hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple Watch És tényleg jött: bemutatta az Apple a saját fejlesztésű fejlhallgatóját, itt az...

És tényleg jött: bemutatta az Apple a saját fejlesztésű fejlhallgatóját, itt az AirPods Max

AirPods Studio néven várta a közönség, végül AirPods Max lett a neve az Apple fejhallgatójának, ami a prémium áráért cserébe prémium felépítést és élményt ígér.

Miután az Apple az idén már bemutatta többek között az Apple Watch legújabb változatát, az iPhone 12-család tagjait, a saját gyártású processzort, az M1-et, illetve azokat a Mac-eket, amelyek ezt megkapják, úgy tűnik, maradt némi meglepetés a tarsolyukban.

Az elmúlt hónapokban már többször is hallhattunk arról, hogy a cupertinói cég betöltötte a csőbe a saját fejlesztésű fejhallgatóját, az AirPods Studiót, néhány hete pedig arról is pletykáltak, hogy ez a kütyü még a télen megérkezett. Nos, a pletyka igaznak bizonyult, az Apple ugyanis magyar idő szerint kedden délután lerántotta a leplet az eszközről.

Kiderült, a korábbi találgatásokkal ellentétben a készülék az AirPods Max nevet kapta. Az eszközre 549 dolláros árcédulát akasztott az Apple, ami a magyar webshopban 234 990 forintot jelent.

[embedded content]

Természetesen egy vezeték nélküli eszközről van szó, az Apple pedig azt ígéri, a felhasználó többek között tökéletes térbeli hangzást, moziélményt, zajszűrő funkciót kap a pénzéért cserébe, a készülék pedig folyamatosan figyeli majd a lejátszott tartalmat, hogy annak hangminőségét folyamatosan korrigálva a legjobb hangzás jusson a viselője fülébe.

A fejhallgatón keresztül utasításokat is adhatunk az Apple digitális asszisztensének, Sirinek. A külső zajokat hat mikrofon figyeli majd, és ezek teszik lehetővé azt is, hogy a külső hangokat ne csak kizárni, de tompítani is lehessen. Ezt egy fizikai gomb segítségével bármikor ki- és be tudjuk majd kapcsolni.

Az AirPods Maxot közelebbről szemügyre véve azonnal feltűnik, hogy megkapta az Apple okosóráiról jól ismert gombot, a Digital Crownt. A vállalat közlése szerint ezzel lehet minden olyan utasítást megadni a fejhallgatónak, amire szükség lehet: elindítani és leállítani a zenéket, hívásokat fogadni és letenni, aktiválni Sirit, feltekerni vagy épp lejjebb venni a hangerőt.

Az AirPods Max az is érzékelni fogja, ha mozgatják: ha valaki leveszi a fejéről, szünetelteti a zenelejátszást, ha pedig visszaveszi az illető, folytatja azt. A készülék beépített akkumulátora 20 órányi használatot tesz lehetővé, tölteni pedig a Lightning-porton keresztül, vezetékkel lehet majd.

Kedden délután az Apple azt is bejelentette, december 14-én elindul az új, az új, fizetős Fitness+ szolgáltatása. Ahogy az a nevéből is kitalálható, a testmozgásra szeretnék ösztönözni a felhasználókat.

[embedded content]

A különböző mozgásformákat kínáló szolgáltatás legfontosabb eleme, hogy a rendszer az Apple Watch segítségével folyamatosan monitorozza a felhasználó edzését, mérve annak teljesítményét és egészségügyi hatását. Üröm az örömben, hogy a Fitness+ Magyarországon egyelőre nem elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments