Home Iphone Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem...

Hírek a techvilágból: visszatér az ujjlenyomat-olvasó az iPhone-ba, de ez még nem minden

Visszahozza a telefonjaiba az ujjlenyomat-olvasót az Apple. A techcég legutóbb a 8-as iPhone-okban használta ezt a technológiát, és teljesen áttért az arcfelismeréses azonosításra. A koronavírus-járvány hozta maszkviselés miatt azonban a hírek szerint a 13-as iPhone-ok ismét feloldhatóak lesznek ujjlenyomattal is.

Na ne: mailt küld a bombáról a spenót?

A MIT kutatói olyan rendszert fejlesztettek ki, amely a spenótot teszi képessé a robbanóanyagok érzékelésére. A rendszer úgy működik – írja a Nature tudományos folyóirat –, hogy ha a növény érzékeli a nitrogénvegyületeket a földben, levelei jelet bocsátanak ki. Ezt infravörös kamera érzékeli, és e-mailt küld a megfigyelőknek.

(A legfrissebb hírek itt)

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Mailt küld a bombáról a spenót? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója?

Az Apple nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan érkezik a cég önvezető elektromos autója. A Hyundai és a Kia segítségével létrehozandó járművekbe az Apple saját innovatív akkumulátorrendszert tervez, az első darabok várhatóan 2024-ben hagyják el a gyártósort.

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Jöhet az Apple elektromos autója? /Fotó: Shutterstock

Időzítőt állít be csatornáján a Netflix

A Netflix streamingszolgáltató hamarosan bevezeti azt az újítást, ami a televíziók távkapcsolójáról ismerős lehet: időzítőt kapcsol be szolgáltatásához. Eszerint 15, 30, 45 perces időkorlátok lesznek megszabhatók, illetve automatikusan kikapcsolható lesz a szolgáltatás az egyes epizódok végén.

Vérnyomást mér az okosóra

A Samsung új okosórája, a Galaxy Watch 3 mostantól 31 országban nyújt kibővített szolgáltatást, többek között vérnyomásmérésre és EKG készítésére is alkalmassá tették. A készülék rendszere már a tavalyi megjelenéskor tudta ezeket a funkciókat, de csak most engedélyezték a használatát.

Vérnyomást mér az okosóra

Vérnyomást mér az okosóra

Új fazont kap a kereső

Változtat a keresőoldala megjelenésén a Google. A technológiai óriáscég azt ígéri, a felhasználók átláthatóbban kapják majd meg a találatokat, ehhez a kereső színeihez és a tipográfiához is hozzányúlnak. További előny, hogy több információ fér majd el a kis mobilképernyőkön is.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
6 kérdés a hólyaghurutról – ezek a lányok leggyakoribb kételyei a felfázás kapcsán
Kata őszinte vallomása: „Furcsa változásokon mennek keresztül a melleim”

Most Popular

Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone kijelzőjét

Az Apple egy újonnan felfedezett szabadalmi terve szerint a cég csodaszemüvege egy speciális biztonsági funkciót is kapna. Ha valaki nyilvános helyen használja az...

Egy lakás árát fizették ki az első USB-C-s iPhone-ért

Jövedelmezőnek bizonyult a barkácsolás. Gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának,...

Egycsapásra több százezer dallal bővül az Apple Music kínálata

Az Apple nagyjából 90 millió elérhető dalról beszél, ha zenestreaming szolgáltatása kerül szóba. Ez a már önmagában is óriási kínálat bővül rengeteg új...

Segítene a javított iPhone 13 mobilok gondjain az Apple

Ha külsős cég javít kijelzőt az iPhone 13-ban, leáll a Face ID. Ezen segítene az Apple egy frissítéssel. Az iFixit a múlt héten jött rá...

Recent Comments