szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Helyet csinálhatott az Apple, jöhetnek a saját processzorral szerelt iMac-ek

Helyet csinálhatott az Apple, jöhetnek a saját processzorral szerelt iMac-ek

Február vége óta már nem lehetett újonnan megvásárolni két iMac-et, most pedig végleg kivették azokat a kínálatból.

Bár egy lelkes YouTube-videós nemrég elkészítette a világ első, M1-es processzorral szerelt iMac-jét, a hivatalos verzióra egy darabig még várni kell. Ha hihetünk az eddig kiszivárgott híreknek, az Apple az idei évben tervezi bemutatni az új csúcsgépét, amiben már a saját fejlesztésű, 2020 végén bemutatott M1 processzor dolgozik majd. Bár hivatalos információ ezzel kapcsolatban továbbra sem látott napvilágot, egyre több jel utal arra, hogy ez meg fog történni.

Nem sokkal azután, hogy a cupertinói vállalat kivette a kínálatából az iMac Prót, és újabb tisztogatást hajtott végre a webshopjában – szúrta ki a MacRumors. A cég ezúttal az 512 GB-os, illetve az 1 TB-os SSD-vel szerelt iMaceket húzta ki a listájáról. A kínálat változása a 21,5 colos verziót érinti, ezeket a gépeket most 256 GB SSD-vel, valamint 1 TB-os Fusion Drive tárhellyel lehet csak újonnan beszerezni.

A lap azt írja, a két modellt már februárban sem lehetett megvásárolni, mostanra pedig a weboldalról is levették azokat.

Hogy pontosan miért lépte meg ezt az Apple, arról hivatalosan semmit sem tudni, ám nem elképzelhetetlen, hogy egy új termék érkezése előtti kisöprésről van szó. A Bloomberg korábban arról írt, hogy a vállalat két új iMac-en is dolgozik, amelyek nemcsak új külsőt kapnak majd, hanem az M1-es processzort is. Emiatt pedig már előre csinálnak helyet az új termékeknek.

Az Engadget szerint ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy a világszerte problémát jelentő áruhiány (SSD, processzorok) miatt volt kénytelen úgy dönteni az Apple, hogy két modellt beáldoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments