csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Iphone Egyre biztosabb: az idei iPhone-okban arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó is lesz

Egyre biztosabb: az idei iPhone-okban arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó is lesz

A koronavírus-járvánnyal együtt járó maszkviselés megnövelte az ujjlenyomatos telefonfeloldás ázsióját. Ez is közre játszhat abban, hogy visszahozza az iPhone 13-akba a Touch ID-t az Apple, igaz, a Face ID-ról sem fog lemondani.

Arcfelismerő vagy ujjlenyomat-olvasó? A vita eldőlni látszik, a legújabb hírek szerint ugyanis mindkét feloldási mód benne lehet az idei iPhone-okban. Bár maga az Apple nem szellőztetett meg ilyen hírt, azonban a szakemberek egyre biztosabbak abban, hogy a Touch ID visszatérése az iPhone-okba csupán idő kérdése. Ezzel egybevág a The Wall Street Journal értesülése is, ami – egy régebbi hírt megerősítve – azt állítja, hogy az ujjlenyomat-olvasót közvetlenül a készülék képernyőjébe ágyaznák be.

Az Apple utoljára az iPhone 8-on használt ujjlenyomat-érzékelőt, majd az iPhone X-ben átállt a Face ID-re és az ellentmondásos szenzorszigetre, állítva, az arcfelismerés sokkal biztonságosabb az ujjlenyomat-olvasásnál. Azóta minden újabb iPhone modell kizárólag arcfelismerést (meg persze jelkódos lehetőséget) használ.

Ez a hagyomány törne meg az iPhone 13-ak esetében, persze egy továbbfejlesztett ujjlenyomat-szkennerrel. Ez persze nem volna újdonság már az okostelefonok világában, több androidos telefonnál használnak már ilyen megoldást. Viszont ha a Face ID és ez a fejlett, képernyős ujjlenyomat-olvasó együtt jelenne meg, az már különlegessé tehetné az Apple telefonját.

© 9to5Mac

Olyan véleményeket is hallhattunk nemrégiben, amelyek szerint az Apple az oldalsó gombba tenné az ujjlenyomat-olvasót. Ez a megközelítés azonban nem illene egy csúcstelefonhoz, így nagy a valószínűsége, hogy a 2021-es iPhone SE-nél az Apple ki is meríti ezt a lehetőséget.

A már említett androidos riválisok egy része optikai elven működő ujjlenyomat-olvasót, míg például a Samsung ultrahangos megoldást használ. Úgy hírlik, hogy az Apple inkább az előbbiek táborához csatlakozna. A WSJ egy korábbi Apple-alkalmazottat idézve azt írta, hogy a cupertinóiak szerint az optikai érzékelők megbízhatóbbak, mint az ultrahangosak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments