Home Iphone Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Az iPhone-ok új operációs rendszerének egyik kevéssé ismert, de annál hasznosabb újdonsága kattintható “gombbá” alakítja a készülék hátlapját. A régebbi telefonokon is működik, sokféle parancsot hozzárendelhet.

Az eltelt hetekben sokan megtapasztalhatták az iOS 14 előnyeit. Az Apple legfrissebb mobil operációs rendszere azonban néhány rejtett trükkel is rendelkezik, melyek nem biztos, hogy ismertek a felhasználók előtt. Ezek közé tartozik a Koppintás hátul nevű lehetőség, amellyel új virtuális gomb és parancs rendelhető az iPhone-hoz.

A fejlesztés lényege, hogy az iPhone a készülékbe épített szenzorok adataiból érzékeli a mobil hátlapján tett koppintást, majd aktiválja a mozdulathoz társított funkciót.

A koppintás kettő, de akár három is lehet, attól függően, melyiket találja kényelmesebbnek. (Véleményünk szerint a többség inkább előbbit favorizálja majd, azt könnyebb végrehajtani.) És hogy milyen parancsokról beszélünk? Képernyőkép készítése, a Vezérlőközpont előhívása, a mobil lezárása stb. Csak néhány a tucatnyi lehetőség közül, melyek aktiválhatók a hátlap kopogtatásával. De akár saját műveletet is hozzárendelhet.

A funkciót a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, Érintés, majd a lista legalján lévő Koppintás hátul menüpontban találja. A funkció bekapcsolása után tudja majd kiválasztani azt a parancsot, amely a kopogtatás hatására előjön, attól függően, hogy dupla vagy tripla koppintással szeretné elérni. Akár mindkét opciót is használhatja, a kétféle kopogtatáshoz pedig két, de egymástól eltérő műveletet is hozzárendelhet.

A funkció igazi előnye az úgynevezett Parancsok appal válik igazán sokoldalú eszközzé. Utóbbival ugyanis olyan műveletet is beállíthat, mint a kedvenc kontakt hívása vagy az óracsörgés bekapcsolása, az aktiválni kívánt lehetőséget pedig ugyanúgy a koppintásos mozdulathoz rendelheti.

A fejlesztés az iPhone 8 és újabb készülékek esetében működik, iOS 14-re történt frissítés után. Akkor is, ha a mobil tokban van.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments