szerda, május 25, 2022
Home Iphone Hamarosan maszkban is használhatjuk az iPhone arcazonosítását

Hamarosan maszkban is használhatjuk az iPhone arcazonosítását

Felokosította a Face ID-t az iOS 15.4 első bétája.

A világszerte terjedő omikron-variáns fényében egyelőre nem tűnik aktuálisnak a búcsú a kötelező maszkviseléstől, így sokan örülhetnek annak, hogy hamarosan eltakart fizimiskával is teljesen használható lesz az iPhone-ok arcazonosítása, a Face ID.

Jelenleg ez csak az Apple Watch tulajdonosoknak elérhető, de még nekik sem lehet teljes az örömük, az órás feloldás ugyanis csak magára a készülékre terjed ki, így nem használható például az Apple Pay azonosításhoz, a Safari böngésző automatikus kitöltési funkciójához és a Face ID-vel védett külsős alkalmazásoknál sem.

Az iOS 15.4-es kiadása viszont végre megoldja ezt a problémát, az operációs rendszer első bétája ugyanis összebékíti a Face ID-t a maszkviseléssel, méghozzá óra nélkül és az összes esetben, amikor arcazonosítás szükséges.

Ezt a youtuber Brandon Butch szúrta ki ekőször: a Twitteren megosztott fotója alapján a beállítás során nem szükséges maszkot viselnünk, igény esetén pedig később egyszerűen kikapcsolhatjuk a funkciót, vagyis nem kell újraszkennelni az arcunkat.

Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyi hasznát vesszük majd ennek, mire megérkezik a frissítés, hiszen az iOS 15.3 csak néhány napja vált elérhetővé, a 15.4 pedig valamikor a tavasz során futhat be. A fejlesztői fiókkal rendelkezők viszont akár a bétát is telepíthetik, persze csak saját felelősségre, hiszen egy félkész szoftverről van szó.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments