Home Iphone Erről tudnia kell, ha telepíti az iPhone-jára az új rendszert

Erről tudnia kell, ha telepíti az iPhone-jára az új rendszert

Az Apple folyamatosan javítgatja operációs rendszerét. A kompatibilis telefonokon már elérhető a tavaly élessé vált iOS 14 újabb változata, azonban van hozzá egy kis megkötés.

Megszokhattuk már, hogy évente jön az iPhone-okra egy újabb iOS verzió, hiszen az Apple folyamatosan fejleszti operációs rendszerét. De ez a javítás nem áll meg egy-egy nagy verziónál, így rendre érkeznek az alverziók is.

A kompatibilis telefonokon jelenleg (január 26. óta) már az iOS 14.4-es verzió is elérhető, sőt az Apple már az első iOS 14.5 béta verziót is elküldte a tesztelőknek. Ebből is látszik, hogy egyszerre több verzióval is dolgoznak a cupertinóiak, egyrészt hogy finomítsák a jelenlegi stabil változatokat, másrészt hogy új funkciókat teszteljenek.

Szóval bátran letölthető már az iOS 14.4, azonban ezúttal is van egy kis megkötés: a telepítés után az Apple „már nem írja alá az iOS 14.3-at”, másként fogalmazva nem engedi a visszatérést a régebbi operációs rendszerre. Ebben persze nincsen semmi meglepő, az Apple az új kiadások megjelenése után rendszeresen leállítja a szoftverfrissítések régebbi verzióinak aláírását, hogy így ösztönözze a felhasználókat operációs rendszerük napra készen tartására.

Persze miért is akarna valaki „downgrade-elni”, azaz visszaváltani egy régebbi rendszerre? Nos például azért, mert nem garantált, hogy az újdonság nem hoz magával valami problémát, amit ugyan később orvosolnak, de egy darabig akár meg is keserítheti a felhasználó életét. Viszont most felesleges a megbánás, ha valami nem tetszik az új operációs rendszerben, akkor nincs mit tenni, „így jártunk”. Az óvatosabbaknak tehát érdemes várniuk egy kicsit a telepítéssel, ugyanis a fórumokon hamar kiderülnek a problémák, mindenesetre az iOS 14.4-ről egyelőre nem derült ki ilyen szélesebb körben.

Ez az operációsrendszer-verzió egyébként nem hozott magával óriási fejlesztéseket. Inkább csak a biztonságra, korábbi biztonsági problémák megoldására koncentrál, illetve vannak benne javítások a kamerával kapcsolatban is. Viszont a következő upgrade, az iOS 14.5 a jelenlegi rendszer egyik legnagyobb frissítése lesz, olyan funkciókat hozva magával, mint a Dual-SIM 5G támogatás, kompatibilitás a legújabb játékvezérlőkkel, illetve az a nagyon praktikus lehetőség, hogy amennyiben arcmaszkot visel valaki, az iPhone-jával párosított Apple Watch segítségével is oldható a telefon, nem kell levennie a maszkot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments