szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Egy befektetési guru 120 milliárd dollárt keresett az Apple szárnyalásával

Egy befektetési guru 120 milliárd dollárt keresett az Apple szárnyalásával

Az egyik legismertebb amerikai befektetőnek számító Warren Buffett cége az Apple egyik legnagyobb részvényese. Ahogy pedig az iPhone gyártójának értéke a napokban elérte a 3 ezer milliárd dolláros álomhatárt, a guru egyedül több mint 120 milliárd dollárt keresett.

A sokszor csak „omahai orákulumként” emlegetett Warren Buffett nemcsak az USA egyik legismertebb befektetője, de az Apple részvényének régi híve is. Vállalata, a Berkshire Hathaway még 2016-ban kezdett el Apple papírokat vásárolni, és 2018 közepére már 5 százalékos részesedése volt a technológia óriásban.

Ez a részesedés akkor 36 milliárd dollárt ért, azonban ma már a befektetés értéke eléri a 160 milliárd dollárt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az iPhone gyártójának piaci értéke a napokban már átlépte a 3 ezer milliárd dolláros álomhatárt is – írja a CNBC. Vagyis Buffett cége az elmúlt években csak az Apple részvényeivel több mint 120 milliárd dollárt keresett.

Érdekesség, hogy a 91 éves Buffett hosszú időn át úgy nyilatkozott, hogy igyekszik távol tartani magát a népszerű technológiai vállalatoktól. Ahogy azonban a Berkshire befektetési stratégiájának kialakítását egyre inkább átadta fiatalabb szakembereknek, úgy nőtt meg az Apple részaránya a Berkshire portfóliójában. Jelenleg az Apple több mint 40 százalékot tesz ki a vállalat befektetési portfóliójában.

Buffett egyébként az elmúlt években több nyilatkozatban is hangsúlyozta, mennyire fontos az Apple a Berkshire számára. 2020 februárjában például azt mondta, nem is részvényként gondol az Apple-re, hanem a Berkshire „üzletágaként”. Korábban pedig úgy nyilatkozott, hogy az iPhone egyik sajátossága, hogy egy „ragadós” termék, vagyis az Apple ökoszisztémáján belül tartja a fogyasztóit.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

A Kremlben rettegnek attól, hogy az iPhone-okat lehallgatják, mindenkinek le kell selejteznie…

Vlagyimir Putyin újraválasztási kampányában részt vevő Kreml-dolgozóknak tilos lesz iPhone-t használniuk, mert a politikai vezetés attól tart, hogy ezeket a készülékeket lehallgathatják – jelentette...

Recent Comments