szombat, május 28, 2022
Home Iphone Egy hónap múlva ilyenkor már gyártják az Apple új iPhone-os chipjét

Egy hónap múlva ilyenkor már gyártják az Apple új iPhone-os chipjét

Úgy hírlik, hogy az Apple visszatér megszokott ütemtervéhez, és szeptemberben jelenti be az idei évre szánt iPhone-okat. Ezzel függ össze, hogy májusban már el is kezdik a következő generációs Bionic chipek gyártását.

Az Apple régi partnerének, a TSMC-nek gyáraiban készül majd az újabb generációs lapkakészlet, az A15 Bionic chip. Öt nm-es technológiát használnak majd, így elméletileg nem különbözik majd nagyon az elődtől, az A14 chiptől, bár várható, hogy az Apple optimalizálásokat is végez majd a jobb teljesítmény és energiafelhasználás érdekében. Az A15 Bionic áramkörök gyártása májusban kezdődhet, így – írja a Tom’s Guide – tartható lesz a szokott ütemezés, azaz az iPhone 13-ak szeptemberben érkezhetnek.

Tavaly októberben, illetve novemberben mutatkoztak be az iPhone 12 család tagjai, részben a világjárvány, részben az amerikai korlátozások miatt, amelyek érintették az Apple néhány partnerét.

Úgy tudni, hogy idén is négy különböző modell tartozik majd az iPhone 13 családba, annak ellenére, hogy az idei iPhone mini nem nevezhető az Apple sikertörténetének. A teljes iPhone 13 5G sorozat mellett egyébként a 2022-es OLED-es iPad Air is az A15 Bionic chipjét kaphatja – a jelenlegi legaktuálisabb modellben a 2020 októberében megjelent iPadbe az iPhone 12 chipje dolgozik.

© iPhone Wired

Jóval izgalmasabbnak ígérkezik viszont a 4, illetve 3 nm-es lapkák érkezése. A 4 nm-eseket az év vége felé kezdené el gyártani a TSMC. Egy ilyen lapkák a mostaninál jóval több tranzisztor fér el, ami további javulást hozhat. Viszont a Digitimes értesülése szerint ezeknek a chipeknek az első tételeit az új Mac-gépek kapnák (iMac, 16”-es MacBook Pro). Mindez kiegészül a jövő évi A16 Bionic chipkészlettel, amelyhez várhatóan 3 nm-es technológiát fognak használni. Ezek az áramkörök kerülhetnek a 2022-es iPhone 14 sorozatba, nem véletlenül vannak, akik szerint érdemes megvárni ezeket az eszközöket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments