Home Apple hírek Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Az Apple egy olyan frissítést küld az áprilisban bemutatott AirTagre, aminek köszönhetően leghamarabb 8, legkésőbb pedig 24 órán belül csipogni fog az eszköz.

Az Apple még április közepén mutatta be az AirTaget, a kütyüt, amelynek érkezéséről régóta lehetett már pletykákat hallani. A kulcstartó méretű eszközt bármire ráakaszthatjuk, és többek között arra jó, hogy a vállalat Lokátor szolgáltatásával ugyanúgy meg tudjuk keresni, mint eddig a lakásban vagy egy házibuliban széthagyott iPhone-unkat.

A megjelenése után azonban kiderült, másra is kiválóan alkalmas a készülék: például arra, hogy megtaláljunk vele egy ellopott biciklit. Ehhez nem kell mást tenni, mint valahová – például az ülés alá – rögzíteni a készüléket, majd a Lokátor szolgálatáson keresztül követni azt.

És a probléma pont ezzel van: a követéssel. Az AirTag ugyanis az “eltűnés” után három nappal ad csak ki hangot magából, ami miatt alkalmas arra, hogy valakit napokon, vagy akár heteken keresztül is folyamatosan nyomon kövessünk a tudta nélkül. Az Apple ezért úgy döntött, kiküszöböli ezt a hibát, és egy frissítéssel módosítja ezt az időintervallumot, így a három nap helyett csak 8-24 órának kell eltelnie a csipogásig.

[Valaki kipróbálta, hogyan követhető egy országon keresztül egy Apple AirTag]

Az Apple szerint ha valaki egy AirTaget talál, akkor elég csak összekötnie azt egy iPhone-nal vagy egy NFC-képes eszközzel, amelyen keresztül segítséget kap, hogy miként is lehet letiltani a kütyüt.

A frissítést már kiadta az Apple, így hamarosan minden AirTagre megérkezik.

A CNet beszámolója szerint az Apple az AirTag és az androidos eszközök összepárosításáról most nem beszélt, de azt ígérte, még az idei évben további részlekettel áll majd elő ezzel kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments