csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Iphone Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem...

Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem minden

Visszahozza a telefonjaiba az ujjlenyomat-olvasót az Apple. A techcég legutóbb a 8-as iPhone-okban használta ezt a technológiát, és teljesen áttért az arcfelismeréses azonosításra. A koronavírus-járvány hozta maszkviselés miatt azonban a hírek szerint a 13-as iPhone-ok ismét feloldhatóak lesznek ujjlenyomattal is.

Na ne: mailt küld a bombáról a spenót?

A MIT kutatói olyan rendszert fejlesztettek ki, amely a spenótot teszi képessé a robbanóanyagok érzékelésére. A rendszer úgy működik – írja a Nature tudományos folyóirat –, hogy ha a növény érzékeli a nitrogénvegyületeket a földben, levelei jelet bocsátanak ki. Ezt infravörös kamera érzékeli, és e-mailt küld a megfigyelőknek.

(A legfrissebb hírek itt)

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója?

Az Apple nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan érkezik a cég önvezető elektromos autója. A Hyundai és a Kia segítségével létrehozandó járművekbe az Apple saját innovatív akkumulátorrendszert tervez, az első darabok várhatóan 2024-ben hagyják el a gyártósort.

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Időzítőt állít be csatornáján a Netflix

A Netflix streamingszolgáltató hamarosan bevezeti azt az újítást, ami a televíziók távkapcsolójáról ismerős lehet: időzítőt kapcsol be szolgáltatásához. Eszerint 15, 30, 45 perces időkorlátok lesznek megszabhatók, illetve automatikusan kikapcsolható lesz a szolgáltatás az egyes epizódok végén.

Vérnyomást mér az okosóra

A Samsung új okosórája, a Galaxy Watch 3 mostantól 31 országban nyújt kibővített szolgáltatást, többek között vérnyomásmérésre és EKG készítésére is alkalmassá tették. A készülék rendszere már a tavalyi megjelenéskor tudta ezeket a funkciókat, de csak most engedélyezték a használatát.

Vérnyomást mér az okosóra

Vérnyomást mér az okosóra

Új fazont kap a kereső

Változtat a keresőoldala megjelenésén a Google. A technológiai óriáscég azt ígéri, a felhasználók átláthatóbban kapják majd meg a találatokat, ehhez a kereső színeihez és a tipográfiához is hozzányúlnak. További előny, hogy több információ fér majd el a kis mobilképernyőkön is.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
6 kérdés a hólyaghurutról – ezek a lányok leggyakoribb kételyei a felfázás kapcsán
Kata őszinte vallomása: „Furcsa változásokon mennek keresztül a melleim”

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments