hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple hírek Egymilliárd dollárt költ az Apple az új campusára

Egymilliárd dollárt költ az Apple az új campusára

Több ezer alkalmazottnak ad majd munkát az Apple új, észak-karolinai campusa, amely – stílszerűen – az úgynevezett kutatási háromszögben helyezkedik el.

Kutatási háromszögnek, illetve gyakran egyszerűen csak háromszögnek nevezik az Egyesült Államok észak-karolinai Piedmont régiójában található területet, amelyen három nagy kutatóegyetem (Észak-Karolinai Állami Egyetem, Duke Egyetem, Észak-Karolinai Egyetem) is megtalálható. Ezt a részt szemelte ki az Apple a következő öt évben tervezett beruházás-sorozatának részeként: új egyetemet és mérnöki központot építene itt.

© YouTube/Research Triangle Regional Partnership

Az új létesítményekben olyan munkákra összpontosítanának, amelyek nagy hasznot hozhatnak az Apple számára az elkövetkező években. A fő témákat a mesterséges intelligencia, illetve a gépi tanulás, valamint a szoftverfejlesztés jelenti, és legalább háromezer új alkalmazottat vennének fel.

Az észak-karolinai Gazdasági Beruházási Bizottság a napokban jóváhagyott egy munkahely-fejlesztési támogatást, amelynek keretében 39 év alatt 845,8 millió dolláros adó-visszatérítést nyújthat az Apple-nek, amennyiben a vállalat eléri a munkahelyi és növekedési célokat. Az állami tisztviselők szerint a 3000 munkahely várhatóan 1,97 milliárd dollár új adóbevételt hoz az államnak a támogatási időszak alatt.

Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója külön is kiemelte, hogy Észak-Karolinából származóként nagyon örül a vállalat bővülésének, illetve annak, hogy hosszú távú munkalehetőségeket teremt abban a közösségben, amelyben felnőtt.

Az Apple egyébként további munkahelyteremtést tervez szerte az Egyesült Államokban: 2026-ig legalább 20 ezer munkavállalónak kínálna állást. Mindezzel az Apple csatlakozna a Szilícium-völgy más technológiai vállalataihoz, amelyek a San Francisco-i Bay Areán kívül terjeszkednének, hogy máshol is mérnöki tehetségekhez jussanak, olyan munkavállalókhoz, akiknek túl magasak a környék lakásárai és megélhetési költségei.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments