hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone Frissítse az iPhone-ját, hogy utána akár arcmaszkban is fel tudja oldani a...

Frissítse az iPhone-ját, hogy utána akár arcmaszkban is fel tudja oldani a lezárt képernyőt

Már letölthető az Apple mobilos rendszerének legújabb verziója, az iOS 14.5. Érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis telefonokra. Egyik legérdekesebb újdonsága napjaink gyakran előforduló problémájára reagál: mostantól akár maszkban is feloldható a lezárt iPhone.

Nem tétlenkedik az Apple, folyamatosan csiszolgatja fő operációs rendszerét, az iOS 14-hez például már az ötödik frissítést adta ki. Az iOS 14.5 immár elérhető/letölthető az iPhone-okra, pontosabban az iPhone 6s-re, illetve az ennél fiatalabb készülékgenerációkra.

Mint minden ilyen esetben, érdemes minél hamarabb letölteni az új rendszert, épp a fontos fejlesztések miatt. Az iOS 14.5 esetében például az egyik legérdekesebb újdonság – különösen napjaink viszonyai között –, hogy a telefon feloldásához az Apple Watch segítségül hívható. (A vállalat Mac számítógépeinél ez már régen így van.) Amikor valaki ezért nem tudja használni a Face ID-t, akkor persze jelszót is megadhat, azonban mostantól van egy kényelmesebb mód is: lehetővé vált, hogy a telefonnal párosított Apple okosóra segítségével oldjuk fel az iPhone-t. Ehhez az óra szoftverét is frissíteni kell, a WatchOS 7.4-es verziójára.

© Tom’s Guide

Legalább ennyire fontos változás történt az adatvédelemben: az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióval megadható, hogy mely alkalmazások követhetik a felhasználó tevékenységét más vállalatok alkalmazásain és webhelyein keresztül. A Sirit is frissítették, és talán a legfontosabb újdonság az lett, hogy immár megkérhető a digitális asszisztens, hogy hívja fel a vészhelyzeti kontaktokat. Megérkezett a támogatás a nemrég bemutatott AirTaghez is: biztonságos módon lehet majd megtalálni a gyakran keresett tárgyakat.

5G-vel kapcsolatos fejlesztések is érkeztek (természetesen az iPhone 12-es modellekbe), illetve jött egy új Apple Maps frissítés is, ami a Waze-éhez hasonló eseményjelentést tesz lehetővé. Az iPhone 11-es modellek tulajdonosainak is érdemes mihamarabb letölteniük az új rendszert, számukra ugyanis az akkumulátor állapotjelentésével kapcsolatos pontosítás érkezik.

Mindezek mellett több, korábbi problémára is megoldást kínál az iOS 14.5 – ezek részletezését megtalálhatják telefonjukon, a frissítés ismertetésében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments