kedd, december 6, 2022
Home Iphone Frissítse az iPhone-ját, hogy utána akár arcmaszkban is fel tudja oldani a...

Frissítse az iPhone-ját, hogy utána akár arcmaszkban is fel tudja oldani a lezárt képernyőt

Már letölthető az Apple mobilos rendszerének legújabb verziója, az iOS 14.5. Érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis telefonokra. Egyik legérdekesebb újdonsága napjaink gyakran előforduló problémájára reagál: mostantól akár maszkban is feloldható a lezárt iPhone.

Nem tétlenkedik az Apple, folyamatosan csiszolgatja fő operációs rendszerét, az iOS 14-hez például már az ötödik frissítést adta ki. Az iOS 14.5 immár elérhető/letölthető az iPhone-okra, pontosabban az iPhone 6s-re, illetve az ennél fiatalabb készülékgenerációkra.

Mint minden ilyen esetben, érdemes minél hamarabb letölteni az új rendszert, épp a fontos fejlesztések miatt. Az iOS 14.5 esetében például az egyik legérdekesebb újdonság – különösen napjaink viszonyai között –, hogy a telefon feloldásához az Apple Watch segítségül hívható. (A vállalat Mac számítógépeinél ez már régen így van.) Amikor valaki ezért nem tudja használni a Face ID-t, akkor persze jelszót is megadhat, azonban mostantól van egy kényelmesebb mód is: lehetővé vált, hogy a telefonnal párosított Apple okosóra segítségével oldjuk fel az iPhone-t. Ehhez az óra szoftverét is frissíteni kell, a WatchOS 7.4-es verziójára.

© Tom’s Guide

Legalább ennyire fontos változás történt az adatvédelemben: az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadható, hogy mely alkalmazások követhetik a felhasználó tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül. A Sirit is frissítették, és talán a legfontosabb újdonság az lett, hogy immár megkérhető a digitális asszisztens, hogy hívja fel a vészhelyzeti kontaktokat. Megérkezett a támogatás a nemrég bemutatott AirTaghez is: biztonságos módon lehet majd megtalálni a gyakran keresett tárgyakat.

5G-vel kapcsolatos fejlesztések is érkeztek (természetesen az iPhone 12-es modellekbe), illetve jött egy új Apple Maps frissítés is, ami a Waze-éhez hasonló eseményjelentést tesz lehetővé. Az iPhone 11-es modellek tulajdonosainak is érdemes mihamarabb letölteniük az új rendszert, számukra ugyanis az akkumulátor állapotjelentésével kapcsolatos pontosítás érkezik.

Mindezek mellett több, korábbi problémára is megoldást kínál az iOS 14.5 – ezek részletezését megtalálhatják telefonjukon, a frissítés ismertetésében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Heteken belül helyreállhat a termelés a világ legnagyobb iPhone-gyárában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési...

Az Apple a beszállítóinak: intenzíven tervezzék a gyártás Kínából való áthelyezését!

Az Apple azon dolgozik, hogy felgyorsítsa beszállítói lánca egy részének Kínából való áthelyezését más országokba, és a beszállítói láncban lévő partnereit is figyelmeztette, hogy...

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Recent Comments