csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke -...

Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke – Igényesférfi.hu

A Berkshire Hathaway Apple-részesedésének értéke 9,8 milliárd dollárral nőtt pénteken, miután az Apple részvényei közel 7 százalékot emelkedtek az erős, negyedik negyedéves beszámoló hatására.

Az Apple csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves eredményeit, miszerint közel 124 milliárd dolláros árbevételt és erőteljes értékesítési növekedést könyvelhetett el az iPad kivételével minden termékcsaládban. A befektetők különösen lelkesnek tűntek Tim Cook vezérigazgató megjegyzésére, aki arról számolt be, hogy a sokak számára fejfájást okozó, akadozó ellátási láncok terén is javulásra számít.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója

A Berkshire Hathaway 2016-ban kezdte el felhalmozni az Apple részvényeit, és a FactSet adatai szerint jelenleg 887 136 000 részvényt birtokol az iPhone gyártóban, ami az Apple kimagasló részvényeinek több mint 5 százaléka.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója, bár kezdetben úgy vélte, hogy a nagy lendületű technológiai befektetések túl kockázatosak a Berkshire Hathaway számára. Mára viszont a Berkshire Hathaway portfóliójának több mint 40 százalékát az Apple teszi ki. Az Apple rendszeres osztalékot bocsát ki, ami Buffett szerint vonzó befektetési filozófia.

„Valószínűleg ez a legjobb üzlet, amit ismerek a világon” – mondta Buffett a CNBC-nek adott interjújában 2020 februárjában. „Nem részvényként gondolok az Apple-re. Úgy gondolom, hogy ez a harmadik vállalkozásunk” – tette hozzá.

Warren Buffett azonban gyakran hívja fel a figyelmet arra is, hogy a részvények értékelése nem valós nyereség, hiszen az árfolyam további ingadozásnak van kitéve.

A technológiai óriásba történő befektetés kétségtelenül döntő szerepet játszott abban, hogy a konglomerátum 2020-ban átvészelje a Covid-19-válságot, mivel üzleti tevékenységének egyéb pilléreit, mint például a biztosítás és az energia, érzékenyen érintette a pandémia.

Történelmi csúcson az Apple, négy év alatt megtriplázódott a vállalat értéke

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments