hétfő, december 5, 2022
Home Apple hírek Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

A legfrissebb jelentések szerint a Messages alkalmazás akkor is jelzi a másik félnek, hogy az üzenetét olvasták-e, ha az ezt lehetővé tévő beállítást a felhasználó kikapcsolja.

Sokaknak jelent segítséget az az apró értesítés, amely több üzenetküldőben is megtalálható: ha valakinek ír a felhasználó, megnézheti, hogy az elküldött üzenetét sikerült-e kézbesíteni, és ha igen, akkor a másik fél elolvasta-e már.

Az Apple gondolt azokra is, akik nem szeretnék, hogy ilyen információkat adjon át róluk az üzenetküldő másoknak, ezért rendszerszinten kikapcsolhatóvá tette a funkciót az iOS, iPadOS és a macOS felhasználói számára.

Macworld híre szerint azonban egy hiba miatt a dolog egy ideje nem működik rendesen: hiába állítja be valaki, hogy róla ne küldjön ilyen értesítést a másik félnek a Messages, az mégis megjelenik a másik oldalon.

A probléma elvileg a korábbi iOS- és iPadOS-verziókban bukkant fel, de a lap szerint az iOS 15 legújabb frissítéseinek megjelenése után újra érkeztek ilyen panaszok.

A Macworld azt írja, hogy a hibára egyelőre nincs se magyarázat, sem pedig megoldás. Van olyan, akinek segített az eszköz újraindítása, ám a lap szerint ez sem általánosan működő orvosság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Az iOS 16.2-nek ki kell javítania az iPhone 14 Pro mindig bekapcsolt kijelzőjének hibáját

Az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max Van néhány feltűnő szoftvermódosítás, pl Dinamikus sziget Rendszerriasztások és nagyon várt figyelmeztetések megjelenítése állandó kijelző....

Így mentett életet az iPhone 14: megfagyhatott volna az alaszkai autós

Nagyon durva az Apple új fejlesztése, amivel onnan is lehet segítséget hívni, ahol se térerő, se WiFi, se mobilnet. De vajon hogy csinálták?...

Recent Comments