Home Iphone Erről tudnia kell, ha telepíti az iPhone-jára az új rendszert

Erről tudnia kell, ha telepíti az iPhone-jára az új rendszert

Az Apple folyamatosan javítgatja operációs rendszerét. A kompatibilis telefonokon már elérhető a tavaly élessé vált iOS 14 újabb változata, azonban van hozzá egy kis megkötés.

Megszokhattuk már, hogy évente jön az iPhone-okra egy újabb iOS verzió, hiszen az Apple folyamatosan fejleszti operációs rendszerét. De ez a javítás nem áll meg egy-egy nagy verziónál, így rendre érkeznek az alverziók is.

A kompatibilis telefonokon jelenleg (január 26. óta) már az iOS 14.4-es verzió is elérhető, sőt az Apple már az első iOS 14.5 béta verziót is elküldte a tesztelőknek. Ebből is látszik, hogy egyszerre több verzióval is dolgoznak a cupertinóiak, egyrészt hogy finomítsák a jelenlegi stabil változatokat, másrészt hogy új funkciókat teszteljenek.

Szóval bátran letölthető már az iOS 14.4, azonban ezúttal is van egy kis megkötés: a telepítés után az Apple „már nem írja alá az iOS 14.3-at”, másként fogalmazva nem engedi a visszatérést a régebbi operációs rendszerre. Ebben persze nincsen semmi meglepő, az Apple az új kiadások megjelenése után rendszeresen leállítja a szoftverfrissítések régebbi verzióinak aláírását, hogy így ösztönözze a felhasználókat operációs rendszerük napra készen tartására.

Persze miért is akarna valaki „downgrade-elni”, azaz visszaváltani egy régebbi rendszerre? Nos például azért, mert nem garantált, hogy az újdonság nem hoz magával valami problémát, amit ugyan később orvosolnak, de egy darabig akár meg is keserítheti a felhasználó életét. Viszont most felesleges a megbánás, ha valami nem tetszik az új operációs rendszerben, akkor nincs mit tenni, „így jártunk”. Az óvatosabbaknak tehát érdemes várniuk egy kicsit a telepítéssel, ugyanis a fórumokon hamar kiderülnek a problémák, mindenesetre az iOS 14.4-ről egyelőre nem derült ki ilyen szélesebb körben.

Ez az operációsrendszer-verzió egyébként nem hozott magával óriási fejlesztéseket. Inkább csak a biztonságra, korábbi biztonsági problémák megoldására koncentrál, illetve vannak benne javítások a kamerával kapcsolatban is. Viszont a következő upgrade, az iOS 14.5 a jelenlegi rendszer egyik legnagyobb frissítése lesz, olyan funkciókat hozva magával, mint a Dual-SIM 5G támogatás, kompatibilitás a legújabb játékvezérlőkkel, illetve az a nagyon praktikus lehetőség, hogy amennyiben arcmaszkot visel valaki, az iPhone-jával párosított Apple Watch segítségével is oldható a telefon, nem kell levennie a maszkot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments