Home Iphone Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az...

Eddig nem látott megoldással hozná vissza az iPhone-okba a Touch ID-t az Apple

Újabb információ látott napvilágot arról, hogy az Apple a kijelző alatt hozná vissza az iPhone-okba az ujjlenyomat-olvasót, ám a jelek szerint egy olyan megoldással, amit eddig egyetlen androidos gyártótól sem láthattunk.

Jó ideje lehet már arról hallani, hogy az Apple visszahozza az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba. A Touch ID még az iPhone X-zel került ki a készülékből, azóta pedig nem is tért vissza. A legtöbben azt várják, hogy a kijelző alá rejtve jelenne meg ismételten – erről legutóbb október közepén hallhattunk egy információt –, és ha minden jól megy, erre 2021-ben kerülhet majd sor.

A témát ezúttal az AppleInsider vette elő, ami egy, az Apple által készített szabadalmi tervet talált meg. Ezek szerint a vállalat szakítana a jelenlegi piaci trendekkel, és egy olyan megoldást pakolna be a készülékébe, amilyet eddig még egyetlen gyártónál sem láthattunk.

Jelenleg a kijelző alá tett ujjlenyomat-olvasók vagy kapacitív technológiával működnek, ultrahangos szenzorral próbálják meg letapogatni a készülékre tett ujjat. Az Apple egyiket sem alkalmazná, helyette infravörös képalkotó eljárással azonosítaná az illető ujját, aki megpróbálja feloldani a telefon zárolását.

Érdemes megjegyezni, hogy a szabadalmat még 2018 szeptemberében nyújtották be, így az is lehet, hogy azóta már találtak egy jobb megoldást. És persze azt sem árt észben tartani, hogy a szabadalmi ötletek közel sem mindegyikét használják a késztermékekben.

Hogy valóban infravörös technológiával operál-e majd az Apple jövőre, az egy évig még egész biztosan kérdés marad. Remélhetőleg azonban 2021-ben már tényleg visszatér majd a Touch ID, ezzel ugyanis megszűnhetne a Face ID-nak fenntartott szenzorsziget, és valóban csak a kijelző foglalná el az előlapot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Recent Comments