vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke -...

Egy nap alatt 9,8 milliárd dollárral nőtt Warren Buffett Apple-befektetésének értéke – Igényesférfi.hu

A Berkshire Hathaway Apple-részesedésének értéke 9,8 milliárd dollárral nőtt pénteken, miután az Apple részvényei közel 7 százalékot emelkedtek az erős, negyedik negyedéves beszámoló hatására.

Az Apple csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves eredményeit, miszerint közel 124 milliárd dolláros árbevételt és erőteljes értékesítési növekedést könyvelhetett el az iPad kivételével minden termékcsaládban. A befektetők különösen lelkesnek tűntek Tim Cook vezérigazgató megjegyzésére, aki arról számolt be, hogy a sokak számára fejfájást okozó, akadozó ellátási láncok terén is javulásra számít.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója

A Berkshire Hathaway 2016-ban kezdte el felhalmozni az Apple részvényeit, és a FactSet adatai szerint jelenleg 887 136 000 részvényt birtokol az iPhone gyártóban, ami az Apple kimagasló részvényeinek több mint 5 százaléka.

Warren Buffett 2016 óta az Apple egyik legnagyobb támogatója, bár kezdetben úgy vélte, hogy a nagy lendületű technológiai befektetések túl kockázatosak a Berkshire Hathaway számára. Mára viszont a Berkshire Hathaway portfóliójának több mint 40 százalékát az Apple teszi ki. Az Apple rendszeres osztalékot bocsát ki, ami Buffett szerint vonzó befektetési filozófia.

„Valószínűleg ez a legjobb üzlet, amit ismerek a világon” – mondta Buffett a CNBC-nek adott interjújában 2020 februárjában. „Nem részvényként gondolok az Apple-re. Úgy gondolom, hogy ez a harmadik vállalkozásunk” – tette hozzá.

Warren Buffett azonban gyakran hívja fel a figyelmet arra is, hogy a részvények értékelése nem valós nyereség, hiszen az árfolyam további ingadozásnak van kitéve.

A technológiai óriásba történő befektetés kétségtelenül döntő szerepet játszott abban, hogy a konglomerátum 2020-ban átvészelje a Covid-19-válságot, mivel üzleti tevékenységének egyéb pilléreit, mint például a biztosítás és az energia, érzékenyen érintette a pandémia.

Történelmi csúcson az Apple, négy év alatt megtriplázódott a vállalat értéke

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments