csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke -...

Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke – Igényesférfi.hu

A Berkshire Hathaway Apple-részesedésének értéke 9,8 milliárd dollárral nőtt pénteken, miután az Apple részvényei közel 7 százalékot emelkedtek az erős, negyedik negyedéves beszámoló hatására.

Az Apple csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves eredményeit, miszerint közel 124 milliárd dolláros árbevételt és erőteljes értékesítési növekedést könyvelhetett el az iPad kivételével minden termékcsaládban. A befektetők különösen lelkesnek tűntek Tim Cook vezérigazgató megjegyzésére, aki arról számolt be, hogy a sokak számára fejfájást okozó, akadozó ellátási láncok terén is javulásra számít.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója

A Berkshire Hathaway 2016-ban kezdte el felhalmozni az Apple részvényeit, és a FactSet adatai szerint jelenleg 887 136 000 részvényt birtokol az iPhone gyártóban, ami az Apple kimagasló részvényeinek több mint 5 százaléka.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója, bár kezdetben úgy vélte, hogy a nagy lendületű technológiai befektetések túl kockázatosak a Berkshire Hathaway számára. Mára viszont a Berkshire Hathaway portfóliójának több mint 40 százalékát az Apple teszi ki. Az Apple rendszeres osztalékot bocsát ki, ami Buffett szerint vonzó befektetési filozófia.

„Valószínűleg ez a legjobb üzlet, amit ismerek a világon” – mondta Buffett a CNBC-nek adott interjújában 2020 februárjában. „Nem részvényként gondolok az Apple-re. Úgy gondolom, hogy ez a harmadik vállalkozásunk” – tette hozzá.

Warren Buffett azonban gyakran hívja fel a figyelmet arra is, hogy a részvények értékelése nem valós nyereség, hiszen az árfolyam további ingadozásnak van kitéve.

A technológiai óriásba történő befektetés kétségtelenül döntő szerepet játszott abban, hogy a konglomerátum 2020-ban átvészelje a Covid-19-válságot, mivel üzleti tevékenységének egyéb pilléreit, mint például a biztosítás és az energia, érzékenyen érintette a pandémia.

Történelmi csúcson az Apple, négy év alatt megtriplázódott a vállalat értéke

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments