csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Egy iPhone-nal és egy mesteri reakcióval mentette meg családja életét egy 9...

Egy iPhone-nal és egy mesteri reakcióval mentette meg családja életét egy 9 éves kislány

Szén-monoxid-mérgezést kapott volna az amerikai Brandao család, ha a kis Jayline nem nyúl édesapja iPhone-jához és tárcsázza a mentőket.

Egy 9 éves kislány gyors reagálásának köszönhetően nem történt tragédia a Brandao házban, a folyamatban pedig egy mobilnak is szerepe volt – kezdi beszámolóját az Apple Insider.

Az eset még október végén történt, amikor a brocktoni házat elöntötte a szén-monoxid. A 9 éves Jayline Barbosa csupán apja segélykiállítására figyelt fel, majd a férfi nem sokkal később elájult. Az amerikai gyermek a szülők szobájába érve talált rá apja mozdulatlan testére.

Az ijesztő látvány ellenére a gyermek nem esett kétségbe:

kezébe vette apja iPhone-ját, és hogy működésre bírja, apja arcához fordítva feloldotta a képernyőzárat, és tárcsázta a 911-et.

Az egész néhány pillanat alatt történt. A gyermek ezután kivezette a házból a 7 esztendős húgát és segítséget kért a szomszédoktól. A kiérkező mentők a család minden tagját kórházba szállították, és mostanra valamennyien rendbe jöttek.

Az apa a helyi sajtó beszámolója szerint nem győzte dicsérni lánya bátorságát és találékonyságát.

Az iPhone-okon egyébként feloldás nélkül is tárcsázható a segélyhívó, ha a vonatkozó funkciót aktiválták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments