péntek, július 1, 2022
Home Apple hírek Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

A legfrissebb jelentések szerint a Messages alkalmazás akkor is jelzi a másik félnek, hogy az üzenetét olvasták-e, ha az ezt lehetővé tévő beállítást a felhasználó kikapcsolja.

Sokaknak jelent segítséget az az apró értesítés, amely több üzenetküldőben is megtalálható: ha valakinek ír a felhasználó, megnézheti, hogy az elküldött üzenetét sikerült-e kézbesíteni, és ha igen, akkor a másik fél elolvasta-e már.

Az Apple gondolt azokra is, akik nem szeretnék, hogy ilyen információkat adjon át róluk az üzenetküldő másoknak, ezért rendszerszinten kikapcsolhatóvá tette a funkciót az iOS, iPadOS és a macOS felhasználói számára.

Macworld híre szerint azonban egy hiba miatt a dolog egy ideje nem működik rendesen: hiába állítja be valaki, hogy róla ne küldjön ilyen értesítést a másik félnek a Messages, az mégis megjelenik a másik oldalon.

A probléma elvileg a korábbi iOS- és iPadOS-verziókban bukkant fel, de a lap szerint az iOS 15 legújabb frissítéseinek megjelenése után újra érkeztek ilyen panaszok.

A Macworld azt írja, hogy a hibára egyelőre nincs se magyarázat, sem pedig megoldás. Van olyan, akinek segített az eszköz újraindítása, ám a lap szerint ez sem általánosan működő orvosság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments