csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Egyre biztosabb, hogy az idei iPhone-ok kijelzője mindig mutatni fog valamit

Egyre biztosabb, hogy az idei iPhone-ok kijelzője mindig mutatni fog valamit

Az Apple az újabb okosóráinál már bevezette az Always On Displayt (AOD), de a telefonoknál még nem. Ez idén megváltozhat.

Már egy másik szivárogtató is azt állítja, hogy az Apple idei mobiljai rendelkezni fognak azzal a képességgel, hogy mindig mutassanak valamilyen tartalmat. Ezt iparági néven Always On Displaynek (AOD) nevezik, és az az előnye, hogy a készülék feloldása nélkül is képes jelezni például az értesítéseket, az időjárást vagy az aktuális dátumot.

Az AOD technológiájáról általában egy másodlagos panel gondoskodik. Így van ez az Apple újabb okosóráinál, a Watch 5-ös és 6-os kiadásánál is. A fejlesztés tehát nem idegen az almás cégtől, az órák tekintetében legalábbis nem. Az iPhone-oknál egyelőre viszont nem alkalmaztak ilyesmit.

A Bloomberg szakújságírója, Mark Gurman azonban majdnem biztosra veszi, hogy az újítás idén ezekben a készülékekben is megjelenik. Az Apple ezzel újabb hátrányát faraghatja le az androidos világgal szemben, hiszen ott már régebb óta használják az AOD előnyét. Ráadásul nem egy gyártó termékénél találkozni vele.

Gurman egyébként további újdonságokra is számít, mint például a nagyobb akkumulátor-kapacitás, kisebb szenzorsziget (notch), jobb videorögzítés, illetve 120 Hz-es képfrissítés. Az újdonságok minden bizonnyal az Apple fejlettebb A15-ös chipjével érkeznek, amelyek így még gyorsabbak lesznek az előző, vagyis tavaly megjelent eszközöknél.

Az új iPhone-okat nagy valószínűséggel szeptemberben mutatja be az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments