egy Apple-szolgátatáshoz. Ez egyenletes növekedést mutat az utóbbi két évre levetítve, ugyanis 2021-ben és 2020-ban egységesen nagyjából százötvenmillióval kevesebb, 1,65 milliárd és 1,5 milliárd aktív eszközről számoltak be. Az eszközök kategóriánkénti megoszlásáról ezúttal nem kaptunk pontos adatokat, erről utoljára tavaly januárban közölték, hogy elérték az egymilliárd aktív iPhone-t.

Ami a konkurenciát illeti, a különböző gyártók már hárommilliárdnál is több aktív okostelefonra juttatták el az Android valamilyen változatát, igaz, a Google ezen statisztikájában nem látszanak azok a mobilok, amik nem a Play Store-t használják, hanem valamelyik alternatív app-piacteret. Emellett egy másik tech-óriás, a Microsoft arról számolt be nemrég, hogy 1,4 milliárd olyan aktív PC és Xbox konzol van, ami a Windows 10 vagy 11 valamelyik kiadását futtatja.


Az aktív eszközök új csúcsa természetesen kiemelkedő pénzügyi sikert is hozott az Apple-nek, a legutóbbi negyedévnél ugyanis egyik háromhónapos időszakban sem kerestek többet. A 123,9 milliárd dollár bevételből 34,6 milliárd dollárt profitként tarthat meg a vállalat, ami mindkét szempontból új csúcsot jelent. A prímet természetesen az iPhone kiváló ünnepi szezonja vitte, ami kilenc százalékos növekedést produkálva 71,63 milliárd dollárt hozott a konyhára. De az iPadek kivételével mindegyik üzletág jobban zárt, mint egy évvel korábban, a Mac kategória 25, a szolgáltatások 24, a hordható eszközök 13 százalékos növekedést mutattak.

A tabletek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy azok gyártását beszámolók szerint háttérbe szorították az iPhone-ok javára. Azt pedig az Apple is elismerte a beszámolójában, hogy nem volt elég iPadjük, amit eladhattak volna, így zsugorodhatott 14 százalékot az üzletük ezen szegmense.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments