Home Iphone Ilyen kagylómobil lehet az Apple első összehajtható iPhone-ja – videó

Ilyen kagylómobil lehet az Apple első összehajtható iPhone-ja – videó

Türelemre még jócskán szükség lehet, ugyanis várhatóan csak 2023-ban fogja kiadni az Apple összehajtható telefonjait. Koreai források szerint az első ilyen telefon kagyló megoldású lehet (iPhone Flip?).

Többen is megjegyezték az idei iPhone-ok bemutatása után, hogy bár szépek az új telefonok, és a specifikációik is remekek, igazából nem sok innováció szorult beléjük. Más lenne a helyzet, ha valamelyik modell hajtható lenne, de úgy tűnik, az Apple a rég bevált stratégiát követi. Kivár, hogy kiderüljenek egy újdonság gyenge pontjai, és csak azután rukkol ki a saját megoldásával, aminél már nem lehetnek ilyen problémák.

Így lehet ezt az összehajtható telefonok esetében is, amelyeket már nagyon várnának a felhasználók az Apple-től. Koreai források legkorábban 2023-ra valószínűsítik egy ilyen modell vagy modellek megjelenését. Állítólag kétféle megoldás látna napvilágot: az egyik olyan lenne, mint a Galaxy Z Fold (erről a megközelítésről itt írtunk), a másik pedig a Galaxy Z Flipre hajazna, és valószínűleg ez utóbbi jelenne meg előbb, talán iPhone Flip néven.

© YouTube/ConceptsiPhone

Úgy tudni, hogy az Apple már együtt is dolgozik az LG-vel egy 7,5”-es hajlítható kijelzőn. Ha ez valóban egy flip-telefonba kerülne, akkor annak kijelzője jóval nagyobb lenne a legutóbbi Galaxy Z Flip 6,7”-es megjelenítőjénél. Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy a telefon is nagyobb lenne, ugyanis a tervezés során előre lépések történhetnek a keret és a csuklópánt kialakításában, ami növelheti a kijelző-test arányt. Sőt, a hírek szerint az Apple megpróbálja belevésni a panelt a testbe, hogy karcsúbb és elegánsabb legyen a telefon becsukott állapotban.

Bizonyára nagy érdeklődés kísérne egy ilyen iPhone-t, azonban egyáltalán nem tenné jelentős szereplővé az Apple-t ebben a piaci szegmensben, oly nagy előnye van már a Samsungnak, de említhetnénk a Xiaomit vagy a Huaweit is. A DSCC piackutató cég szerint a Samsung Electronics részesedése ezen a piacon már tavaly 87 százalékot tett ki, és nem valószínű, hogy ez az érték 75 százalék alá csökkenne az Apple első összecsukható okostelefonjának bemutatása után. Egyébként az összehajtható okostelefonok aránya a globális okostelefon-piacon várhatóan egyre nagyobb ütemben fog nőni. A Counterpoint szerint a piac mérete 2023-ban elérheti a 90 milliót, 2025-ben pedig a 100 millió értékesített készüléket.

A koncepcióképeket és videókat készítő ConceptsiPhone már korábban elképzelte, milyen lehet majd az Apple kagylószerű hajtható iPhone-ja.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Videó: Lerohanták Kínában az Apple boltjait az iPhone 13 érkezésekor

Elképesztő embertömeg zúdult a boltokba. Kínában is megjelent az Apple legújabb készüléke, az iPhone 13 (és különféle variációi), a kínaiak pedig megrohanták...

Darabokra szedték az iPhone 13 Prót – videó

Most már hivatalosan is tudni, hogy mekkora akkumulátor került az iPhone 13 Próba, és azt is, hogy honnan származnak a főbb alkatrészek. Nemrég...

Ilyen kagylómobil lehet az Apple első összehajtható iPhone-ja – videó

Türelemre még jócskán szükség lehet, ugyanis várhatóan csak 2023-ban fogja kiadni az Apple összehajtható telefonjait. Koreai források szerint az első ilyen telefon kagyló...

Lehet, hogy nem lesz több zsebbarát iPhone

Akárcsak tavaly, idén is megjelent egy „mini” változat az aktuális iPhone-ok között. Azonban könnyen lehet, hogy ez az utolsó ilyen év. Szeptember közepén...

Recent Comments