Home Iphone Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem...

Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem minden

Visszahozza a telefonjaiba az ujjlenyomat-olvasót az Apple. A techcég legutóbb a 8-as iPhone-okban használta ezt a technológiát, és teljesen áttért az arcfelismeréses azonosításra. A koronavírus-járvány hozta maszkviselés miatt azonban a hírek szerint a 13-as iPhone-ok ismét feloldhatóak lesznek ujjlenyomattal is.

Na ne: mailt küld a bombáról a spenót?

A MIT kutatói olyan rendszert fejlesztettek ki, amely a spenótot teszi képessé a robbanóanyagok érzékelésére. A rendszer úgy működik – írja a Nature tudományos folyóirat –, hogy ha a növény érzékeli a nitrogénvegyületeket a földben, levelei jelet bocsátanak ki. Ezt infravörös kamera érzékeli, és e-mailt küld a megfigyelőknek.

(A legfrissebb hírek itt)

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója?

Az Apple nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan érkezik a cég önvezető elektromos autója. A Hyundai és a Kia segítségével létrehozandó járművekbe az Apple saját innovatív akkumulátorrendszert tervez, az első darabok várhatóan 2024-ben hagyják el a gyártósort.

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Időzítőt állít be csatornáján a Netflix

A Netflix streamingszolgáltató hamarosan bevezeti azt az újítást, ami a televíziók távkapcsolójáról ismerős lehet: időzítőt kapcsol be szolgáltatásához. Eszerint 15, 30, 45 perces időkorlátok lesznek megszabhatók, illetve automatikusan kikapcsolható lesz a szolgáltatás az egyes epizódok végén.

Vérnyomást mér az okosóra

A Samsung új okosórája, a Galaxy Watch 3 mostantól 31 országban nyújt kibővített szolgáltatást, többek között vérnyomásmérésre és EKG készítésére is alkalmassá tették. A készülék rendszere már a tavalyi megjelenéskor tudta ezeket a funkciókat, de csak most engedélyezték a használatát.

Vérnyomást mér az okosóra

Vérnyomást mér az okosóra

Új fazont kap a kereső

Változtat a keresőoldala megjelenésén a Google. A technológiai óriáscég azt ígéri, a felhasználók átláthatóbban kapják majd meg a találatokat, ehhez a kereső színeihez és a tipográfiához is hozzányúlnak. További előny, hogy több információ fér majd el a kis mobilképernyőkön is.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
6 kérdés a hólyaghurutról – ezek a lányok leggyakoribb kételyei a felfázás kapcsán
Kata őszinte vallomása: „Furcsa változásokon mennek keresztül a melleim”

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments