csütörtök, január 27, 2022
Home Apple hírek Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Frissítést küld az Apple az AirTagre, megnehezíti az illegális nyomonkövetést

Az Apple egy olyan frissítést küld az áprilisban bemutatott AirTagre, aminek köszönhetően leghamarabb 8, legkésőbb pedig 24 órán belül csipogni fog az eszköz.

Az Apple még április közepén mutatta be az AirTaget, a kütyüt, amelynek érkezéséről régóta lehetett már pletykákat hallani. A kulcstartó méretű eszközt bármire ráakaszthatjuk, és többek között arra jó, hogy a vállalat Lokátor szolgáltatásával ugyanúgy meg tudjuk keresni, mint eddig a lakásban vagy egy házibuliban széthagyott iPhone-unkat.

A megjelenése után azonban kiderült, másra is kiválóan alkalmas a készülék: például arra, hogy megtaláljunk vele egy ellopott biciklit. Ehhez nem kell mást tenni, mint valahová – például az ülés alá – rögzíteni a készüléket, majd a Lokátor szolgálatáson keresztül követni azt.

És a probléma pont ezzel van: a követéssel. Az AirTag ugyanis az “eltűnés” után három nappal ad csak ki hangot magából, ami miatt alkalmas arra, hogy valakit napokon, vagy akár heteken keresztül is folyamatosan nyomon kövessünk a tudta nélkül. Az Apple ezért úgy döntött, kiküszöböli ezt a hibát, és egy frissítéssel módosítja ezt az időintervallumot, így a három nap helyett csak 8-24 órának kell eltelnie a csipogásig.

[Valaki kipróbálta, hogyan követhető egy országon keresztül egy Apple AirTag]

Az Apple szerint ha valaki egy AirTaget talál, akkor elég csak összekötnie azt egy iPhone-nal vagy egy NFC-képes eszközzel, amelyen keresztül segítséget kap, hogy miként is lehet letiltani a kütyüt.

A frissítést már kiadta az Apple, így hamarosan minden AirTagre megérkezik.

A CNet beszámolója szerint az Apple az AirTag és az androidos eszközök összepárosításáról most nem beszélt, de azt ígérte, még az idei évben további részlekettel áll majd elő ezzel kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Tényleg ütősebb lett az Intel processzora az Apple M1 Maxnál, de van egy hátránya is

A legfrissebb benchmark-teszt adatai szerint az MSI új, játékosoknak szánt laptopjába szerelt Core i9-es processzor gyorsabb, mint a MacBook Próban található M1 Max. ...

Toronymagasan, mindent verve a Macbook a magyarok kedvenc laptopja – Napi.hu

Elárasztják laptopokról szóló tartalmakkal a fórumokat és a közösségi média oldalait a magyar internetezők, és az okostelefonokhoz hasonlóan e témában is az operációs...

Kiszivárgott: mobilos kártyaelfogadással újíthat az Apple

Az Apple a saját mobilterminálja bevezetésén 2020 óta dolgozik, akkor vásárolta fel ugyanis 100 millió dollárért a Mobeewave nevű kanadai startupot, mely egy szoftveres...

Most különösen ajánlott frissíteni, ha iPhone-t vagy Macet használsz

Néhány napja számoltunk be róla, hogy egy különösen veszélyes sebezhetőségre bukkantak az Apple böngészője, a Safari aktuális verziójában. Dióhéjban arról van szó, hogy a...

Recent Comments