szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Egy befektetési guru 120 milliárd dollárt keresett az Apple szárnyalásával

Egy befektetési guru 120 milliárd dollárt keresett az Apple szárnyalásával

Az egyik legismertebb amerikai befektetőnek számító Warren Buffett cége az Apple egyik legnagyobb részvényese. Ahogy pedig az iPhone gyártójának értéke a napokban elérte a 3 ezer milliárd dolláros álomhatárt, a guru egyedül több mint 120 milliárd dollárt keresett.

A sokszor csak „omahai orákulumként” emlegetett Warren Buffett nemcsak az USA egyik legismertebb befektetője, de az Apple részvényének régi híve is. Vállalata, a Berkshire Hathaway még 2016-ban kezdett el Apple papírokat vásárolni, és 2018 közepére már 5 százalékos részesedése volt a technológia óriásban.

Ez a részesedés akkor 36 milliárd dollárt ért, azonban ma már a befektetés értéke eléri a 160 milliárd dollárt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az iPhone gyártójának piaci értéke a napokban már átlépte a 3 ezer milliárd dolláros álomhatárt is – írja a CNBC. Vagyis Buffett cége az elmúlt években csak az Apple részvényeivel több mint 120 milliárd dollárt keresett.

Érdekesség, hogy a 91 éves Buffett hosszú időn át úgy nyilatkozott, hogy igyekszik távol tartani magát a népszerű technológiai vállalatoktól. Ahogy azonban a Berkshire befektetési stratégiájának kialakítását egyre inkább átadta fiatalabb szakembereknek, úgy nőtt meg az Apple részaránya a Berkshire portfóliójában. Jelenleg az Apple több mint 40 százalékot tesz ki a vállalat befektetési portfóliójában.

Buffett egyébként az elmúlt években több nyilatkozatban is hangsúlyozta, mennyire fontos az Apple a Berkshire számára. 2020 februárjában például azt mondta, nem is részvényként gondol az Apple-re, hanem a Berkshire „üzletágaként”. Korábban pedig úgy nyilatkozott, hogy az iPhone egyik sajátossága, hogy egy „ragadós” termék, vagyis az Apple ökoszisztémáján belül tartja a fogyasztóit.

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments