szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple...

Egy per miatt derült ki, miért nem készítette el soha az Apple az iMessage-et Androidra

Az Apple vezetői között korábban több levélváltás is történt arról, hogy az iMessage üzenetküldőt jó lenne az androidos eszközök számára is elérhetővé tenni. A dologból végül mégsem lett semmi.

Javában zajlik az Epic Games és az Apple közti per – ennek előzményéről itt írtunk bővebben –, aminek a kimenetelét egyelőre nehéz lenne megjósolni. Egy dolog azonban már biztos: egy érdekes részletet is megismerhettünk a cupertinói cég múltjából.

A The Verge írt arról, hogy a két cég között zajló pernek köszönhetően derült ki, hogy az Apple egyik alelnöke, Eddy Cue már 2013-ban azt szerette volna, ha az Apple üzenetküldője, az iMessage az androidos készülékek számára is elérhetővé válik. Az app androidos verzióját azóta is sokan próbálták már megcsinálni, az eddigi legjobb próbálkozásig pedig egészen 2019-ig kellett várni.

Hogy az ötlet mégsem valósult meg, annak az oka egészen prózai: az Apple vezetői nem akartak eggyel több okot adni a felhasználóknak, hogy az iPhone-ról androidos telefonra váltsanak. Mindennek azért van jelentősége a mostani per szempontjából, mert az Epic épp azt akarja bebizonyítani, hogy az App Store exkluzivitását az Apple illegális versenyelőny megszerzésére használja fel.

Cue akkori e-mailje szerint a teljes szoftverfejlesztői csapatával azon kellene dolgozni, hogy mielőbb be tudják vezetni az Androidra az iMessage-et. Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztői csapatának jelenlegi vezetője azonban úgy vélekedett, hogy az androidosokat nem elég meggyőzni egy jobb üzenetküldő appal, és valószínűleg nem fognak tömegesen áttérni az iMessage-re, ha nincs nagyon sok iPhone-os barátjuk. Ha pedig mégis bejön a dolog, akkor a felhasználók már iPhone nélkül is elérhetnék a szolgáltatást, ami valószínűleg piacvesztést jelentene az Apple számára.

Ez utóbbi gondolatot már csak mi tettük hozzá a levélváltáshoz, de minden bizonnyal ez volt az egyik legnyomósabb érv a bevezetés ellen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments