csütörtök, január 20, 2022
Home Macbook Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt.

Bármennyire is vigyáz valaki a laptopjára, előfordulhat, hogy véletlenül leejti, vagy esetleg valahova odaüti azt, ami már elég lehet ahhoz, hogy megrepedjen a kijelzője. Az Apple M1 processzorával szerelt MacBookok esetében azonban több felhasználó is arról panaszkodik, hogy minden különösebb fizikai behatás nélkül is elreped az eszköz képernyője.

A 9to5mac beszámolója szerint az egy olvasó például arról írt, hogy a 2021 márciusában vásárolt (M1-es) MacBook Pro kijelzője néhány napja minden előzmény nélkül berepedt. Ian Probert felvette a kapcsolatot az Apple-lel a szervizelés miatt, ám előzetesen 570 fontot, vagyis nagyjából 238 ezer forintot kellett kifizetnie ezért. Amikor jelezte, hogy nem ő törte össze a képernyőt, azt válaszolta neki a vállalat, hogy azt a szervizelés dönti el, hogy ő rongálta-e meg a készülékét. Amennyiben igen, úgy a pénzét nem kapja vissza.

Mint kiderült, nem ő az egyetlen, aki ezzel a problémával szembesült. Az Apple fórumán és a Redditen is több olyan bejegyzés jelent meg, amiben hirtelen károsodásról számoltak be a tulajdonosok. Van, aki szerint minderről a kijelző aljának szennyeződése tehet.

Az Apple egyelőre nem reagált a problémára, így nem tudni, hogy kivizsgálják-e az eseteket, ahogy azt sem, mennyire általános a jelenség. Mindenesetre aki M1-es processzorral szerelt MacBookot vásárolt, érdemes lesz odafigyelnie rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments