Home Iphone Fali töltő és fejhallgató nélkül érkeznek az új iPhone-ok

Fali töltő és fejhallgató nélkül érkeznek az új iPhone-ok

A múlt héten mutatta be a cégóriás az új iPhone 12 szériát, és egyebek mellett az is kiderült, mennyibe fognak itthon kerülni. A nagyobb méretű iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 23-tól, míg a legkisebb és a legnagyobb, az iPhone 12 Mini és az iPhone 12 Pro Max november 13-tól lesz megvásárolható. Az áruk 299 990 és 611 990 forint között mozog majd.

A cég a bemutatón környezetvédelmi okokra hivatkozva jelentette be, hogy kihagyja a fali csatlakozót, valamint a fülhallgatót (Ear Pods) a telefon dobozából. Állítása szerint így kisebb lesz a készülékek és azok csomagolásainak ökológiai lábnyoma – írta a hirado.hu. (Továbbá a cég arra is apellál, hogy a telefonvásárlóknak már lehet töltőjük és fülhallgatójuk a korábbi készülékvásárlásból.)

Az iPhone 12 ezáltal egyetlen USB C-ről Lightning csatlakozóra átalakító kábellel érkezik majd a végfelhasználóhoz, ez az adatátvitelt és a telefontöltést biztosítja a laptopokkal való kapcsolatnál.

Aki viszont komplett szettet szeretne, annak a fenti borsos árakon túl még egy további összeget kell kifizetnie a fali vagy érintés nélküli töltőre (9689-26 000 forint) és kábeles vagy anélküli, amatőr vagy profi fülhallgatóra (7990-99 000 forint), ami viszont plusz bevételt jelenthet az Apple-nek (és nyilván e kiegészítőknek is lesz csomagolása).

Van azonban olyan ország, ahol kötelező lesz az Apple-nek az EarPodsot is odaadni a készülék mellé odaadni az új készülékek mellé: Franciaországban, írja a MacRumors alapján a hvg.hu, van egy törvény, amely szerint a technológiai vállalatoknak kötelező „kihangosító készletekkel” ellátniuk készülékeiket, hogy megvédjék a 14 éven aluli gyerekeket az elektromágneses sugárzás lehetséges kockázatától. Ez a kötelezettség az elővigyázatosság elvén alapul, mivel a francia törvények szerint a fejlődő agy elektromágneses hullámoknak való kitettségének kockázata nem egyértelmű.

Amennyiben az Apple nem felel meg ezeknek az előírásoknak, akár 75 ezer eurós (nagyjából 27 millió forintos) büntetést is kaphat, és persze nem értékesítheti tovább a telefont.

Nyitókép: Apple.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments