Home Iphone Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Észrevette? Új gombot kapott az iPhone-ja

Az iPhone-ok új operációs rendszerének egyik kevéssé ismert, de annál hasznosabb újdonsága kattintható “gombbá” alakítja a készülék hátlapját. A régebbi telefonokon is működik, sokféle parancsot hozzárendelhet.

Az eltelt hetekben sokan megtapasztalhatták az iOS 14 előnyeit. Az Apple legfrissebb mobil operációs rendszere azonban néhány rejtett trükkel is rendelkezik, melyek nem biztos, hogy ismertek a felhasználók előtt. Ezek közé tartozik a Koppintás hátul nevű lehetőség, amellyel új virtuális gomb és parancs rendelhető az iPhone-hoz.

A fejlesztés lényege, hogy az iPhone a készülékbe épített szenzorok adataiból érzékeli a mobil hátlapján tett koppintást, majd aktiválja a mozdulathoz társított funkciót.

A koppintás kettő, de akár három is lehet, attól függően, melyiket találja kényelmesebbnek. (Véleményünk szerint a többség inkább előbbit favorizálja majd, azt könnyebb végrehajtani.) És hogy milyen parancsokról beszélünk? Képernyőkép készítése, a Vezérlőközpont előhívása, a mobil lezárása stb. Csak néhány a tucatnyi lehetőség közül, melyek aktiválhatók a hátlap kopogtatásával. De akár saját műveletet is hozzárendelhet.

A funkciót a Beállítások, Kisegítő lehetőségek, Érintés, majd a lista legalján lévő Koppintás hátul menüpontban találja. A funkció bekapcsolása után tudja majd kiválasztani azt a parancsot, amely a kopogtatás hatására előjön, attól függően, hogy dupla vagy tripla koppintással szeretné elérni. Akár mindkét opciót is használhatja, a kétféle kopogtatáshoz pedig két, de egymástól eltérő műveletet is hozzárendelhet.

A funkció igazi előnye az úgynevezett Parancsok appal válik igazán sokoldalú eszközzé. Utóbbival ugyanis olyan műveletet is beállíthat, mint a kedvenc kontakt hívása vagy az óracsörgés bekapcsolása, az aktiválni kívánt lehetőséget pedig ugyanúgy a koppintásos mozdulathoz rendelheti.

A fejlesztés az iPhone 8 és újabb készülékek esetében működik, iOS 14-re történt frissítés után. Akkor is, ha a mobil tokban van.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments