Home Iphone Huawei Experience: Így párosítsunk Huawei órát iPhone-nal és Androiddal

Huawei Experience: Így párosítsunk Huawei órát iPhone-nal és Androiddal

A HMS ökoszisztémában Huawei Egészség, avagy Huawei Health néven fut az általános egészség- és mozgáskövető szolgáltatás, amely a gyártó összes mobilján előre telepítve van, de egyéb androidos vagy iOS-es telefonra sem nagy kunszt feldobni a Play Áruházból vagy az AppStore-ból. Az Egészség számos napi statisztikát rögzít, persze akkor a legteljesebb a dolog, ha egy vagy több kütyü besegít szenzorokkal. A Watch GT 2 Pro például méri a lépéseket, a pulzust, a véroxigén-telítettséget, a VO2Max-ot, a stressz-szintet és az alvást, edzés közben pedig GPS-szel rögzíti a távot, a magasságot és mindenféle mozgásadatot.

1
Sokféle méretben és formában akadnak Huawei órák és fitneszkütyük [+]

Mint mindig, akkor a leghatékonyabb a dolog, ha korunkat, nemünket, tömegünket és magasságunkat pontosan megadjuk, első használat előtt pedig mindenképp szükséges az Egészségbe Huawei ID azonosítónkkal bejelentkezni, avagy egy ilyen fiókot létrehozni – ehhez HMS Tudástárunkban adunk segítséget. Azért is érdemes belépni, mert nem csak az óra és a telefon, hanem mindenféle eszköz között szinkronizálásra kerülnek a mozgásadatok, így aztán egyik mobilplatformról a másikra költözve se vesznek el. Állítsunk is be egy Huawei kütyüt!

1
Huawei hordható kütyüt HMS-es telefonon a legegyszerűbb beüzelemni [+]

Társítás HMS-es és egyéb Android rendszerű telefonnal

Ha az órát feltöltöttük és bekapcsoltuk, válasszuk ki rajta a rendszernyelvet, aztán jöhet a mobil nyomogatása. Huawei márkájúval a legegyszerűbb beköltözni, mert előre telepítve van az Egészség, és eséllyel be is jelentkeztünk Huawei ID-nkkal, de más márka eszközén is csak annyival bonyolultabb a dolog, hogy ellátogatunk a Play Áruházba, és telepítjük a Huawei Healthet, majd belépünk vagy regisztrálunk.

111 [+]

A nyilatkozatok és engedélyek elfogadása, illetve a testadatok megadása után máris szemünk elé társul az Egészség főoldala, rajta a napi mozgásadatok és egyéb statisztikák kártyáival. Ahány kütyü, annyiféle extra statisztika jár, a Watch GT 2 Próval például napi, heti és havi bontásban ellenőrizhetjük lépéseinket, aktív perceinket, edzéseinket, pulzusunkat, véroxigén-telítettségünket, alvásunkat, testsúlyunkat, stressz terhelésünket és nemtől függően menstruációs ciklusunkat.

111 [+]

Indíthatunk a telefonról edzést, kaphatunk mozgástanácsokat és variálhatunk testadatainkkal, hordozható Huawei vagy Honor ketyerénket pedig az eszközök opcióra, majd a hozzáadásra bökve választhatjuk ki a listából – mindképp legyen a Bluetooth a mobilon és a kiegészítőn bekapcsolva! Miután a telefon megtalálta, a párosítást mindkét eszközön megerősíthetjük, majd az automatikus rendszerfrissítést engedélyezhetjük, majd jöhetnek az értesítési beállítások.

111 [+]

Előbb a telefon beállításai között kell a Huawei Egészség számára engedélyezni az értesítési hozzáférést, majd az Egészségen belül egyesével bepipálhatjuk, melyik alkalmazástól vagy szolgáltatástól kívánunk az órán értesítést fogadni – válaszolni, illetve képeket vagy emojikat megjeleníteni nincs lehetőség. Ezután újabb pár engedélyt kell megadni, beleértve a helyhozzáférést, elvégre ez alapján küld az Egészség az órának releváns időjárásadatokat.

111 [+]

Ha készen vagyunk a beüzemeléssel, máris megjelenik a kütyü főoldala, rajta a napi mozgásadatokkal és a Watch GT 2 Pro esetében kismillió ingyenesen telepíthető óraszámlappal. HMS-es eszközökön vásárolni is lehet óralapot, plusz akad pár óraalkalmazás is – ezek más márka esetében egyelőre nem telepíthetők. Az egészségfelügyelet alatt az alvás, a pulzus, SpO2, stressz és mozgáskövetés opcióit paraméterezhetjük, a zene menüpontban pedig az órán tárolt és kompatibilis hangállományokat mozgathatjuk az órára Bluetoothon, már ha tud ilyesmit Huawei kütyünk.

111 [+]

Beállíthatunk óraébresztést és időjárásjelentést, valamint tíz kedvenc névjegyet, melyeket a Watch GT 2 Próról tudunk hívni – ilyenkor az óra a telefon kihangosítójaként üzemel. Lejjebb újra meghatározhatjuk, mely appok küldjenek értesítést, illetve kérhetünk gyári visszaállítást és kézi szoftverfrissítést. Innentől kezdve viszont saját mozgásunkon van a lényeg.

A Huawei Watch GT 2 Pro és az iPhone 12 Mini
A Watch GT 2 Pro és a Huawei Egészség iOS-en [+]

Társítás iOS-es telefonnal

iPhone-on a Huawei Health alkalmazást az AppStore-ból tudjuk telepíteni. A licencszerződés elolvasása után vagy a Huawei ID-vel való bejelentkezés, vagy a regisztráció következik, belépés után pedig a nem, a magasság, a testsúly és a születési dátum megadása, hiszen számos statisztikát ebből számol utána a rendszer.

111 [+]

Az adatokat társíthatjuk az Apple Health alkalmazásával, így a Huawei ökoszisztémájából az iOS-ébe is átkerülnek a testadatok, az aktív energia, az alvás és a testmozgás Watch GT-n mért értékei.

111 [+]

A Huawei Health főoldala fentről ismerős lehet, órát, karperecet, mérleget és pulzusmérőt pedig újfent az Eszközök menüpontban, a jobb felső sarokra bökve tudunk hozzáadni. Ha mindkét eszközön aktív a Bluetooth és kütyünket kiválasztottuk, az iOS megkér bennünket, hogy a telefon Bluetooth beállításaiban párosítsuk őket.

111 [+]

Ha ez megvan, visszatérhetünk a Huawei Egészségbe, ahol a társítási folyamat során meg kell adni az értesítési engedélyeket és a helyhasználatot, ami például az időjárás kijelzésénél jön jól. További fiókinformációk és jogosultságok megadása után máris szinkronizál az óra a telefonnal, és az Eszközök fül alatt elérhetjük a kütyü beállításait, a firmware frissítést és a visszaállítást beleértve.

111 [+]

A Watch GT 2 Pro főoldalán információt szerezhetünk a töltöttségről, a napi mozgásadatokról, választhatunk vagy 100 ingyenes óralap közül (a fizetősek és az óraalkalmazások iOS-en még nem érhetők el, ahogy zenét se tudunk az órára másolni). Egészségfelügyelet alatt paraméterezhetjük a pulzuskövetést és az az alvást, megadhatunk tíz kedvenc névjegyet, akiket az óráról hívhatunk az iPhone amolyan kihangosításaként, valamint kérhetünk időjárás-előrejelzést, amely az óra widgetjén jelenik meg.

111 [+]

Értesítés fül alatt az SMS-ek, a Messenger üzenetek és a Tweetek mellett mindenféle iOS-es alkalmazásértesítés átküldését engedélyezhetjük. Ugyanakkor képeket, a Tweetek szövegét vagy emojikat nem fogunk tudni a Watch GT 2-n megtekinteni, ahogy mindenféle válaszlehetőség is hiányzik. Edzéseket indíthatunk a telefonról, de célszerűbb a több tucat mozgásformát az órával követni – edzés végén ezeket az Huawei kiegészítő a telefonra és a felhőbe azonnal szinkronizálja. Ez azt is jelenti, hogy ha iPhone-nal is használjuk együtt valamelyik Huawei órát, egy másik telefonon az Egészségbe belépve ugyanúgy láthatjuk friss statisztikáinkat.

1

Ez lett volna Huawei fitneszkütyü gyorstalpalónk új készülék beüzemeléshez, persze át lehet költözni egy meglévő darabbal a régi telefonból egy újba. Ehhez a Huawei Egészségben, a kütyü beállításai között a felső sarokban válasszuk ki a párosítás feloldása funkciót. Ez után az új telefon a kütyüt gyorsan megtalálja a fenti lépéseket követve, de ha mégse látná eszközünket, az órán a rendszerbeállítások között szintén kérhetjük a párosítás feloldását, és utána a dolognak mennie kell – aztán jöhetünk mi, remélhetőleg minél több mozgással.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments