Home Iphone Egyre biztosabb: az idei iPhone-okban arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó is lesz

Egyre biztosabb: az idei iPhone-okban arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó is lesz

A koronavírus-járvánnyal együtt járó maszkviselés megnövelte az ujjlenyomatos telefonfeloldás ázsióját. Ez is közre játszhat abban, hogy visszahozza az iPhone 13-akba a Touch ID-t az Apple, igaz, a Face ID-ról sem fog lemondani.

Arcfelismerő vagy ujjlenyomat-olvasó? A vita eldőlni látszik, a legújabb hírek szerint ugyanis mindkét feloldási mód benne lehet az idei iPhone-okban. Bár maga az Apple nem szellőztetett meg ilyen hírt, azonban a szakemberek egyre biztosabbak abban, hogy a Touch ID visszatérése az iPhone-okba csupán idő kérdése. Ezzel egybevág a The Wall Street Journal értesülése is, ami – egy régebbi hírt megerősítve – azt állítja, hogy az ujjlenyomat-olvasót közvetlenül a készülék képernyőjébe ágyaznák be.

Az Apple utoljára az iPhone 8-on használt ujjlenyomat-érzékelőt, majd az iPhone X-ben átállt a Face ID-re és az ellentmondásos szenzorszigetre, állítva, az arcfelismerés sokkal biztonságosabb az ujjlenyomat-olvasásnál. Azóta minden újabb iPhone modell kizárólag arcfelismerést (meg persze jelkódos lehetőséget) használ.

Ez a hagyomány törne meg az iPhone 13-ak esetében, persze egy továbbfejlesztett ujjlenyomat-szkennerrel. Ez persze nem volna újdonság már az okostelefonok világában, több androidos telefonnál használnak már ilyen megoldást. Viszont ha a Face ID és ez a fejlett, képernyős ujjlenyomat-olvasó együtt jelenne meg, az már különlegessé tehetné az Apple telefonját.

© 9to5Mac

Olyan véleményeket is hallhattunk nemrégiben, amelyek szerint az Apple az oldalsó gombba tenné az ujjlenyomat-olvasót. Ez a megközelítés azonban nem illene egy csúcstelefonhoz, így nagy a valószínűsége, hogy a 2021-es iPhone SE-nél az Apple ki is meríti ezt a lehetőséget.

A már említett androidos riválisok egy része optikai elven működő ujjlenyomat-olvasót, míg például a Samsung ultrahangos megoldást használ. Úgy hírlik, hogy az Apple inkább az előbbiek táborához csatlakozna. A WSJ egy korábbi Apple-alkalmazottat idézve azt írta, hogy a cupertinóiak szerint az optikai érzékelők megbízhatóbbak, mint az ultrahangosak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments