szombat, május 28, 2022
Home Iphone Itt a vége, szakított a Microsoft Cortana az Android-világgal és az iPhone-okkal...

Itt a vége, szakított a Microsoft Cortana az Android-világgal és az iPhone-okkal is

Már egy jó ideje tudni, hogy nem fogják támogatni a mobilplatformok a Microsoft digitális asszisztensét. Március utolsó napján el is jött a búcsú ideje.

Nem történt váratlanul: a Microsoft még tavaly nyáron jelentette be, hogy új megközelítést fog alkalmazni digitális asszisztenséhez, a Cortanához, és ki fogja venni „őt” a mobil platformokból. Másként fogalmazva ez azt jelenti, hogy a digitális asszisztens végleg búcsút int az androidos telefonoknak és az iPhone-oknak. Március elején ennek megfelelően már frissítette is támogatási oldalát, majd a hónap utolsó napjával véglegessé vált a szakítás, azaz a Cortana már nem használható ezeken a platformokon.

Természetesen a Windowson és más Microsoft-termékekben továbbra is elérhető marad, azonban nem úgy, mint régebben. A redmondiak ugyanis, ahelyett hogy a digitális asszisztens fogyasztói oldalára koncentrálnának, egyfajta produktivitási asszisztensként fejlesztik tovább a Cortanát, elsősorban az üzleti szegmens számára.

© SlashGear

Az androidos és iOS platformon létrehozott Cortana-tartalmak (emlékeztetők, listák, feladatok) már nem fognak működni a Cortana mobilalkalmazásban, azonban továbbra is elérhetők lesznek a windowsos Cortanán keresztül – magyarázza a Microsoft. Ráadásul az említett tartalmakat automatikusan szinkronizálják a Microsoft To Do alkalmazással, ami ingyen letölthető az okostelefonokra.

Bár a Microsoft annak idején nagy reményeket fűzött a Cortanához, kénytelen volt tudomásul venni, hogy az Apple Siri és a Google asszisztense egyértelmű erőfölényben vannak a mobil platformon, már csak amiatt is, hogy előre telepítettek az eszközökre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments