szerda, február 1, 2023
Home Iphone Kártyaelfogadó terminállá változhat az iPhone

Kártyaelfogadó terminállá változhat az iPhone

Főként az apró vállalkozások dolgát teheti könnyebbé a megoldás.

A Bloomberg információi szerint néhány hónapon belül egy szoftverfrissítést követően minden modern iPhone mozgó fizetési terminállá változhat, az NFC technológiának köszönhetően az érintés nélküli fizetéses bankkártyákat és más mobileszközöket fog támogatni.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Justin Sullivan

Ez nagyon hasznos lehet, a mini vállalkozások például könnyen és olcsón tudnának készpénzmentes fizetési lehetőséget nyújtani az ügyfeleknek, vagy éppen egy baráti társaság tagjai a vendéglőben való étkezést követően rendezhetnék a tartozásukat a számlát egyben kifizetett társuknál.

A koncepció nem újdonság, a kanadai Mobeewave technológiájának segítségével a Samsung már 2019-ben indított ilyen szolgáltatást. Viszont 2020-ban az Apple nemes egyszerűséggel felvásárolta a startupot, így nem lenne meglepő, ha az iPhone-okat ugyanaz a megoldás változtatná a jövőben fizetési terminálokká, mint amit a Samsung is használni kezdett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments