kedd, január 25, 2022
Home Apple hírek Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

A legfrissebb jelentések szerint a Messages alkalmazás akkor is jelzi a másik félnek, hogy az üzenetét olvasták-e, ha az ezt lehetővé tévő beállítást a felhasználó kikapcsolja.

Sokaknak jelent segítséget az az apró értesítés, amely több üzenetküldőben is megtalálható: ha valakinek ír a felhasználó, megnézheti, hogy az elküldött üzenetét sikerült-e kézbesíteni, és ha igen, akkor a másik fél elolvasta-e már.

Az Apple gondolt azokra is, akik nem szeretnék, hogy ilyen információkat adjon át róluk az üzenetküldő másoknak, ezért rendszerszinten kikapcsolhatóvá tette a funkciót az iOS, iPadOS és a macOS felhasználói számára.

Macworld híre szerint azonban egy hiba miatt a dolog egy ideje nem működik rendesen: hiába állítja be valaki, hogy róla ne küldjön ilyen értesítést a másik félnek a Messages, az mégis megjelenik a másik oldalon.

A probléma elvileg a korábbi iOS- és iPadOS-verziókban bukkant fel, de a lap szerint az iOS 15 legújabb frissítéseinek megjelenése után újra érkeztek ilyen panaszok.

A Macworld azt írja, hogy a hibára egyelőre nincs se magyarázat, sem pedig megoldás. Van olyan, akinek segített az eszköz újraindítása, ám a lap szerint ez sem általánosan működő orvosság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Néhány országban be is tilthatják az iPhone-t az Apple és az Ericsson jogi háborúja miatt

Szabadalomsértések sorozatával vádolja egymást az Apple és az Ericsson. A svéd Ericsson még 2012 februárjában szállt ki a Sony Ericssonból, így már 10 éve...

Komoly szoftverhibát észleltek az iPhone 13 kijelzőjén – Liner.hu

Egyre több felhasználó számolt be arról a furcsa jelenségről, mely során készülékeik képernyője egyszerűen rózsaszínűvé változott. Az Apple Discussions Forums és Reddit...

Elindultak a hajlott kor felé az Apple gépei – Napi.hu

Ez nem csak a cég számára volt úttörő termék, de a személyi számítógépek jövőjére is nagy hatással volt - írja a 24.hu. Az...

Romantikusan fagynak le az iPhone-ok

Főleg kínai felhasználók panaszkodnak, de máshonnan is érkeztek jelzések, hogy egyelőre ismeretlen ok miatt az iPhone 13-at használó ügyfelek azt tapasztalják, hogy a kijelző...

Recent Comments