hétfő, január 17, 2022
Home Apple Watch Életet mentett az Apple Watch, a viselője nem is tudott a funkcióról

Életet mentett az Apple Watch, a viselője nem is tudott a funkcióról

A 78 éves Mike Yager a háza bejáróján esett el és ütötte be a fejét úgy, hogy elveszítette az eszméletét. Arra eszmélt, hogy épp a tűzoltók segítenek rajta.

Többször lehtett már hallani arról, hogy az Apple okosórája megmentette a viselője életét: vagy azzal, hogy észlelt egy addig nem diagnosztizált egészségügyi problémát, vagy azzal, hogy azon keresztül hívott segítséget a bajbajutott. Most ismét megmentette egy férfi életét a kütyü, ám erről a viselője mit sem tudott.

Az Apple Insider beszámolója szerint a 78 éves, amerikai, Észak-Karolinában élő férfi, Mike Yager a házuk bejárójánál elesett, és úgy beütötte a fejét, hogy eltörött az orra, és elveszítette az eszméletét. Az általa viselt Apple Watch elesés-érzékelője azonnal észlelte, hogy baj van, és automatikusan tárcsázta az amerikai segélyhívó számot, a 911-et.

A férfihez a tűzoltók értek ki elsőként, Yager pedig már csak arra eszmélt, hogy épp rajta próbálnak segíteni. Amikor megkérdezte, hogy hogyan találtak rá, és azt a választ kapta, hogy az okosórája küldött riasztást, nagyon meglepődött.

A Fox News-nak nyilatkozott a férfi felesége is, aki szintén nem tudta, hogy a férfi által viselt Apple Watch képes automatikusan tárcsázni a segélyhívó számot.

Az Apple okosórája a 4-es szériával kapta meg ezt a funkciót, és azoknál a felhasználóknál működik, akik elmúltak 65 évesek.

Korábban egy amerikai rendőr hívott segítséget az okosóráján keresztül, akit lábon szúrt egy körözött bűnöző, előtte pedig egy orvos életét mentette meg az Apple szerkezete. De egy magyar felhasználónak is jól jött már, hogy a csuklóján volt az okosórája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments