vasárnap, április 11, 2021
Home Macbook Fotók: Kilyukasztotta a MacBook Prót a felforrósodott akkumulátor

Fotók: Kilyukasztotta a MacBook Prót a felforrósodott akkumulátor

Egy nappal azután, hogy az Apple bejelentette a 2015-ös MacBook Prók visszahívását az akkumulátor esetleges hibás működése miatt, az egyik felhasználó gépe nagyon csúnya véget ért.

Fontos felhívást tett közzé nemrég az Apple. A cég június közepén jelentette be, hogy visszahívja a retina kijelzővel ellátott 2015-ös MacBook Prókat, azok akkumulátora ugyanis könnyen veszélyessé válhat: túlmelegedhet, emiatt pedig akár ki is gyulladhat a készülék. Az ígéret szerint a készülékben ingyen ejtik meg a cserét, így az senkinek nem kerül majd pénzbe.

Az Apple egy külön oldalt is létrehozott, hogy a felhasználók kideríthessék, az ő gépük érintett-e a visszahívásban. Ha nem, akkor nincs teendő, ha viszont igen, akkor érdemes mielőbb megtenni ezt. Hogy miért, azt jól mutatják az alábbi képek.

A dizájnerként dolgozó Steve Gagne egy nappal a visszahívás bejelentése után tett közzé néhány fotót, amin egy jobb sorsra érdemes MacBook Prót lehet látni.

A túlmelegedés szó szerint kilyukasztotta a laptop alját. A férfi szerint a monitor le volt csukva, a készülék nem csatlakozott áramforráshoz, és épp alvó üzemmódban volt (vagyis nem volt teljesen kikapcsolva). Mindez azt mutatja, hogy az érintett számítógépek szó szerint bármikor lángra kaphatnak, így érdemes mielőbb megejteni benne az ingyenes akkumulátorcserét.

Gagne-nek még így is szerencséje volt, saját bevallása szerint ugyanis a gépet általában az újságokra és a jegyzetfüzetekre szokta tenni, így jóval nagyobb is lehetett volna a baj.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Az izraeli Cellebrite nevű cég átszámítva mintegy 4,8 millió forintért árulja azt az eszközét, amivel a rendvédelmi szervek feltörhetik a gyanúsított iPhone-ját. Az...

Kipróbálható a One UI az Apple készülékein

Hirdetés Valószínűleg a Samsung is értesült róla, hogy az Apple felmérése szerint a fiatalok töretlen lelkesedést mutatnak az Egyesült Államokban...

Recent Comments