csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Az új termékek fejlesztése mindig vonzza a kíváncsi szemeket. Az Apple-t viszont olyannyira zavarja ez, hogy a gyártósori munkát is képes átszervezni miatta.

Mint a legtöbb a cég esetében, az Apple vezetőségét is érzékenyen érinti, ha egy bemutatásra váró termékének jellemzői még az újdonság hivatalos leleplezése előtt kitudódnak. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a vállalat számos megelőző intézkedést hozott, ám ezek a legfrissebb hírek szerint csak félmegoldások – sokkal szigorúbb ellenőrzésre van szükség.

A The Information úgy tudja, hogy az almás cég meg is hozott néhány döntést, ami elejét veheti a szivárgásoknak. Ezek közé tartozik, hogy az Apple által alkalmazott gyári munkások továbbra is arc- és ujjlenyomat-ellenőrzés után léphetnek csak be a munkaterületre. Ha a dolgozók közt olyan is akad, aki büntetett előéletű, úgy az nem vehet részt olyan munkafázisban, ahol a még meg nem jelent Apple-termékek előállítása zajlik.

A cég mindemellett a gyártáshoz használt számítógépes rendszereket is frissíti, hogy a különféle alkatrészek minél kevesebb időt töltsenek az egyes szalagoknál. Az Apple állítólag egy olyan változtatást is bevezet ezen a részen, amely az esetleges lopásokat igyekszik lefülelni: a fejlesztés lényege, hogy ha egy termékdarab nem érkezik meg időben a következő csarnokba, úgy a rendszer automatikusan riaszt.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy a biztonsági személyzetnek részletesen nyilván kell tartania, ki és hova viszi az egyes alkatrészeket, és azt is, miért szükséges annak mozgatása.

Az új szabályok része még, hogy a hibás, prototípus céljából gyártott alkatrészek megsemmisítéséről készült felvételeket legalább 180 napig meg kell őrizni. A járműveket pedig, amelyek valamilyen gyártáshoz szükséges hozzávalót szállítanak, mind a négy oldalukon kamerákkal kell felszerelni. A szakértők már utóbbi kettőt is túlzásnak tartják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments