Home Apple hírek Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak is ebben az iPhone-os rajongók), Cupertinóban azonban másként döntöttek.

Érdekes ítéletet hozott az ügyben eljáró bíró az Apple–Epic Games-perben: bár abban a játékfejlesztő javára döntött, hogy az Apple engedélyezze az alternatív fizetési lehetőségeket alkalmazás-áruházában, a többi pontban viszont az Apple-nek adott igazat. Úgy tűnhet, elhárult minden akadály annak útjából, hogy a Fortnite újra elérhető legyen az App Store-ban, azonban az Apple nem így gondolja.

© Epic Games

Az Epic vezérigazgatója, Tim Sweeney megosztott a Twitteren egy e-mailes üzenetváltást az Apple-lel, azzal kapcsolatban, hogy újra bekerülhessen a Fortnite az App Store-ba. Előzőleg Sweeney e-mailt küldött Phil Schillernek, és kérte a Fortnite fejlesztői fiók újraaktiválását. Megígérte, hogy az Epic „betartja az Apple irányelveit bármikor és bárhol, amikor termékeket adunk ki az Apple platformjain”. Sweeney azt is megígérte – írja a SlashGear –, hogy ha az Apple engedélyezi a Fortnite visszaállítását az iOS rendszeren, akkor a lehető leghamarabb Macen is újraindítja a játékot.

Úgy tűnik azonban, az Apple még e látszólagos meghunyászkodás ellenére sem tudta feledni a sérelmeket (az Epic Games fellebbezett az Apple-nek kedvező ítéletek ellen), és ügyvédjei útján közölte az Epic Gamesszel, hogy a Fortnite feketelistára került a teljes Apple ökoszisztémában mindaddig, amíg a per fellebbezési szakasza le nem zárul, azaz jogerős nem lesz a döntés, ami akár öt évig is eltarthat.

„Hazudott az Apple” – mondja Sweeney, arra hivatkozva, hogy a vállalat egy évet töltött azzal, hogy elmondja a világnak, a bíróságnak és a sajtónak, hogy örömmel fogadják az Epic visszatérését az App Store-ba, ha egyetértenek abban, hogy ugyanazokkal a szabályokkal játsszanak, mint mindenki más. Ebbe az Epic beleegyezett, és most az Apple visszavonta ígéretét, sok százmillió felhasználót megkárosítva. Mi ez, ha nem visszaélés a monopóliummal?

Az Apple mindenesetre törvényesnek tartja az Epic Games fiókjának megszüntetését, és nem győzi hangsúlyozni, hogy nem tudja elfelejteni az Epic múltbeli kétes magatartását, illetve a bírósági döntés óta tett kijelentéseit. Tekintettel e kemény szavakra, illetve az igazságszolgáltatás malmainak lassú őrlésére, szinte teljesen bizonyosak lehetünk abban, hogy még nagyon hosszú ideig nem fogjuk tudni letölteni a Fortnite-ot iPhone-jainkra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments