csütörtök, január 21, 2021
Home Iphone Fali töltő és fejhallgató nélkül érkeznek az új iPhone-ok

Fali töltő és fejhallgató nélkül érkeznek az új iPhone-ok

A múlt héten mutatta be a cégóriás az új iPhone 12 szériát, és egyebek mellett az is kiderült, mennyibe fognak itthon kerülni. A nagyobb méretű iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 23-tól, míg a legkisebb és a legnagyobb, az iPhone 12 Mini és az iPhone 12 Pro Max november 13-tól lesz megvásárolható. Az áruk 299 990 és 611 990 forint között mozog majd.

A cég a bemutatón környezetvédelmi okokra hivatkozva jelentette be, hogy kihagyja a fali csatlakozót, valamint a fülhallgatót (Ear Pods) a telefon dobozából. Állítása szerint így kisebb lesz a készülékek és azok csomagolásainak ökológiai lábnyoma – írta a hirado.hu. (Továbbá a cég arra is apellál, hogy a telefonvásárlóknak már lehet töltőjük és fülhallgatójuk a korábbi készülékvásárlásból.)

Az iPhone 12 ezáltal egyetlen USB C-ről Lightning csatlakozóra átalakító kábellel érkezik majd a végfelhasználóhoz, ez az adatátvitelt és a telefontöltést biztosítja a laptopokkal való kapcsolatnál.

Aki viszont komplett szettet szeretne, annak a fenti borsos árakon túl még egy további összeget kell kifizetnie a fali vagy érintés nélküli töltőre (9689-26 000 forint) és kábeles vagy anélküli, amatőr vagy profi fülhallgatóra (7990-99 000 forint), ami viszont plusz bevételt jelenthet az Apple-nek (és nyilván e kiegészítőknek is lesz csomagolása).

Van azonban olyan ország, ahol kötelező lesz az Apple-nek az EarPodsot is odaadni a készülék mellé odaadni az új készülékek mellé: Franciaországban, írja a MacRumors alapján a hvg.hu, van egy törvény, amely szerint a technológiai vállalatoknak kötelező „kihangosító készletekkel” ellátniuk készülékeiket, hogy megvédjék a 14 éven aluli gyerekeket az elektromágneses sugárzás lehetséges kockázatától. Ez a kötelezettség az elővigyázatosság elvén alapul, mivel a francia törvények szerint a fejlődő agy elektromágneses hullámoknak való kitettségének kockázata nem egyértelmű.

Amennyiben az Apple nem felel meg ezeknek az előírásoknak, akár 75 ezer eurós (nagyjából 27 millió forintos) büntetést is kaphat, és persze nem értékesítheti tovább a telefont.

Nyitókép: Apple.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Épphogy elindult a szokásos téli szünet után, egyből le is áll a Mercedes kecskeméti gyára. Az ok pedig meglehetősen egyszerű: alkatrészhiány. Persze ez nemcsak a német...

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Igazi – és drága – slágerterméknek számítanak az Apple saját lapkakészletével (M1) szerelt gépei, azonban a felhasználók egy kellemetlenséggel találkoztak, amikor a komputerhez...

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Valamikor az első félévben jelenhetnek meg a legújabb iPad Pro modellek. A pontos dátum ismeretlen, a specifikációkról is többnyire találgatások vannak, a készülékek...

Talán az iPhone hátterein látunk olyan helyeket, ahol most Kylie Jenne

Azt nem árulta el, hol tartózkodik. Álomszerű – fűzte legújabb posztjához Kylie Jenner, aki az évi fáradtságát (?) igazi luxushelyen piheni ki. Meglepő...

Recent Comments