szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Drákói szigorral akadályozná meg az Apple, hogy idő előtt kitudódjon, min dolgozik

Az új termékek fejlesztése mindig vonzza a kíváncsi szemeket. Az Apple-t viszont olyannyira zavarja ez, hogy a gyártósori munkát is képes átszervezni miatta.

Mint a legtöbb a cég esetében, az Apple vezetőségét is érzékenyen érinti, ha egy bemutatásra váró termékének jellemzői még az újdonság hivatalos leleplezése előtt kitudódnak. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a vállalat számos megelőző intézkedést hozott, ám ezek a legfrissebb hírek szerint csak félmegoldások – sokkal szigorúbb ellenőrzésre van szükség.

A The Information úgy tudja, hogy az almás cég meg is hozott néhány döntést, ami elejét veheti a szivárgásoknak. Ezek közé tartozik, hogy az Apple által alkalmazott gyári munkások továbbra is arc- és ujjlenyomat-ellenőrzés után léphetnek csak be a munkaterületre. Ha a dolgozók közt olyan is akad, aki büntetett előéletű, úgy az nem vehet részt olyan munkafázisban, ahol a még meg nem jelent Apple-termékek előállítása zajlik.

A cég mindemellett a gyártáshoz használt számítógépes rendszereket is frissíti, hogy a különféle alkatrészek minél kevesebb időt töltsenek az egyes szalagoknál. Az Apple állítólag egy olyan változtatást is bevezet ezen a részen, amely az esetleges lopásokat igyekszik lefülelni: a fejlesztés lényege, hogy ha egy termékdarab nem érkezik meg időben a következő csarnokba, úgy a rendszer automatikusan riaszt.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy a biztonsági személyzetnek részletesen nyilván kell tartania, ki és hova viszi az egyes alkatrészeket, és azt is, miért szükséges annak mozgatása.

Az új szabályok része még, hogy a hibás, prototípus céljából gyártott alkatrészek megsemmisítéséről készült felvételeket legalább 180 napig meg kell őrizni. A járműveket pedig, amelyek valamilyen gyártáshoz szükséges hozzávalót szállítanak, mind a négy oldalukon kamerákkal kell felszerelni. A szakértők már utóbbi kettőt is túlzásnak tartják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments