Home Iphone Húzódoznak az iPhone-osok az iOS 15-től, nem olyan népszerű, mint az iOS...

Húzódoznak az iPhone-osok az iOS 15-től, nem olyan népszerű, mint az iOS 14

A Mixpanel elemzőcég gyorselemzése szerint egyelőre jóval kevesebben telepítették az iOS 15-öt, mint egy éve az iOS 14-et indulásakor.

Az Apple júniusban mutatta be az iOS 15-öt, amely számos új funkciót hozott az iPhone-okra (ezekről részletesebben itt olvashat). A vállalat végül szeptember 20-án tette elérhetővé az operációs rendszert. Az új iOS-ek esetében megszokhattuk, hogy az első néhány nap telepítési rekordokat hoz, úgy tűnik azonban, hogy idén ez nem jött össze.

A Mixpanel elemzőcég gyors jelentése alapján a Macrumors azt írja, hogy magyar idő szerint szerdán este 18 óráig – vagyis nagyjából szűk 24 órával a szoftver kiadása után – az iPhone-felhasználók csupán 8,5 százaléka telepítette a rendszert. Ez jócskán elmarad az iOS 14 népszerűségétől, amelyet a kiadástól számított ugyanennyi időn belül már a felhasználók 14,5 százaléka használt.

A jelentős különbség arra utal, hogy az iPhone-felhasználókat nem különösebben hozta lázba az új operációs rendszer. Az elemző ugyanakkor megjegyezte: az adatok nem hivatalos forrásból származnak, így nem is biztos, hogy teljesen pontosak. Igaz, ugyanazzal a módszertannal jött ki a számítás, mint egy évvel korábban.

Ha a fenti trend helyes, akkor arról az Apple valószínűleg nem fog beszámolni. Az iOS 14 kapcsán a cég júniusban beszélt arról, hogy az iPhone-felhasználók 85 százaléka telepítette már a rendszert.

A mostani kevésbé intenzív frissítési kedvhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a felhasználók dönthettek úgy is, inkább maradnak az iOS 14-nél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments