Home Apple hírek Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple...

Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple az iMessage-et Androidra

Az Apple vezetői között korábban több levélváltás is történt arról, hogy az iMessage üzenetküldőt jó lenne az androidos eszközök számára is elérhetővé tenni. A dologból végül mégsem lett semmi.

Javában zajlik az Epic Games és az Apple közti per – ennek előzményéről itt írtunk bővebben –, aminek a kimenetelét egyelőre nehéz lenne megjósolni. Egy dolog azonban már biztos: egy érdekes részletet is megismerhettünk a cupertinói cég múltjából.

A The Verge írt arról, hogy a két cég között zajló pernek köszönhetően derült ki, hogy az Apple egyik alelnöke, Eddy Cue már 2013-ban azt szerette volna, ha az Apple üzenetküldője, az iMessage az androidos készülékek számára is elérhetővé válik. Az app androidos verzióját azóta is sokan próbálták már megcsinálni, az eddigi legjobb próbálkozásig pedig egészen 2019-ig kellett várni.

Hogy az ötlet mégsem valósult meg, annak az oka egészen prózai: az Apple vezetői nem akartak eggyel több okot adni a felhasználóknak, hogy az iPhone-ról androidos telefonra váltsanak. Mindennek azért van jelentősége a mostani per szempontjából, mert az Epic épp azt akarja bebizonyítani, hogy az App Store exkluzivitását az Apple illegális versenyelőny megszerzésére használja fel.

Cue akkori e-mailje szerint a teljes szoftverfejlesztői csapatával azon kellene dolgozni, hogy mielőbb be tudják vezetni az Androidra az iMessage-et. Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztői csapatának jelenlegi vezetője azonban úgy vélekedett, hogy az androidosokat nem elég meggyőzni egy jobb üzenetküldő appal, és valószínűleg nem fognak tömegesen áttérni az iMessage-re, ha nincs nagyon sok iPhone-os barátjuk. Ha pedig mégis bejön a dolog, akkor a felhasználók már iPhone nélkül is elérhetnék a szolgáltatást, ami valószínűleg piacvesztést jelentene az Apple számára.

Ez utóbbi gondolatot már csak mi tettük hozzá a levélváltáshoz, de minden bizonnyal ez volt az egyik legnyomósabb érv a bevezetés ellen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments