Home Apple Watch Életet mentett az Apple Watch, a viselője nem is tudott a funkcióról

Életet mentett az Apple Watch, a viselője nem is tudott a funkcióról

A 78 éves Mike Yager a háza bejáróján esett el és ütötte be a fejét úgy, hogy elveszítette az eszméletét. Arra eszmélt, hogy épp a tűzoltók segítenek rajta.

Többször lehtett már hallani arról, hogy az Apple okosórája megmentette a viselője életét: vagy azzal, hogy észlelt egy addig nem diagnosztizált egészségügyi problémát, vagy azzal, hogy azon keresztül hívott segítséget a bajbajutott. Most ismét megmentette egy férfi életét a kütyü, ám erről a viselője mit sem tudott.

Az Apple Insider beszámolója szerint a 78 éves, amerikai, Észak-Karolinában élő férfi, Mike Yager a házuk bejárójánál elesett, és úgy beütötte a fejét, hogy eltörött az orra, és elveszítette az eszméletét. Az általa viselt Apple Watch elesés-érzékelője azonnal észlelte, hogy baj van, és automatikusan tárcsázta az amerikai segélyhívó számot, a 911-et.

A férfihez a tűzoltók értek ki elsőként, Yager pedig már csak arra eszmélt, hogy épp rajta próbálnak segíteni. Amikor megkérdezte, hogy hogyan találtak rá, és azt a választ kapta, hogy az okosórája küldött riasztást, nagyon meglepődött.

A Fox News-nak nyilatkozott a férfi felesége is, aki szintén nem tudta, hogy a férfi által viselt Apple Watch képes automatikusan tárcsázni a segélyhívó számot.

Az Apple okosórája a 4-es szériával kapta meg ezt a funkciót, és azoknál a felhasználóknál működik, akik elmúltak 65 évesek.

Korábban egy amerikai rendőr hívott segítséget az okosóráján keresztül, akit lábon szúrt egy körözött bűnöző, előtte pedig egy orvos életét mentette meg az Apple szerkezete. De egy magyar felhasználónak is jól jött már, hogy a csuklóján volt az okosórája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Rég várt lépést tehet az Apple | 24.hu

Az Apple nagy eséllyel idén végre egy újratervezett iPad minivel jelentkezik, ami azért nagy dolog, mert a táblagép 2012-es megjelenése óta lényegében ugyanúgy néz...

Apple kütyü segítségével lett meg a lopott bicikli | 24.hu

A bostoni rendőrség az Apple AirTag nevű, gombalakú nyomkövetőjének segítségével lelt rá egy lopott drótszamárra–számolt be róla az Apple Insider. Gene Gorter kerékpárja július...

Négy nanométer, három nanométer: mindig van lejjebb az Apple és az Intel versenyében

A tajvani chipgyártó TSMC következő generációs chipgyártási technológiájának egyik nagy haszonélvezője lehet az Apple, de az Intel is sorban áll az áramkörökért. Bár...

Ellopták a férfi kerékpárját, az Apple AirTagje mutatta meg, hol van

Másnapra az eszköz segítségével előkerült a bostoni bicikli. Az Apple még április közepén mutatta be az új kütyüjét, az AirTaget, ami segít a...

Recent Comments