szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Az almás cég az év legforgalmasabb időszakában fordította meg a mérkőzést.

A tavalyi év egyik nagy kérdése volt, hogy a dinamikus növekedést produkáló Xiaomi vajon beelőzi-e a Samsungot a világ legtöbb okostelefont eladó gyártójaként. A zajos rivalizálás közben az Apple szinte egész évben meghúzta magát a harmadik helyen, szeptemberben viszont begyújtotta a rakétákat az iPhone 13-szériával, ami a egyenesen az élre repítette a cupertinóiakat.

A Canalys elemzőcég 2021 negyedik negyedévéről, vagyis az októbertől december végéig tartó időszakról szóló adatai ugyanis azt mutatják, hogy 22%-os részesedéssel az Apple lett a legtöbb készüléket eladó gyártó, a Samsung pedig a második helyre szorult a maga 20%-os eredményével. Az ifjú titán Xiaominak 12%-kal kellett beérnie, míg az OPPO 9%-os, a Vivo pedig 8%-os szeletet szerzett a tortából.

Ezek alapján az Apple ugyan ünnepelhetne, ám valamivel árnyaltabb a kép, ha rápillantunk a 2020 negyedik negyedévéről szóló oszlopra. Ott ugyanis azt láthatjuk, hogy a megelőző év azonos időszakában még 23%-on álltak a cupertinóiak, míg a Samsung 6%-kal lemaradva követte őket. Magyarán hiába fogytak jól az új iPhone-ok az ünnepi időszakban, az eredményük így is elmarad a 2020-astól, miközben a Samsungnak 3%-kal sikerült feljebb tornáznia a részesedését.

Forrás: Canalys

A Canalys szerint az Apple elsőségében az iPhone 13-modellcsalád népszerűsége mellett komoly szerepet játszott, hogy a vállalatnak sikerült ráncba szednie a beszállítói láncát, ám az alkatrészhiány miatt így sem tudta maradéktalanul kiszolgálni a keresletet. Az elemzőcég arra számít, hogy leghamarabb 2022 második felétől enyhülhetnek az egész iparágat sújtó ellátási gondok, melyek a kevésbé rugalmas kisebb gyártóknál okozzák a legnagyobb gondokat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments