vasárnap, augusztus 1, 2021
Home Apple hírek Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Itt követheti élőben az Apple holnapi bejelentését

Az előzetes hírek szerint több újdonságot is bemutat holnap az Apple, a Spring Loaded elnevezésű rendezvényén. Aki valós időben szeretné követni az eseményeket, az több módon is csatlakozhat a virtuális bemutatóhoz.

A Siri ugyan idő előtt kifecsegte, de utána az Apple is gyorsan szétküldte a meghívókat idei első rendezvényére, amely a Spring Loaded elnevezést kapta. Eszerint az Apple Parkban tartandó (de a járványhelyzetre való tekintettel virtuális) eseményre április 20-án kerül sor, ottani idő szerint délelőtt 10 órás kezdettel, ami nálunk este 7 órának felel meg. Az eseményeket streamelik, és több csatornán is elérhetővé teszik, Mindenekelőtt a Youtube-on, illetve az Apple weboldalán. Emellett meg lehet nézni az Apple TV alkalmazásban, bármilyen támogatott eszközön.

© YouTube/Apple

Bár a bejelentésekkel kapcsolatban az Apple szokás szerint igencsak szűkszavú, nagyjából már tudni lehet, mi mindenre számíthatunk. A talán legjobban várt termék az új generációs (2021-es) iPad Pro lesz. Úgy tudni, hogy a 12.9”-es modellnek jobb energiahatékonyságot és jobb fényerőt kínáló mini-LED kijelzője lesz (a 11”-es változatnál marad az LCD). A dizájnban nem várható jelentős változás, annál inkább a motorháztető alatt. A feltételezett A14X Bionic lapka M1 MacBook-szerű teljesítményt nyújthat, s lesz opcionális 5G csatlakozás és digitálisceruza-támogatás is. A fényképezőmodulnál is várhatók fejlesztések, illetve frissítik az USB-C portot is: támogatni fogja a Thunderbolt szabványt.

Végre bejelenthetik az Apple nyomkövetőjét is, az AirTagset féltett kütyüinkre ragaszthatjuk, s ezután könnyen meglelhetjük őket, persze az Apple ökoszisztémán belül. Várhatóan BLE (Bluetooth Low Energy) és UWB (Ultra Wideband) technológiák kombinációját használja majd.

© MacRumors

A második generációs AirPodsokat két évvel ezelőtt, 2019 márciusában mutatták be, ezért várható a frissítés. Az azonban nem világos, hogy az AirPods 3-at ezen az eseményen vagy 2021 végén jelentik-e be. Ugyancsak régebben, 2017 szeptemberében jelentették be az Apple TV 4K-t, így mára már elavult hardvert használ, például az A10X Fusion chipet. Egy új, potenciálisan átalakított távvezérlővel készült modell is jó eséllyel debütálhat holnap. Érkezhetnek még új iMac számítógépek is.

© Regan Coule/Tom’s Guide

Végül a szoftver: az Apple hónapok óta dolgozik az iOS 14.5-en. Tim Cook a The New York Timesnak nemrégiben azt mondta, hogy a frissítés csak néhány hét múlva jelenhet meg, ezért jó esély van arra, hogy az eseményen megtudhatjuk a megjelenési dátumot. Ezek egyelőre persze csak találgatások, holnap este mindenre fény derül.

Amennyiben nem tudja, nem akarja élőben végignézni eseményeket, keresse fel rovatunkat, ugyanis közvetlenül a bejelentések után azonnal minden fontos mozzanatról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Besúgásra próbálja rávenni az Apple az egyik szivárogtatót

Minden évben menetrendszerú, hogy különböző szivárogtatóktól kikerülnek az új iPhone-ok prototípusai, így sokszor már hónapokkal a megjelenés előtt tudjuk, hogy mire is lehet számítani....

Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba. Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel...

Recent Comments