Home Iphone Ezeket teheti, ha zavarja a kattanás, amikor fotózik az iPhone-nal

Ezeket teheti, ha zavarja a kattanás, amikor fotózik az iPhone-nal

Amikor megnyomjuk az exponáló gombot az iPhone-on, hallható kattanás jelzi, hogy megtörtént a képkészítés. Azonban elképzelhető olyan szituáció, amikor zavaró ez a kattanás. Szerencsére tehetünk ez ellen.

Szeretnénk észrevétlenül fényképezni az iPhone-unkkal, azonban a virtuális exponáló gomb lenyomását zárhang kíséri? Az egyébként hasznos hanghatás nem mindig jön jól, de többféle módon is elnémíthatjuk telefonunkat ilyen esetben, még ha nem is közvetlenül. Az iPhoneHacks írása alapján megosztunk néhány tippet ezzel kapcsolatban.

A legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb mód, az iPhone elnémítása, amit a készülék bal felső gombjának az átkapcsolásával tehet meg. Amikor a telefon néma üzemmódba kerül, akkor az exponálásnak sincs hangja. Hasonló a helyzet ilyenkor a harmadik fél alkalmazásainál, mint a WhatsApp vagy az Instagram.

Megtehetjük azt is, hogy alig hallhatóra csökkentjük az iPhone hangerejét. Ehhez nyissuk meg a Vezérlőközpontot (FaceID-s iPhone-on csúsztassuk lefelé az ujjunkat (közvetlenül az akkumulátorikonon, a Home gombbal rendelkező eszközökön pedig felfelé seperjünk a képernyő aljától. Itt, a hangszóró ikonnál minimálisra vehetjük le a hangerőt, és ekkor szinte hallhatatlan lesz az exponálás.

Használhatjuk az úgynevezett Élő fotókat (Live Photos) is. A 2015-ben bejelentett funkció során olyan fotók készülhetnek, amelyek érintésre életre kelnek, és ilyen esetben az exponálásnál nem hallható a fényképezőgép zárhangja. A funkciót a kamera alkalmazásban érjük el, felül (koncentrikus körök ikon). Ha rákattintunk, megjelenik a LIVE felirat. Ha így fotózunk, akkor azt csendben tehetjük. Videokészítés közben is ellőhetünk némán fotókat. Elindítjuk a videót, majd adott pillanatban megérinthetjük az exponáló gombot, de nem lesz hangja. Az iPhone a videót és a képet is elmenti.

Ha vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgatót csatlakoztatunk az iPhone-hoz, akkor ugyan a készüléket nem némítjuk le, viszont a hangot a csatlakoztatott audioeszköz adja ki, és nem az iPhone hangszórója. Ez azt jelenti, hogy a közelünkben lévők nem hallják a kamera hangját, amikor fényképet készítünk. Végül, ha jól hallhatóan zenét játszunk iPhone-unkkal, nyugodtan fotózhatunk közben, a zene elnyomja az exponálás hangját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Megérkezett Androidra az EU-s védettségi applikáció: az iPhone-osoknak még várniuk kell – Pénzcentrum

EU-kompatibilissé vált az EESZT-alkalmazás az androidos mobilokon. Akinek már le volt töltve, elég csak frissíteni. Július elsejével Magyarország is bevezette az uniós védettségi igazolást,...

Új tok kell majd az iPhone 13 mobilokhoz

Sorra kerülnek elő a makettek és tokok, ezek alapján az eddigi tokok nem mennek rá az iPhone 13 modellekre. A jelentések szerint a tokgyártók és...

Az Apple elhagyhatja a brit piacot – Telefonguru hír

Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egy texasi szabadalom mellett állt, így az Apple-nek 7 milliárd dollárt kell fizetnie. Az Apple azzal fenyeget, hogy elhagyja...

Rég várt lépést tehet az Apple | 24.hu

Az Apple nagy eséllyel idén végre egy újratervezett iPad minivel jelentkezik, ami azért nagy dolog, mert a táblagép 2012-es megjelenése óta lényegében ugyanúgy néz...

Recent Comments