szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Itt a telefon, ami kenterbe verheti az iPhone 14 Pro Maxot

Itt a telefon, ami kenterbe verheti az iPhone 14 Pro Maxot

Nos, a csúcskészülékek vásárlása nem pusztán a technológia iránti vonzalomról, hanem a legjobb birtoklásáról szól. Üzenetet küld arról, hogy a készülék birtokosa hogyan áll hozzá a világhoz. Amerikában, ahol az iPhone és az iOS ökoszisztéma előnyben van, egy még oly erős és gyönyörűen kivitelezett androidos készülék vásárlása kissé különc dolognak számít. Európában pedig, ahol éppen fordítottak az arányok iPhone-t tartani mutatja, hogy van, aki kívül akar kerülni a fő vásárlói tömegen. Erre komolyan ráerősít, ha tudják, hogy az általuk kedvelt cég nevéhez kötődik a legtökéletesebb technológia.

Izgatott tekinteteket vonzó fáklyák

A csúcsokon folyó verseny a tömeges eladásokban is szerepet játszik, hiszen az olcsóbb készülékekben egy nem sokkal korábbi csúcstechnológia dolgozhat, illetve ehhez társul még a kiforrottság miatti üzembiztos működés biztonsága is. A csúcskészülékeket a telefonpiacon „zászlóshajó” modelleknek nevezik, de valójában helyesebb volna őket fáklya vagy világítótorony modellnek nevezni, mert valóban az utat mutatják, mind a fejlesztések irányát, mind a fogyasztói trendeket illetően.

Jelenleg az okostelefonok piacán két igen erős fényű fáklya lobog jól láthatóan. Az eddigi győztes csapatba tartozó utolsó generációs iPhone Pro Max és a kihívó Galaxy S23 Ultra. Nem véletlen, hogy az egyik legjobb nemzetközi szakíró, Mark Spoonauer a Tom’s Guide globális főszerkesztője is cikket szentelt ennek a párbajnak. Mi pedig közreadjuk a legfontosabb megállapításait, a készülékek képességeit a fókuszban tartva.

Először is Spoonauer nem rejtette véka alá a véleményt, mert cikkének címében is azt hirdeti, hogy 2023-ban másképp alakulhatnak a dolgok, mint eddig és a Galaxy S23 Ultra az iPhone csúcsmodellje fölé kerekedhet.

Nem mintha a Galaxy S22 Ultra bármilyen szempontból is rossz telefon lenne – írja. A legjobb Android telefonok listájának élén áll a csodás 6,8 hüvelykes kijelzőjével, a beépített S Pennel (amit az Apple nem kínál), továbbfejlesztett kamerateljesítménnyel és a gyors 45 W-os töltéssel. A Galaxy S22 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max összehasonlításban azonban a Samsung készüléke egy kicsit alulmaradt a Tom’s Guide-nál annak ellenére, hogy nyert a dizájn és a kijelző kategóriában, de vesztett a kamerák, a videó, a teljesítmény és az akkumulátor élettartama terén.

Mi változott tehát, amiért az S23 Ultra legyőzheti az iPhone-t?

Először is a Galaxy S23 Ultra egy gyilkos kamerarendszerrel érkezik. Tavaly azért veszített a koreai gyártó, mert az iPhone szinte minden helyzetben jobbnak tűnő színeket és több részletet nyújtott. A Galaxy S23 Ultrának azonban komoly esélye van, hogy megelőzze az Apple-t a legjobb kamerás telefonok listáján. Ehhez a várakozások szerint új, 200 megapixeles érzékelőt kap, amely az S22 Ultra 108 megapixeles érzékelőjét váltja fel. Persze a sok megapixel önmagában nem elég, de a Samsung a pletykák szerint egy nagyobb 1/1.3-as szenzorral és nagyobb f/1.7-es rekeszértékkel is készül, így minden körülmények között sokkal több részletet és világosabb képeket lesz képes lőni.

A Samsung éppen ezen a héten mutatta be az Isocell HP2 kamera chipet, és egyesek szerint pontosan ez lesz az S23 Ultra belsejében. Ráadásul a Galaxy S23 Ultra a susogások szerint egy továbbfejlesztett éjszakai üzemmódra is kapcsolható lesz majd, ami nagyon hatásos lehet, tekintve, hogy az S22 Ultra már eddig is elég jól teljesített gyenge fényviszonyok között. A Samsung S23 Ultra a tippek szerint 8K-s videofelvételt kínál majd 30 fps sebességgel, míg az iPhone megreked a 4K-nál. Spoonauer szerint a Samsungnak mindenképpen feljebb kell lépnie a videóminőségben.

Egy csip mind felett? Ez történik, ha egymásnak eresztik az Android és az Apple csúcsprocesszorral szerelt telefonjait

Egy csip mind felett? Ez történik, ha egymásnak eresztik az Android és az Apple csúcsprocesszorral szerelt telefonjait

A teljesítmény (és az akkumulátor élettartama) terén mutatkozó szakadékot is át kell hidalniuk a koreaiaknak. A Samsung telefonjai (és az összes Androidot használó telefon) már évek óta lemaradásban vannak az Apple Bionic chipjei mögött. Az új Snapdragon 8 Gen 2 chip azonban nagyon ígéretesnek tűnik. Az új chip ugyanarra a 4 nanométeres eljárásra épül, mint az A16 Bionic, amely az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékeket hajtja. A Qualcomm 35 százalékos CPU teljesítménynövekedést ígér a tavalyi Snapdragon 8 Gen 1-hez képest.

A tesztek a Galaxy mellett szólnak

A Tom’s Guide lefuttatott néhány Snapdragon 8 Gen 2 benchmarkot egy referenciaeszközön, és számos tesztben legyőzte az A15 Bionic-kal hajtott iPhone 14-et, míg a Geekbench 5-ben a többmagos teljesítményben majdnem megegyezett az iPhone 14 Pro Max-szal. Sőt, a Snapdragon 8 Gen 2 készülék a 3DMark Wild Life Unlimited grafikus benchmarkban is legyőzte az iPhone 14 Pro Maxot. Itt 84 fps és 74 fps közötti különbségről van szó.

Az akkumulátoros üzemidő is kifejezetten lényeges. A Snapdragon 8 Gen 2 chip 40 százalékkal jobb energiahatékonyságot ígér. És a Galaxy S23 Ultra-nak szüksége is lesz rá, ha el akarja kapni az Apple-t. A Galaxy S22 Ultra mindössze 10 órát és 18 percet bírt ki a Tom’s Guide webes szörfözéses akkumulátortesztjén, míg az iPhone 14 Pro Max 13:39-ig bírta. Azaz jó 30 százalékos előnyt kell eloszlatnia. Az új chip a hírek szerint 5000 mAh-s akkumulátorral párosulva lehetővé teszi, hogy az S23 Ultra felkerüljön a legjobb akkumulátoros üzemidőt jegyző telefonok listájára.

A Galaxy S23 Ultrának meg kell őriznie a gyorsabb 45 W-os töltést, így az iPhone-nál gyorsabb 50 százalékos és 100 százalékos töltést kaphat a telefon.

Az iPhone Pro Max zoomolási képességei egészen elhalványulnak az S22 Ultra mellett, amelynek 3x-os és 10x-es kettős teleobjektívje van. A zoomkamerás fotózáshoz a csúcs iPhone csak 3x-os optikai zoomot kínál, és a digitális zoom maximum 15x, míg az S22 Ultra esetében 100x-os.

Ami az S Pen-t illeti, hozzáadott értéket jelent azok számára, akik jegyzetelni és rajzolni szeretnének az okostelefonjuk képernyőjén. És jól jöhet, ha nagyobb pontosságra van szükséged olyan feladatokhoz, mint például a fényképek szerkesztése.

Az iPhone 14 Pro Max nagyszerű készülék, de meg lehet verni, és a Galaxy S23 Ultrának pedig komoly esélye van rá, hogy legyőzze a bajnokot. Kérdés, hogy a Galaxy S23 Ultra milyen árnövekedés mellett lesz képes erre. Ha a Samsung képes lesz teljesíteni a kamera fronton, miközben erősebb teljesítményt és különösen hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínál, akkor a legjobb telefon lesz a piacon, és a fogyasztók nem fognak izgulni az árcédula miatt.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments