szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Itt az Apple új szuperchipje, az M2: kétszer gyorsabb, de úgy, hogy...

Itt az Apple új szuperchipje, az M2: kétszer gyorsabb, de úgy, hogy negyedannyit fogyaszt

Saját korábbi moduljára és a konkurensek chipjeire is rátromfol a WWDC 2022 fejlesztői konferencián bejelentett új M2 lapkájával az Apple.

Gyártási technológiája 5 nanométeres, a rajta lévő tranzisztorok száma pedig 20 milliárd. Ezek azok az adatok, melyek csak a kifejezetten műszaki érdeklődésűeket foglalkoztatják. Az Apple M2 chipről közölt többi szám azonban mindenki számára érdekes lehet, aki egy gyors számítógépet szeretne.

Ott van például az, hogy az M2 18 százalékkal jobb teljesítményre képes, mint elődje, az iparágat felforgató M1. Egy másik adat, hogy az Intel legújabb 10 magos chipjei teljesítményének 1,9-szeresét hozza. És ami még jobban hangzik: az M2 mindeközben negyedannyi energiát fogyaszt, ami különösen jól jön a laptopoknál.

Mindehhez jön még a másodpercenként 15,8 billió számítás elvégzésére képes, 16 magos Neural Engine. Vagy például a 8K-s H.264 és HEVC videós kodekek támogatása, ami praktikusan azt jelenti, hogy az M2 chipek által hajtott Mac számítógépek egyszerre akár több 8K minőségű videó lejátszására is képesek lesznek. (Otthon persze ennek nem sok haszna van, de a professzionális tartalomgyártók örülhetnek neki.)

Az Apple bejelentése szerint az M2 chip elsőként a szintén hétfőn bejelentett új MacBook Air számítógépben lesz majd elérhető. A vállalat legnépszerűbb notebookjáról, melyet most alaposan újraterveztek, ide kattintva olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne az Apple újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments