kedd, január 25, 2022
Home Apple hírek Elismerte az Apple: nem kevés iPhone-os vált Androidra

Elismerte az Apple: nem kevés iPhone-os vált Androidra

Az Apple és az Epic Games között zajló jogi csatározás közben derült ki, hogy nagyon is tisztában vannak Cupertinóban azzal, hogy vannak, akiknek elegük lesz az iOS-es ökoszisztémából.

Időnként érdekes dolgok derülnek ki az Apple és az Epic Games jogi csatájából. Megtudhattuk például, mennyit keres a Microsoft az Xbox konzolokon, legutóbb pedig arra derült fény, hogy az Apple nagyon is tisztában van azzal (bár kifelé nemigen kommunikálja), hogy az iOS-es felhasználók egy része sem felhőtlenül elégedett, és inkább más platformra vált.

Ez utóbbi egy, a perben benyújtott dokumentumból derült ki, amelyet a Softpedia idéz, és amelyet a Twitteren tett közzé Ben Bajarin, a Creative Strategies vezérigazgatója és vezető elemzője.

Valójában az Apple bizonyítékáról van szó, amit azzal kapcsolatban nyújtott be, hogy igenis létezik választás az iOS világban is, akinek ugyanis ellenérzései vannak, gond nélkül áttérhet másik rendszerre. Negyedéves bontásban látszik a platformot váltó felhasználók százalékos aránya, (pontosabban az, ami kedvezőbb az Apple számára, hogy hány százalék nem váltott). 2019 harmadik negyedévében például a felhasználók 19 százaléka tért át másmilyen okostelefonra. És bár Androidról nincs szó, az okostelefon-piacot ismerve, ez a más típus szinte százszázalékos biztonsággal csak androidos telefon lehet.

Egyébként nem ez volt a legrosszabb időszak a közelmúltban az Apple számára. A legnagyobb visszaesést 2020 első és második negyedévében szenvedte el: ekkor a felhasználók 26 százaléka, azaz több mint a negyede költözött Androidra. Persze ezek a trendek nem állandók, és 2020 harmadik negyedéve fordulatot hozott: akkor csak a felhasználók 12 százaléka vált hűtlenné.

Valójában nem újdonság és nem is meglepő, hogy az okostelefon-tulajdonosok időnként platformot váltanak. Köszönhető ez új modellek megjelenésének, esetleg ütős reklámkampányoknak. Azonban az Apple mindig szívesen emlegette a magas szintű iOS-hűséget, és azt, hogy egyre több androidos vált az ő rendszerére. Valójában most volt az első alkalom, hogy az Apple elismerte, nem is kevés felhasználója dönt úgy, próbát tesz a másik világban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Néhány országban be is tilthatják az iPhone-t az Apple és az Ericsson jogi háborúja miatt

Szabadalomsértések sorozatával vádolja egymást az Apple és az Ericsson. A svéd Ericsson még 2012 februárjában szállt ki a Sony Ericssonból, így már 10 éve...

Komoly szoftverhibát észleltek az iPhone 13 kijelzőjén – Liner.hu

Egyre több felhasználó számolt be arról a furcsa jelenségről, mely során készülékeik képernyője egyszerűen rózsaszínűvé változott. Az Apple Discussions Forums és Reddit...

Elindultak a hajlott kor felé az Apple gépei – Napi.hu

Ez nem csak a cég számára volt úttörő termék, de a személyi számítógépek jövőjére is nagy hatással volt - írja a 24.hu. Az...

Romantikusan fagynak le az iPhone-ok

Főleg kínai felhasználók panaszkodnak, de máshonnan is érkeztek jelzések, hogy egyelőre ismeretlen ok miatt az iPhone 13-at használó ügyfelek azt tapasztalják, hogy a kijelző...

Recent Comments