Home Iphone Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az...

Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az Apple

Újabb információ látott napvilágot arról, hogy az Apple a kijelző alatt hozná vissza az iPhone-okba az ujjlenyomat-olvasót, ám a jelek szerint egy olyan megoldással, amit eddig egyetlen androidos gyártótól sem láthattunk.

Jó ideje lehet már arról hallani, hogy az Apple visszahozza az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba. A Touch ID még az iPhone X-zel került ki a készülékből, azóta pedig nem is tért vissza. A legtöbben azt várják, hogy a kijelző alá rejtve jelenne meg ismételten – erről legutóbb október közepén hallhattunk egy információt –, és ha minden jól megy, erre 2021-ben kerülhet majd sor.

A témát ezúttal az AppleInsider vette elő, ami egy, az Apple által készített szabadalmi tervet talált meg. Ezek szerint a vállalat szakítana a jelenlegi piaci trendekkel, és egy olyan megoldást pakolna be a készülékébe, amilyet eddig még egyetlen gyártónál sem láthattunk.

Jelenleg a kijelző alá tett ujjlenyomat-olvasók vagy kapacitív technológiával működnek, ultrahangos szenzorral próbálják meg letapogatni a készülékre tett ujjat. Az Apple egyiket sem alkalmazná, helyette infravörös képalkotó eljárással azonosítaná az illető ujját, aki megpróbálja feloldani a telefon zárolását.

Érdemes megjegyezni, hogy a szabadalmat még 2018 szeptemberében nyújtották be, így az is lehet, hogy azóta már találtak egy jobb megoldást. És persze azt sem árt észben tartani, hogy a szabadalmi ötletek közel sem mindegyikét használják a késztermékekben.

Hogy valóban infravörös technológiával operál-e majd az Apple jövőre, az egy évig még egész biztosan kérdés marad. Remélhetőleg azonban 2021-ben már tényleg visszatér majd a Touch ID, ezzel ugyanis megszűnhetne a Face ID-nak fenntartott szenzorsziget, és valóban csak a kijelző foglalná el az előlapot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments