Home Apple hírek Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Az Apple egy olyan frissítést küld az áprilisban bemutatott AirTagre, aminek köszönhetően leghamarabb 8, legkésőbb pedig 24 órán belül csipogni fog az eszköz.

Az Apple még április közepén mutatta be az AirTaget, a kütyüt, amelynek érkezéséről régóta lehetett már pletykákat hallani. A kulcstartó méretű eszközt bármire ráakaszthatjuk, és többek között arra jó, hogy a vállalat Lokátor szolgáltatásával ugyanúgy meg tudjuk keresni, mint eddig a lakásban vagy egy házibuliban széthagyott iPhone-unkat.

A megjelenése után azonban kiderült, másra is kiválóan alkalmas a készülék: például arra, hogy megtaláljunk vele egy ellopott biciklit. Ehhez nem kell mást tenni, mint valahová – például az ülés alá – rögzíteni a készüléket, majd a Lokátor szolgálatáson keresztül követni azt.

És a probléma pont ezzel van: a követéssel. Az AirTag ugyanis az “eltűnés” után három nappal ad csak ki hangot magából, ami miatt alkalmas arra, hogy valakit napokon, vagy akár heteken keresztül is folyamatosan nyomon kövessünk a tudta nélkül. Az Apple ezért úgy döntött, kiküszöböli ezt a hibát, és egy frissítéssel módosítja ezt az időintervallumot, így a három nap helyett csak 8-24 órának kell eltelnie a csipogásig.

[Valaki kipróbálta, hogyan követhető egy országon keresztül egy Apple AirTag]

Az Apple szerint ha valaki egy AirTaget talál, akkor elég csak összekötnie azt egy iPhone-nal vagy egy NFC-képes eszközzel, amelyen keresztül segítséget kap, hogy miként is lehet letiltani a kütyüt.

A frissítést már kiadta az Apple, így hamarosan minden AirTagre megérkezik.

A CNet beszámolója szerint az Apple az AirTag és az androidos eszközök összepárosításáról most nem beszélt, de azt ígérte, még az idei évben további részlekettel áll majd elő ezzel kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Az Apple egy olyan frissítést küld az áprilisban bemutatott AirTagre, aminek köszönhetően leghamarabb 8, legkésőbb pedig 24 órán belül csipogni fog az eszköz. ...

A szokásosnál nagyobb aksit kaphatnak az iPhone 13 telefonok | 24.hu

Az Apple-féle telefonok évek óta elmaradásban vannak a konkurenciához képest az akkumulátor kapacitását illetően, és bár hatalmas változásokra idén sem számíthatunk, a megbízható forrásnak...

A Huawei megcsinálta a rendszert, amire az Apple-rajongók a kezdetek óta vágynak

Bár a HarmonyOS nagyon hasonlít az Apple saját felületére, a szoftver olyan jegyeket is hordoz magában, amiket az almás cég még nem valósított...

Jó hír az iPhone-osoknak: sokkal nagyobb akkuk jönnek az Apple telefonjaiba

Akinek fontos a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési idő (és kinek nem az?), no meg új iPhone-t szeretne, az örülhet egy újabb hírnek az...

Recent Comments