vasárnap, augusztus 1, 2021
Home Iphone Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az...

Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az Apple

Újabb információ látott napvilágot arról, hogy az Apple a kijelző alatt hozná vissza az iPhone-okba az ujjlenyomat-olvasót, ám a jelek szerint egy olyan megoldással, amit eddig egyetlen androidos gyártótól sem láthattunk.

Jó ideje lehet már arról hallani, hogy az Apple visszahozza az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba. A Touch ID még az iPhone X-zel került ki a készülékből, azóta pedig nem is tért vissza. A legtöbben azt várják, hogy a kijelző alá rejtve jelenne meg ismételten – erről legutóbb október közepén hallhattunk egy információt –, és ha minden jól megy, erre 2021-ben kerülhet majd sor.

A témát ezúttal az AppleInsider vette elő, ami egy, az Apple által készített szabadalmi tervet talált meg. Ezek szerint a vállalat szakítana a jelenlegi piaci trendekkel, és egy olyan megoldást pakolna be a készülékébe, amilyet eddig még egyetlen gyártónál sem láthattunk.

Jelenleg a kijelző alá tett ujjlenyomat-olvasók vagy kapacitív technológiával működnek, ultrahangos szenzorral próbálják meg letapogatni a készülékre tett ujjat. Az Apple egyiket sem alkalmazná, helyette infravörös képalkotó eljárással azonosítaná az illető ujját, aki megpróbálja feloldani a telefon zárolását.

Érdemes megjegyezni, hogy a szabadalmat még 2018 szeptemberében nyújtották be, így az is lehet, hogy azóta már találtak egy jobb megoldást. És persze azt sem árt észben tartani, hogy a szabadalmi ötletek közel sem mindegyikét használják a késztermékekben.

Hogy valóban infravörös technológiával operál-e majd az Apple jövőre, az egy évig még egész biztosan kérdés marad. Remélhetőleg azonban 2021-ben már tényleg visszatér majd a Touch ID, ezzel ugyanis megszűnhetne a Face ID-nak fenntartott szenzorsziget, és valóban csak a kijelző foglalná el az előlapot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Besúgásra próbálja rávenni az Apple az egyik szivárogtatót

Minden évben menetrendszerú, hogy különböző szivárogtatóktól kikerülnek az új iPhone-ok prototípusai, így sokszor már hónapokkal a megjelenés előtt tudjuk, hogy mire is lehet számítani....

Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba. Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel...

Recent Comments