Home Apple hírek Jobb minőségű zenék lesznek az Apple Musicban, minden felhasználó megkapja a funkciót

Jobb minőségű zenék lesznek az Apple Musicban, minden felhasználó megkapja a funkciót

Az Apple az Apple Music összes előfizetője számára ingyen elérhetővé teszi a Lossless nevű újdonságát, amivel kiváló minőségben hallgathatnak majd zenét a felhasználók.

Két komoly frissítés is érkezik majd az Apple Music-hoz júniusban. A cupertinói cég azt ígéri, a streamingszolgáltatáson keresztül az eddiginél sokkal jobb minőségben, veszteségmentes módon hallgathatjuk majd a tartalmakat, emellett pedig a Dolby Atmos segítségével a térbeli hangzást is élvezhetjük. Az Apple azt ígéri, a két funkció minden felhasználó számára ingyenesen lesz elérhető.

A cupertinói cég közlése szerint mintegy 75 millió veszteségmentes zeneszámot lehet majd ilyen módon meghallgatni a H1 chipet tartalmazó AirPods, vagy a W1 chipet tartalmazó Beats eszközökön, valamint az iPhone-ok, iPadek és Mac-ek beépített hangszóróin keresztül.

© Apple Toolbox

Míg a térbeli hangzás alapértelmezett módon be lesz kapcsolva, addig a veszteségmentes hangzást be kell majd állítani a frissített Apple Music beállításai között. Az alkalmazásban azt is megadhatjuk majd, hogy a különböző internetkapcsolat esetén (wifi, mobilinternet) milyen minőségű hangot játszon le a szoftver. Ez a funkció minden bizonnyal ugyanúgy segít majd spórolni a mobilnettel, mint a YouTube, amikor a mobilnetes kapcsolat esetén alapból kisebbre állítja egy videó felbontását.

A hangminőség a CD-minőségtől indul (16 bit, 44,1 kHz), és egészen a 24 bites, 192 kHz-es lejátszásig terjed.

[3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)]

Az Apple bejelentésével egyidőben az Amazon is hasonló bejelentést tett. A cég csökkentette az Amazon Music HD nevű szolgáltatása előfizetési díját, valamint meghosszabbította az időszakot, amíg a felhasználók ingyenesen kipróbálhatják azt.

Az Amazon CD-minősége 16 bites, 44,1 kHz-es zenéket takar, míg az Amazon Ultra HD zenék 24 bites, 192 kHz-es tartalmak is lehetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jobb minőségű zenék lesznek az Apple Musicban, minden felhasználó megkapja a funkciót

Az Apple az Apple Music összes előfizetője számára ingyen elérhetővé teszi a Lossless nevű újdonságát, amivel kiváló minőségben hallgathatnak majd zenét a felhasználók. ...

Az Apple újabb nagyágyút igazolt, fontos feladat vár rá

Az androidos világ egyik meghatározó alakja, a HTC korábbi dizájnere is az Apple kötelékében folytatja. Nem új telefont tervez, a zenei termékeknél fog...

Exkluzív: Galaxy Watch 4 és a Wear OS megerősítve

2021.05.17| SamMobileRég dobott a Samsung utoljára okosórát a piacra, hamarosan végre bejelentik a Galaxy Watch 4 családot. Nem csak a kialakítás...

A legdrágább iPhone-t rendelte meg, törött csempét kapott helyette

Időnként fura dolgok kerülnek egy iPhone látszólag érintetlen csomagolásába, hogy igencsak kellemetlen pillanatokat szerezzenek a pénzét nem sajnáló felhasználónak. Az iPhone 12 Pro...

Recent Comments