vasárnap, március 26, 2023
Home Iphone Eddig sem volt olcsó az iPhone, de nézze meg, ami most jön

Eddig sem volt olcsó az iPhone, de nézze meg, ami most jön

Lassan már napokban mérhető az iPhone 13 bemutatkozásának dátuma. A remek specifikációk mellett azonban egy kevésbé kellemes jellemzőre is fel kell készülnünk: állítólag az eddigieknél is vastagabban fog majd az Apple ceruzája az árcédula kitöltésekor.

Ha szeptember, akkor iPhone – ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Apple visszatér a jól bevált ütemezéshez, és az első őszi hónapban mutatja be az aktuális évre szánt iPhone-családját. Bár az Apple háza táján mindig is nagy volt a titoktartás, azért szépen szivárognak az információk az újdonságról (ezeket egyébként ide kattintva tekintheti át).

A legújabb hírek, pontosabban a DigiTimes Asia jelentése ezúttal egy kellemetlenebb információval szolgált: az Apple a korábbiaknál drágábbra árazhatja be az idei iPhone-modelleket annak érdekében, hogy kompenzálja az alkatrészek költségnövekedését.

© Platform Decentral

A világ legnagyobb chipgyártója, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) az Apple lapkakészleteinek is az előállítója. Már értesítette az ügyfeleit az árak akár 20 százalékos emeléséről, amiből az Apple-t – az idézett forrás szerint – 3-5 százalék érintené. Viszont ezt nagy valószínűséggel tovább hárítanák az ügyfeleikre. Bár a TSMC csak 2022 januárjától fogja emelni az árakat, az Apple már az idei új eszközeit is drágábban fogja adni, ami érthető, hiszen fura lenne a hivatalos bevezetés után néhány hónappal árat emelni.

Pár hónapja röppent fel a hír, hogy az Apple több mint 100 millió A15 Bionic chipet rendelt a TSMC-től, hogy még véletlenül se fusson bele alkatrészellátási problémákba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Ismét új TV-csatornán kereshetik a magyarok is a világ legmenőbb focibajnokságát

Sokak szerint a legjobb, de kétségkívül a legtöbb pénzt megmozgató labdarúgó bajnokság a Premier League. Az angol pontvadászat már hosszú évek óta kisajátította a...

5 ok, amiért utálni lehet az Apple-t

Mindig lehet egy-egy vállalatot szeretni vagy gyűlölni, lássuk ezúttal, miért nem szeretjük az Apple-t. ]]>  Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! A...

Címlapunkon: Progress Software – Megbízhatóság hálózatintelligenciával

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 22-én megjelent lapszámának online változata. ...

Évi egymilliárdból próbál betörni a mozis piacra az Apple

Az Apple Inc. évi egymilliárd dollárt tervez mozikban forgalmazandó filmek gyártásába és forgalmazásába fektetni. ...

Recent Comments