vasárnap, április 11, 2021
Home Iphone Ennyit adtak el az iPhone 12-ből egy nap alatt

Ennyit adtak el az iPhone 12-ből egy nap alatt

Az első 24 órában több, mint a duplája fogyott az új iPhone 12-es telefonokból, mint az előző szériából. Az első hétvége számai viszont nem hozták a vártakat.  

Megjelent a TF International Securities elemzése, miszerint az első nap leadott rendelések átlépték a 2 milliós tételtszámot.

Ez azt jelenti, hogy több, mint egy millióval többet vettek az új iPhone 12-es telefonokból, mint elődjéből. Viszont hiába az erős kezdés a teljes hétvége adatai mégis végül alulmaradtak a tavalyitól, mely akár a koronavírus eredménye is lehet, gondolunk itt a jelenlegi gazdasági helyzetekre. 

„9 millió darab iPhone 12 készüléket rendelhettek a vásárlók, szemben az iPhone 11 12 millió darabos első hétvégi adatától”

– áll az elemzésben. 

Miután az Apple egy ideje felhagyott az értékesítések nyilvánosságra hozatalával, kénytelenek vagyunk ezekre az adatokra támaszkodni, viszont a TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo meglehetősen pontos előrejelzéseket és becsléseket szokott publikálni. 

A szakértő szerint több oka is lehet annak, hogy végül elmaradtak a várt számok, amik később sem lesznek kimagaslóak:

  • az iPhone 11 árának 599 dollárra csökkentése gyengítette a keresletet az iPhone 12 iránt az előrendelések során.
  • a jobb kamerával felszerelt iPhone 12 Pro értékesítéseit Kína dobta meg, ahol már szélesebb körben elérhető az 5G. Kína adta az iPhone 12 Pro keresletének 35-45 százalékát.
  • várhatóan az iPhone 12 Mini és az Pro Max készülékekre kisebb lesz az érdeklődés, mint a 12 és a 12 Pro modellekre.
  • az iPhone 12 Mini valószínűleg nem lesz túl népszerű Kínában a kicsi kijelző és a dupla SIM hiánya miatt.

– áll a Portfolio fordításában. 

Borítókép: EVGENY BIYATOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments