Home Apple hírek Elismerte az Apple: nem kevés iPhone-os vált Androidra

Elismerte az Apple: nem kevés iPhone-os vált Androidra

Az Apple és az Epic Games között zajló jogi csatározás közben derült ki, hogy nagyon is tisztában vannak Cupertinóban azzal, hogy vannak, akiknek elegük lesz az iOS-es ökoszisztémából.

Időnként érdekes dolgok derülnek ki az Apple és az Epic Games jogi csatájából. Megtudhattuk például, mennyit keres a Microsoft az Xbox konzolokon, legutóbb pedig arra derült fény, hogy az Apple nagyon is tisztában van azzal (bár kifelé nemigen kommunikálja), hogy az iOS-es felhasználók egy része sem felhőtlenül elégedett, és inkább más platformra vált.

Ez utóbbi egy, a perben benyújtott dokumentumból derült ki, amelyet a Softpedia idéz, és amelyet a Twitteren tett közzé Ben Bajarin, a Creative Strategies vezérigazgatója és vezető elemzője.

Valójában az Apple bizonyítékáról van szó, amit azzal kapcsolatban nyújtott be, hogy igenis létezik választás az iOS világban is, akinek ugyanis ellenérzései vannak, gond nélkül áttérhet másik rendszerre. Negyedéves bontásban látszik a platformot váltó felhasználók százalékos aránya, (pontosabban az, ami kedvezőbb az Apple számára, hogy hány százalék nem váltott). 2019 harmadik negyedévében például a felhasználók 19 százaléka tért át másmilyen okostelefonra. És bár Androidról nincs szó, az okostelefon-piacot ismerve, ez a más típus szinte százszázalékos biztonsággal csak androidos telefon lehet.

Egyébként nem ez volt a legrosszabb időszak a közelmúltban az Apple számára. A legnagyobb visszaesést 2020 első és második negyedévében szenvedte el: ekkor a felhasználók 26 százaléka, azaz több mint a negyede költözött Androidra. Persze ezek a trendek nem állandók, és 2020 harmadik negyedéve fordulatot hozott: akkor csak a felhasználók 12 százaléka vált hűtlenné.

Valójában nem újdonság és nem is meglepő, hogy az okostelefon-tulajdonosok időnként platformot váltanak. Köszönhető ez új modellek megjelenésének, esetleg ütős reklámkampányoknak. Azonban az Apple mindig szívesen emlegette a magas szintű iOS-hűséget, és azt, hogy egyre több androidos vált az ő rendszerére. Valójában most volt az első alkalom, hogy az Apple elismerte, nem is kevés felhasználója dönt úgy, próbát tesz a másik világban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Örömhír az Apple-től: még a 6 éve megjelent iPhone 6S-re is tölthető lesz az iOS 15

Az aktuális iOS-változat tömeges elterjedése előtt rendszerint felmerül a kérdés: az vajon a régebbi készülékekre is elérhető lesz? Az iOS 15 esetében különösen...

Nem segít a kínai felhasználóknak az Apple, hogy titokban internetezzenek

Az Apple új, leginkább a privát böngészést lehetővé tévő VPN-hez hasonló funkció érkezését jelentette be, de Kínában és még néhány országban nem ad...

Elismerte az Apple: nem kevés iPhone-os vált Androidra

Az Apple és az Epic Games között zajló jogi csatározás közben derült ki, hogy nagyon is tisztában vannak Cupertinóban azzal, hogy vannak, akiknek...

Vételárának harmadát teszi ki az Apple Watch Series 6 anyagköltsége

Egy elemzőcég szerint a processzor és a memória a legdrágább alkatrész az aktuális Apple okosórában. A Counterpoint Research elemzői kiszámolták, hogy az Apple Watch Series...

Recent Comments