kedd, december 6, 2022
Home Apple hírek Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple...

Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple az iMessage-et Androidra

Az Apple vezetői között korábban több levélváltás is történt arról, hogy az iMessage üzenetküldőt jó lenne az androidos eszközök számára is elérhetővé tenni. A dologból végül mégsem lett semmi.

Javában zajlik az Epic Games és az Apple közti per – ennek előzményéről itt írtunk bővebben –, aminek a kimenetelét egyelőre nehéz lenne megjósolni. Egy dolog azonban már biztos: egy érdekes részletet is megismerhettünk a cupertinói cég múltjából.

A The Verge írt arról, hogy a két cég között zajló pernek köszönhetően derült ki, hogy az Apple egyik alelnöke, Eddy Cue már 2013-ban azt szerette volna, ha az Apple üzenetküldője, az iMessage az androidos készülékek számára is elérhetővé válik. Az app androidos verzióját azóta is sokan próbálták már megcsinálni, az eddigi legjobb próbálkozásig pedig egészen 2019-ig kellett várni.

Hogy az ötlet mégsem valósult meg, annak az oka egészen prózai: az Apple vezetői nem akartak eggyel több okot adni a felhasználóknak, hogy az iPhone-ról androidos telefonra váltsanak. Mindennek azért van jelentősége a mostani per szempontjából, mert az Epic épp azt akarja bebizonyítani, hogy az App Store exkluzivitását az Apple illegális versenyelőny megszerzésére használja fel.

Cue akkori e-mailje szerint a teljes szoftverfejlesztői csapatával azon kellene dolgozni, hogy mielőbb be tudják vezetni az Androidra az iMessage-et. Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztői csapatának jelenlegi vezetője azonban úgy vélekedett, hogy az androidosokat nem elég meggyőzni egy jobb üzenetküldő appal, és valószínűleg nem fognak tömegesen áttérni az iMessage-re, ha nincs nagyon sok iPhone-os barátjuk. Ha pedig mégis bejön a dolog, akkor a felhasználók már iPhone nélkül is elérhetnék a szolgáltatást, ami valószínűleg piacvesztést jelentene az Apple számára.

Ez utóbbi gondolatot már csak mi tettük hozzá a levélváltáshoz, de minden bizonnyal ez volt az egyik legnyomósabb érv a bevezetés ellen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Heteken belül helyreállhat a termelés a világ legnagyobb iPhone-gyárában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési...

Az Apple a beszállítóinak: intenzíven tervezzék a gyártás Kínából való áthelyezését!

Az Apple azon dolgozik, hogy felgyorsítsa beszállítói lánca egy részének Kínából való áthelyezését más országokba, és a beszállítói láncban lévő partnereit is figyelmeztette, hogy...

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Recent Comments