Home Iphone Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Az iPhone-ok új operációs rendszerének egyik kevéssé ismert, de annál hasznosabb újdonsága kattintható “gombbá” alakítja a készülék hátlapját. A régebbi telefonokon is működik, sokféle parancsot hozzárendelhet.

Az eltelt hetekben sokan megtapasztalhatták az iOS 14 előnyeit. Az Apple legfrissebb mobil operációs rendszere azonban néhány rejtett trükkel is rendelkezik, melyek nem biztos, hogy ismertek a felhasználók előtt. Ezek közé tartozik a Koppintás hátul nevű lehetőség, amellyel új virtuális gomb és parancs rendelhető az iPhone-hoz.

A fejlesztés lényege, hogy az iPhone a készülékbe épített szenzorok adataiból érzékeli a mobil hátlapján tett koppintást, majd aktiválja a mozdulathoz társított funkciót.

A koppintás kettő, de akár három is lehet, attól függően, melyiket találja kényelmesebbnek. (Véleményünk szerint a többség inkább előbbit favorizálja majd, azt könnyebb végrehajtani.) És hogy milyen parancsokról beszélünk? Képernyőkép készítése, a Vezérlőközpont előhívása, a mobil lezárása stb. Csak néhány a tucatnyi lehetőség közül, melyek aktiválhatók a hátlap kopogtatásával. De akár saját műveletet is hozzárendelhet.

A funkciót a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, Érintés, majd a lista legalján lévő Koppintás hátul menüpontban találja. A funkció bekapcsolása után tudja majd kiválasztani azt a parancsot, amely a kopogtatás hatására előjön, attól függően, hogy dupla vagy tripla koppintással szeretné elérni. Akár mindkét opciót is használhatja, a kétféle kopogtatáshoz pedig két, de egymástól eltérő műveletet is hozzárendelhet.

A funkció igazi előnye az úgynevezett Parancsok appal válik igazán sokoldalú eszközzé. Utóbbival ugyanis olyan műveletet is beállíthat, mint a kedvenc kontakt hívása vagy az óracsörgés bekapcsolása, az aktiválni kívánt lehetőséget pedig ugyanúgy a koppintásos mozdulathoz rendelheti.

A fejlesztés az iPhone 8 és újabb készülékek esetében működik, iOS 14-re történt frissítés után. Akkor is, ha a mobil tokban van.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments