szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Felkavarná a port a notebookok piacán az Apple

Felkavarná a port a notebookok piacán az Apple

A legnagyobb okostelefon-gyártóknak már vannak összehajtható telefonjaik – a Samsung esetében több generációról is beszélhetünk –, az Apple azonban késlekedik vele. A legújabb hírek szerint még hosszú évekre vagyunk az összehajtható iPhone-tól, de időközben már a notebookja átalakításán is dolgozik a vállalat.

Általános vélekedés, hogy az Apple hagyja, hogy más kaparja ki a forró gesztenyét, és valójában azért halogatja az összehajtható iPhone piacra dobását, mert szeretné megvárni, hogy kiderüljenek a konkurens eszközök gyerekbetegségei, hogy ezeket ő elkerülhesse. Így semmi meglepő nem volt a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo azon jóslatában, hogy 2023 körül számíthatunk csak összehajtható iPhone-ra, most viszont úgy tűnik, jóval kitolódhat ez a határidő.

A Display Supply Chain Consultant (DSCC) egyik új, az összehajtható és feltekerhető eszközökről szóló jelentése szerint az összehajtható iPhone-t 2025-ig halasztják. Ez jelentős késésnek tűnik a korábbi előrejelzésekhez képest. Ezek a hírek az ellátási lánc forrásaival folytatott megbeszélések után érkeztek, ami arra utal, hogy az Apple nem siet az összehajtható telefonok piacára történő belépéssel.

Annak ellenére viszont, hogy késlelteti az ‌összehajtható iPhone‌-t, az Apple állítólag vizsgálja annak a lehetőségét, hogy teljes képernyős, összehajtható notebookokat kínálhasson, és erről már tárgyal is a beszállítóival. Ez az eszköz a vállalat életében egy új termékkategóriát jelentene, és egy kettős felhasználású készüléket eredményezhet, amely használható notebookként, teljes méretű képernyőbillentyűzettel, valamint teljesen kihajtva monitorként, külső billentyűzettel. (Ilyesmi laptop-tabletek már léteznek, de eddig egyik gyártó sem tudta népszerűvé tenni a hibrid eszközöket.) Ez az eszköz egyébként nem előzné be a hajtható iPhone-t, az összehajtható MacBook piacra dobását 2026-ra vagy 2027-re valószínűsítik.

Emlékezetes: az Apple volt az a vállalat, amely az akkoriban merésznek számító MacBook Air bemutatásával elérte, hogy később konkurensei is ki merjék hagyni gépeikből az optikai meghajtót, így eljöjjön a korábbiaknál sokkal vékonyabb ultrabookok kora.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ölbe tett kézzel ülne az Apple, idén több új terméket is piacra dob, köztük az Apple iPhone 14 sorozatot, az M2 lapkakészletet, az M2 lapkakészlettel működő MacBookokat, a 27”-es iMac Prót M1 Pro vagy M1 Max processzorral és például az új Mac Minit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments