Home Apple hírek Folytatódik a szappanopera, fellebbez az Apple az Epic Games-perben

Folytatódik a szappanopera, fellebbez az Apple az Epic Games-perben

Téved, aki azt gondolta, hogy a szeptemberi bírósági ítélet pontot tesz az Apple – Epic Games jogi csatározásának végére. Tíz közül ugyan csak egyetlen pontban döntöttek a cupertinói cég ellen, azonban úgy tűnik, az Apple-t ez is sértette, ezért hát fellebbezett.

Lassan már szappanoperai magasságokba emelkedik az Apple kontra Epic Games per, valami mindig történik, hogy ne legyen még vége. Szeptemberben már-már nyugvópontra került a májusban kezdődött ügy: a szövetségi bíróság elvileg a Fortnite játék fejlesztője llen döntött a cupertinói céggel szemben, nem kevesebb, mint kilenc pontban (az eredeti tízből). Kate Adams, az Apple főtanácsadója akkor „hatalmas győzelemként” értékelte a döntést. Viszont maradt egy tizedik pont is, méghozzá az, hogy az Apple jogellenesen elszigeteli a felhasználókat attól a választástól, hogy milyen fizetési rendszert használjanak az alkalmazáson belüli vásárlásokhoz. Ezzel kapcsolatban elrendelték, hogy az Apple engedélyezze a fejlesztőknek, hogy külső fizetési rendszerekhez kössék a felhasználókat, és ennek december 9-én kellene hatályba lépnie.

© GizChina

Ezzel szemben fellebbezett az Apple (a végzés hatályba lépésének késleltetését kérve), és lehet is igazság az érvelésében. Mindenekelőtt azt kéri, hogy a bíróság függessze fel ideiglenesen ezt a döntését, hogy „lehetővé tegye az Apple számára, hogy megvédje a fogyasztókat és a platformját, miközben a vállalat a bonyolult és gyorsan fejlődő jogi, technológiai és gazdasági kérdéseken dolgozik” – idézi a GSM Arena az Apple jogászait.

Az Apple szerint az alternatív fizetési mechanizmusokra mutató linkek és gombok kockázattal járnak. Azok a felhasználók, akik most rákattintanak egy, az App Store-ban lévő alkalmazásba ágyazott fizetési linkre, biztonságosan megadhatják a fizetési adataikat, az e-mail-címüket vagy egyéb személyes információikat. Az Apple azzal érvel, ha kénytelen lenne engedélyezni a fejlesztőknek, hogy a fizetések miatt összekapcsolják alkalmazásaikat külső rendszerekkel, akkor az Apple nem tudja megvédeni a felhasználókat a csalástól.

Az Apple ellen indított perben még az is veszített, aki megnyerte

Mindenki veszített abban a perben, amit a legnépszerűbb játékának bevételeit féltő Epic Games indított az Apple ellen. A nyertesek talán a fejleményeket eddig kívülről figyelők, a különféle mobilos alkalmazások fejlesztői lehetnek, de még ez sem olyan biztos.

Lényegében a külső fizetési kapcsolatok bevezetése, különösen a biztonsági hatások teszteléséhez és értékeléséhez szükséges elegendő idő nélkül, ugyanazokhoz a biztonsági aggályokhoz vezet, amelyek a bíróság szerint jogos, versenyképes indokok voltak az App Store kialakításánál. Ilyen körülmények között az Apple azt sem tudja garantálni, hogy a külső fizetési linkre kattintó felhasználó megkapja -e valaha azt a szolgáltatást vagy terméket, amelyért fizetett. Az Apple úgy véli, hogy ha életbe lépne a bírósági döntés, az nagyobb terhet róna a vállalatra, és potenciálisan megnövelné a felhasználóktól érkező több százezer jelentést. Az Apple csak fellebbezést nyújtott be, így nem világos, hogy a Bíróság megadja-e az Apple-nek a kért tartózkodást.

Ha elfogadják az Apple fellebbezési kérelmét (amiről majd novemberben döntenek), akkor még hosszú évekig kell várni a végeleges döntésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Folytatódik a szappanopera, fellebbez az Apple az Epic Games-perben

Téved, aki azt gondolta, hogy a szeptemberi bírósági ítélet pontot tesz az Apple – Epic Games jogi csatározásának végére. Tíz közül ugyan csak...

Alumínium töltő jár az Apple Watch Series 7-hez

Az Apple Watch Series 7 új, alumíniumból készült töltőkoronggal rendelkezik a korábbi műanyag helyett. Mivel az Apple Watch Series 7 pár napon belül kerül...

iPhone 12-t rendelt a netről, két csomag szappant kapott

Volt nagy meglepetés, mikor az indiai férfi felbontotta a dobozt. Azóta visszakapta a pénzét. Egy indiai férfi előre fizetett egy interneten vásárolt iPhone-ért,...

Baj van, tízmillióval kevesebb iPhone 13-at fognak gyártani

A nemzetközi félvezetőhiány következtében tízmillióval csökkentette megrendeléseinek számát az Apple az iPhone 13 termékcsaládra vonatkozóan. A Bloomberg értesülései szerint  2021-re 90 millió iPhone-t...

Recent Comments