Home Iphone Észrevette? Van egy komoly különbség az iPhone 13 és az iPhone 12...

Észrevette? Van egy komoly különbség az iPhone 13 és az iPhone 12 között, és nem tudni, miért

Az iPhone 13 kameraszigetén más az optikák elrendezése, mint amit az iPhone 12-nél láthattunk. Hogy miért, arra két magyarázat is lehetséges.

Hosszas várakozás után az Apple a hét elején végre bemutatta az idei évre szánt iPhone-okat. Bár belsőre igen komoly előrelépés történt, külsőre nem sok különbség van az iPhone 12 és az iPhone 13 között. Egyet kivéve: a kamera elhelyezkedését.

A fenti képeken is jól látni, hogy míg az iPhone 12 kamerája a sziget bal oldalára került, addig a mostani modellben átlósan helyezkedik el a két optika.

A The Next Web szerint alapvetően két oka indoka az Apple-nek arra, hogy változtasson a dolgokon: egy műszaki és egy marketing cél is vezérelhette a vállalatot.

Előbbi választ valószínűleg a szenzoreltolásos optikai stabilizálásban kaphatjuk meg. Ezt a funkciót az Apple az iPhone 12 Próban mutatta be először, és egy olyan mechanizmust takar, ami a kamera szenzorát mozgatja, hogy a kézben tartott telefonnal is éles képet lehessen készíteni. A vállalat meg is mutatta, miként néz ez ki a gyakorlatban az iPhone 13-nál.

Az látszik, hogy a szenzor mozgását biztosító alkatrész meglehetősen nagy. Ezek alapján az iPhone 13-ba ezt már nem lehetett volna úgy beépíteni, hogy a lencsék közben egymás alatt helyezkednek el, így az átlós megoldás nemcsak elegáns, de szükséges megoldás is volt.

Emellett egy másik cél is vezérelhette az Apple-t: az, hogy jobban fogyjon az iPhone 13. Bár a mobil specifikációjában történt előrelépés, ettől még “kívülről” nem látszik, hogy valaki új telefont tart a kezében. Márpedig az emberekben benne van a késztetés, hogy ránézésre is látni lehessen, hogy nekik új mobiljuk van. A lap újságírója szerint ez már elég indok lehet arra, hogy az Apple változtasson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments