Home Iphone Keményebbek lettek az iPhone 12-esek

Keményebbek lettek az iPhone 12-esek

Az Apple idei legfontosabb termékbemutatóját a cég vezérigazgatója, Tim Cook nyitotta a kaliforniai cég cupertinói főhadiszállásán. Cook rámutatott, hogy az otthon idén nagyobb hangsúlyt kapott a mindennapi élet helyszíneként, és bemutatta a színes terméklista első szereplőjét:

a HomePod minit.

 A HomePod mini a HomePod okoshangszóró olcsóbb változata, amely az előzetes híresztelések szerint száz dolláros áron kerül piacra és a Siri asszisztensen keresztül szóbeli parancsokkal irányítható.

Az a jó gyors mobilnet

Az előzetes híresztelésekkel összhangban az új iPhone-ok támogatják az 5G, vagyis a nagy népsűrűségű területeken is gyors drótnélküli internetet. Cook itt átadta a szót a Verizon mobilszolgáltató vezérigazgatójának Hans Vestbergnek, aki bemutatta a következő generációs mobilhálózat előnyeit. Erre azért volt szükség, mert az 5G hálózat nem mindenütt érhető el a fő piacnak számító Egyesült Államokban, úgyhogy elkelt egy kis bíztatás. A konkurens Samsungnál már tavaly óta kaphatók 5G támogatással rendelkező telefonok és világszerte 6,7 milliót el is adtak ezekből. 

Az új iPhone-ok vékonyabbak és könnyebbek lettek és az iPadben bemutatott 5nanométeres technológiával gyártott hatmagos A14 Bionic chipet kapják, négymagos grafikai processzorral. Utóbbit kihasználandó az új telefonokra érkezik a népszerű League of Legends kardozós-varázslós esport játék.

Az új eszközbe két kamera kerül: egy 12 megapixeles széles látószögű kamera és egy ultra-széles látószögű. Megújult formában visszatér ugyanakkor a MagSafe töltő, amelyen egyszerre tölthető a telefon és az okosóra. Ráadásnak a mágneses rögzítő rendszerre praktikus kártyatartó zseb pattintható.

  • A legkisebb az iPhone 12 mini 5,4 inches kijelzővel. Mini nevű iPhone nem létezett korábban. Fehér, fekete, vörös, kék és zöld színben lesz kapható, 64, 128 és 256 gigabájtos háttértárral. Az ára hétszáz dollárról indul.
  • Az iPhone 12, szabvány telefon 6,1 inches kijelzővel, alumínium vázzal és különleges kerámiaborítású kijelzőüveggel, nyolcszáz dollárért, a minihez hasonló színekben és memóriákkal lesz választható.
  • Az ezer dolláros iPhone 12 Pro lesz az erősebb modell, szintén 6,5 inches kijelzővel, rozsdamentes acél testtel, arany, ezüst, grafitszürke, és kék színben. 128, 256 és 512 gigabájtos memóriával lehet kapni.
  • Ezerszáz dollárba kerül majd az iPhone 12 Pro Max, a Pro egy nagyobb változata lesz 6,7 inches kijelzővel, ugyanazokkal az opciókkal.

Az iPhone Prók nagy felbontású 4K videófelvételre képesek másodpercenként 60 képkockás minőségben.

A két drágább modellben beépítik az iPad Proban már bemutatott LiDAR szenzort vagyis lézeres távmérőt, amivel a képmélységet is felismeri az eszköz, ennek a fotózáson kívül kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások is hasznát veszik.

Amit nem mutattak be

Az egyik legesélyesebb bemutatkozónak az Apple új fülre akasztható fejhallgatója, az AirPod Studió tűnt. Legalább is ezt sugallta, hogy az Apple boltjában felfüggesztették a Bose, Sonos és Logitech addig kapható fejhallgatóit.

Nagyon várták sokan a három éve változatlan Apple TV doboz megújulását. Idén augusztusban jöttek az első hírek, hogy a cég serényen dolgozik az Apple TV 4k-n, amihez új játékra is alkalmas távirányító készül.

Arra is volt egy kis esély, hogy az Intellel történt szétválás után az bejelentik a saját tervezésű és gyártású ARM-architektúrás processzorral szerelt Maceket, de az átállás két éves folyamatát valószínűleg nem fogják elsietni és kihasználják még az idei évből hátrelévő két és fél hónapot az új processzorok bemutatására.

(Borítókép: Tim Cook az iPhone 12 bemutatóján 2020. október 13-án. Fotó: Brooks Kraft / apple / Reuters)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments