csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Eddig sem volt olcsó az iPhone, de nézze meg, ami most jön

Eddig sem volt olcsó az iPhone, de nézze meg, ami most jön

Lassan már napokban mérhető az iPhone 13 bemutatkozásának dátuma. A remek specifikációk mellett azonban egy kevésbé kellemes jellemzőre is fel kell készülnünk: állítólag az eddigieknél is vastagabban fog majd az Apple ceruzája az árcédula kitöltésekor.

Ha szeptember, akkor iPhone – ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Apple visszatér a jól bevált ütemezéshez, és az első őszi hónapban mutatja be az aktuális évre szánt iPhone-családját. Bár az Apple háza táján mindig is nagy volt a titoktartás, azért szépen szivárognak az információk az újdonságról (ezeket egyébként ide kattintva tekintheti át).

A legújabb hírek, pontosabban a DigiTimes Asia jelentése ezúttal egy kellemetlenebb információval szolgált: az Apple a korábbiaknál drágábbra árazhatja be az idei iPhone-modelleket annak érdekében, hogy kompenzálja az alkatrészek költségnövekedését.

© Platform Decentral

A világ legnagyobb chipgyártója, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) az Apple lapkakészleteinek is az előállítója. Már értesítette az ügyfeleit az árak akár 20 százalékos emeléséről, amiből az Apple-t – az idézett forrás szerint – 3-5 százalék érintené. Viszont ezt nagy valószínűséggel tovább hárítanák az ügyfeleikre. Bár a TSMC csak 2022 januárjától fogja emelni az árakat, az Apple már az idei új eszközeit is drágábban fogja adni, ami érthető, hiszen fura lenne a hivatalos bevezetés után néhány hónappal árat emelni.

Pár hónapja röppent fel a hír, hogy az Apple több mint 100 millió A15 Bionic chipet rendelt a TSMC-től, hogy még véletlenül se fusson bele alkatrészellátási problémákba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a...

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket,...

Recent Comments