csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Macbook Jobb a Surface Pro 7, mint a MacBook Pro – legalábbis a...

Jobb a Surface Pro 7, mint a MacBook Pro – legalábbis a Microsoft szerint

Természetes, ha egy gyártó a saját portékáját dicséri. Nincs ezzel a Microsoft, azonban egy lépéssel tovább megy ennél, ugyanis az egyik legjobb számítógéppel, az Apple MacBook Prójával hasonlítja össze a Surface Pro 7-et.

Bár a Surface Pro 7 már egy ideje köztünk van, a Microsoft most látta csak elérkezettnek az időt arra, hogy egy igazi nagyvaddal, a MacBook Próval hasonlítsa össze, és „természetesen” a maga (pontosabban a gépe) javára döntsön.

Mindez egy új hirdetésből derül ki, amely a Microsoft Surface Pro 7: The Better Choice (Microsoft Surface Pro 7: a jobb választás) címet kapta. A mindössze 30 másodperces reklámból kiderül, hogy csak a Surface Pro 7 rendelkezik mind a táblagép, mind a laptop sokoldalúságával és hordozhatóságával. Olyan funkciókkal, mint az érintőképernyő, a levehető billentyűzet, az érintőtoll, valamint elegendő energiával a kedvenc (és rengeteg) alkalmazások futtatásához – bárhonnan dolgozhat vagy játszhat. „A Microsoft Surface Pro 7-ben minden megvan, amire csak szükséged van ahhoz, hogy azt csináld, amit szeretsz” – mondja a Microsoft.

© YouTube/Microsoft

Mindezek komoly érvek lehetnek, azonban a redmondiak kifelejtették a lényeget. Mert bár a mindkettőjük nevében szerepel a „Pro” szócska, a Surface Pro és a MacBook Pro különbözőképpen szolgálják a közönségüket (és most tekintsünk el attól, hogy mennyiben igazságos összehasonlítani egy kettő az egyben eszközt egy laptoppal, és felróni ez utóbbinak, hogy nincsenek tablet funkciói). Formai tényezője és Surface Pen kompatibilitása miatt a Surface Pro mindenképpen nyer a sokoldalúság szempontjából, azonban a teljesítményt tekintve vesztes lehet, legalábbis az M1-es MacBook Próhoz képest.

A Geekbenchre feltöltött eredmények azt mutatják, hogy az Intel Core i3-mal felszerelt, 4 GB RAM-mal rendelkező Surface Pro 7 egy- és többmagos pontszámai 769, illetve 1851. Az Intel Core i5-tel és 8 GB RAM-mal futó Surface Pro 7 pontszámai pedig 1210, illetve 4079. Összehasonlításképpen: a 13”-es, 8 GB-os memóriával rendelkező MacBook Prónál az említett értékek 1735, illetve 7686 pont.

A Microsoft kiemeli, hogy kettő az egyben eszközei mennyi szoftvert futtathatnak, de ez olyan szempontból nem mondható előnynek, hogy a Surface Pro már eleve a Windows rendszert futtatja. Viszont a Macek futtathatnak néhány népszerű iPhone és iPad alkalmazást, sőt a Windowst is virtualizált környezetben.

Az elmúlt években a Microsoft egyébként több olyan hirdetést is közzétett, amelyek a Surface gépeket népszerűsítették az Apple MacBook Air, MacBook Pro és iPad ellenében. Sokak szerint a mostani hirdetés oka az lehet, hogy a Microsoft szeretne minél több Surface Pro 7-től megszabadulni még a Surface Pro 8 bejelentése előtt.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments