Home Apple hírek Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Az Apple táblagépeiért cserébe jutott volna fegyvertartási engedélyekhez Thomas Moyer, a vállalat biztonsági főnöke. Egy most nyilvánossá vált akta szerint az ügyben a hatóság két embere is érintett.

Vesztegetéssel vádolta meg a kaliforniai Santa Clara megye ügyészsége Thomas Moyert, az Apple biztonsági főnökét egy seriffhivatalt és annak néhány munkatársát érintő ügyben – írta a BBC. Moyer a vád szerint a seriffhivatal vezetőit 70 ezer dollárnyi összegű iPad-szállítmánnyal (ez összesen 200 táblagépet takar) próbálta lekenyerezni, hogy fegyvertartási engedélyt szerezzen az amerikai cég biztonsági embereinek.

Az ügyben két rendőr is gyanúsított, mert az ügyészek álláspontja szerint a vesztegetés ötlete valójában tőlük származik: a helyi seriff és helyettese visszatartották az engedélyeket, így felkínálva a lehetőségét annak, hogy Moyer valamilyen gesztust tegyen az ügy elsimítása érdekében. A táblagépekből viszont nemcsak ők, hanem a Santa Clara-i hivatal is kapott volna.

Az ügyletre végül nem került sor, mert a hivatal tudomást szerzett az ügyészségi vizsgálatról.

Az Apple Insider azt írja, Kaliforniában szigorú feltételek mellett szerezhető fegyvertartási engedély, melyet az illetékes seriff hivatala ad ki. Aki nem rendelkezik ilyesmivel, de mégis fegyvert tart, azt 200 és 400 dollár közti bírsággal sújthatják.

Moyer ügyvédje az Apple Insidernek küldött levelében azt írta: ügyfele nem tett semmi rosszat, és biztos benne, hogy felmentik majd. Az Apple reakciójában pedig úgy fogalmazott: miután tudomást szereztek az incidensről, alapos belső vizsgálatot rendeltek el. Ennek alapján döntöttek úgy, hogy Moyer nem szegett törvényt.

A vádlottak meghallgatását jövő év januárjában tartják San Jose-ban. Bűnösségük esetén börtönbe is kerülhetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Viszlát Touch Bar, helló portok – komoly változáson eshet át az idei MacBook Pro

Hirdetés Már négy év is etelt azóta, hogy az Apple bizonyos MacBook Pro változatok esetében lecserélte a felső billentyűzet sort...

Itt az iPhone legnagyobb konkurense: megérkezett az Samsung Galaxy S21 széria

Az új Samsung Galaxy S21 széria három verzióját mutatták be (alap S21, S21+ és S21 Ultra), ezek a dél-koreai...

Recent Comments