Home Apple hírek Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Az új termékek fejlesztése mindig vonzza a kíváncsi szemeket. Az Apple-t viszont olyannyira zavarja ez, hogy a gyártósori munkát is képes átszervezni miatta.

Mint a legtöbb a cég esetében, az Apple vezetőségét is érzékenyen érinti, ha egy bemutatásra váró termékének jellemzői még az újdonság hivatalos leleplezése előtt kitudódnak. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a vállalat számos megelőző intézkedést hozott, ám ezek a legfrissebb hírek szerint csak félmegoldások – sokkal szigorúbb ellenőrzésre van szükség.

A The Information úgy tudja, hogy az almás cég meg is hozott néhány döntést, ami elejét veheti a szivárgásoknak. Ezek közé tartozik, hogy az Apple által alkalmazott gyári munkások továbbra is arc- és ujjlenyomat-ellenőrzés után léphetnek csak be a munkaterületre. Ha a dolgozók közt olyan is akad, aki büntetett előéletű, úgy az nem vehet részt olyan munkafázisban, ahol a még meg nem jelent Apple-termékek előállítása zajlik.

A cég mindemellett a gyártáshoz használt számítógépes rendszereket is frissíti, hogy a különféle alkatrészek minél kevesebb időt töltsenek az egyes szalagoknál. Az Apple állítólag egy olyan változtatást is bevezet ezen a részen, amely az esetleges lopásokat igyekszik lefülelni: a fejlesztés lényege, hogy ha egy termékdarab nem érkezik meg időben a következő csarnokba, úgy a rendszer automatikusan riaszt.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy a biztonsági személyzetnek részletesen nyilván kell tartania, ki és hova viszi az egyes alkatrészeket, és azt is, miért szükséges annak mozgatása.

Az új szabályok része még, hogy a hibás, prototípus céljából gyártott alkatrészek megsemmisítéséről készült felvételeket legalább 180 napig meg kell őrizni. A járműveket pedig, amelyek valamilyen gyártáshoz szükséges hozzávalót szállítanak, mind a négy oldalukon kamerákkal kell felszerelni. A szakértők már utóbbi kettőt is túlzásnak tartják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments