szombat, május 28, 2022
Home Iphone iPhone-t használ? Így kapcsolhatja be a Sötét módot a Google Térképben

iPhone-t használ? Így kapcsolhatja be a Sötét módot a Google Térképben

A Google még augusztusban jelentette be, hogy jön a Sötét mód az iPhone-okon használt Google Térképbe is.

A Google bő egy éve tette lehetővé az androidos eszközöket használók számára, hogy Sötét módba kapcsolják a Google Térképet. Erre ugyan korábban is volt lehetőség, ám az csak a navigációra vonatkozott, a menürendszerre nem, így a változásnak sok felhasználó örülhetett.

Az iPhone-osoknak viszont már nem volt ennyire szerencséjük. A Google az év elején beszélt arról, hogy az iOS-en futó alkalmazást is teljesen sötétté változtatja, azt pedig augusztusban jelentette be, hogy el is kezdi kiadni a frissítést. Erre elvileg szeptemberben került sor először, ám a felhasználók közül csak kevesen kaptak értesítést arról, hogy valóban használható ez az opció.

A The Verge azt írja, mostanra minden iPhone-os Google Térképbe bekerült a kapcsoló, ahol át lehet állítani a témát, és azt is elárulta a lap, hogy hol kell azt keresni.

Ehhez az alkalmazás elindítása után a profilképre kell rábökni, majd kiválasztani a Beállítások menüpontot. Ezek után a Sötét módra kell rányomni, hogy végül kiválaszthassuk: be- vagy kikapcsoljuk-e azt, vagy a rendszerbeállításhoz igazítjuk.

Az opciót egyébként hasonlóan lehet kezelni az androidos alkalmazásban is, ott azonban a Beállítások menüpontból még a Téma almenübe is be kell lépni, hogy változtatni tudjunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments