péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Felszólította az EU az Apple-t, hogy ne trükközzön az USB-C csatlakozóval

Felszólította az EU az Apple-t, hogy ne trükközzön az USB-C csatlakozóval

Akár a teljes európai piacról kitilthatják az iPhone 15-öt, ha a gyártó speciális USB-C csatlakozót rak a készülékbe.

Az Apple ökoszisztéma az amerikai vállalat egyik védjegye, azonban az elmúlt években különböző kritikák érték a versenyellenes magatartása miatt, különösen a Lightning csatlakozóval kapcsolatban.

Az EU új szabályozásának értelmében azonban az Apple-nek is USB-C partra kell váltania, és bár a vállalat átmenetileg kibújhatna a kötelezettség alól, úgy tűnik, vállalják a módosítást és már az iPhone 15-ben helyet kap a szabványosított csatlakozó.

A német Die Zeit és az AppleInsider értesülései szerint azok a készülékek, amelyek nem felelnek meg a töltőkkel szemben támasztott követelményeknek, nem kerülhetnek az Európai Unió piacára. Ez az információ közvetlenül Thierry Bretontól, egy brüsszeli magas rangú tisztviselőtől származik.

Mindez azt jelenti, hogy ha az Apple folytatja azon tervét, hogy korlátozza az USB-C port funkcionalitását az iPhone 15 modellekben, akkor a készülékek betiltásra kerülnek a világ egyik legnagyobb piacán.

Az Európai Unió magas rangú tisztviselőjének reakciója azt követően érkezett, hogy kiszivárgott egy információi, miszerint a cupertinói vállalat egy egyedi USB-Type C csatlakozót tervez használni, amely a saját gyártású kábeleket részesítené előnyben, illetve a kompatibilis kábel esetében sebességben is többet nyújtana.

Mindez nem lenne újdonság a gyártó részéről, ugyanis az Apple jelenleg is ezt teszi a Lighting porttal. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy van egy beépített hitelesítési rendszer magában a kábelben, így ha a felhasználó nem az Apple-től származó eredeti Lightning kábellel tölti az iPhone-t, akkor a telefonon egy üzenetet jelenít meg számára.

Egyelőre nem világos, hogy ezen rendszer bevezetése kihatással lenne-e a nem Apple által forgalomba hozott USB-C kábelek funkcionalitására illetve töltési sebességre, ám ha igen, úgy ahhoz minden bizonnyal az EU-nak is lesz hozzáfűznivalója.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments