vasárnap, március 26, 2023
Home Apple hírek Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

Gond van az Apple üzenetküldőjével, árulkodik a felhasználókról

A legfrissebb jelentések szerint a Messages alkalmazás akkor is jelzi a másik félnek, hogy az üzenetét olvasták-e, ha az ezt lehetővé tévő beállítást a felhasználó kikapcsolja.

Sokaknak jelent segítséget az az apró értesítés, amely több üzenetküldőben is megtalálható: ha valakinek ír a felhasználó, megnézheti, hogy az elküldött üzenetét sikerült-e kézbesíteni, és ha igen, akkor a másik fél elolvasta-e már.

Az Apple gondolt azokra is, akik nem szeretnék, hogy ilyen információkat adjon át róluk az üzenetküldő másoknak, ezért rendszerszinten kikapcsolhatóvá tette a funkciót az iOS, iPadOS és a macOS felhasználói számára.

Macworld híre szerint azonban egy hiba miatt a dolog egy ideje nem működik rendesen: hiába állítja be valaki, hogy róla ne küldjön ilyen értesítést a másik félnek a Messages, az mégis megjelenik a másik oldalon.

A probléma elvileg a korábbi iOS- és iPadOS-verziókban bukkant fel, de a lap szerint az iOS 15 legújabb frissítéseinek megjelenése után újra érkeztek ilyen panaszok.

A Macworld azt írja, hogy a hibára egyelőre nincs se magyarázat, sem pedig megoldás. Van olyan, akinek segített az eszköz újraindítása, ám a lap szerint ez sem általánosan működő orvosság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Új U2-lemez, új U2-film – de lehet, hogy már csak a nosztalgia…

Az énekes, Bono tavaly megjelent vastag életrajzi kötete után most egy grandiózus önfeldolgozás-lemezzel és egy nagyszabású filmmel jelentkezett...

Ismét új TV-csatornán kereshetik a magyarok is a világ legmenőbb focibajnokságát

Sokak szerint a legjobb, de kétségkívül a legtöbb pénzt megmozgató labdarúgó bajnokság a Premier League. Az angol pontvadászat már hosszú évek óta kisajátította a...

5 ok, amiért utálni lehet az Apple-t

Mindig lehet egy-egy vállalatot szeretni vagy gyűlölni, lássuk ezúttal, miért nem szeretjük az Apple-t. ]]>  Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! A...

Címlapunkon: Progress Software – Megbízhatóság hálózatintelligenciával

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 22-én megjelent lapszámának online változata. ...

Recent Comments