kedd, december 6, 2022
Home Iphone Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Tajvani források szerint jól szerepelt a tartóssági teszten az a két iPhone, amit a Foxconn sencseni gyárában készíttetett az Apple. A vállalat arra volt kíváncsi, miként viselkedik a telefonok kinyitását és összecsukását lehetővé tévő zsanér.

Miután több gyártó is piacra lépett már a hajlítható kijelzős okostelefonjával, az Apple-rajongókban joggal merült fel a kérdés: mikor lesz végre összecsukható iPhone? Az elmúlt években több szabadalmi terv is arról árulkodott, hogy a cupertinói cég ilyen készüléket fejleszt, úgy tűnik azonban, hogy már nemcsak papíron létezik a telefon.

A tajvani Economic Daily News alapján a MacRumors azt írja, nemrég két ilyen prototípust is teszteltek, és mindkettő zsanérja átment a tartóssági teszten. A két különböző iPhone-hoz tartozó elemeket a Foxconn sencseni gyárában készítették el.

A két telefon közül az egyik állítólag az a verzió, amiről még az ismert szivárogtató, Jon Prosser beszélt 2020 nyarán. Ez technikailag nem egy hajlítható kijelzős iPhone, ugyanis két különálló kijelzőről van szó – vagyis inkább olyan, mint a Microsoft Surface Duo, nem pedig olyan, mint a Samsung Galaxy Z Fold.

Talán ennél is érdekesebb, hogy a másik prototípus, amit teszteltek, egy olyan iPhone volt, ami úgy hajlik, mint a Galaxy Z Flip vagy a Motorola Razr. Ez a telefon állítólag a Samsung hajlítható OLED kijelzőjét használja, amire csak ráerősít az, hogy korábban épp az Apple árulta el, hogy tesztelés céljából egy nagyobb tételt rendelt be a panelből.

A most tesztelt telefonok nem működő eszközök, vagyis egyelőre bőven nincs arról szó, hogy a végéhez közeledne a fejlesztés. A cég egyelőre csak a zsanérok tartósságát igyekezett letesztelni, és még azt sem tudni, hogy a két telefonban használt szerkezet között van-e egyáltalán eltérés. A MacRumors szerint az Apple most kiértékeli a tesztek eredményét, és az alapján dől majd el, hogy merre halad tovább a fejlesztés.

A telefonokat a hírek szerint legkorábban 2022-ben vagy 2023-ban mutathatják majd be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Heteken belül helyreállhat a termelés a világ legnagyobb iPhone-gyárában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési...

Az Apple a beszállítóinak: intenzíven tervezzék a gyártás Kínából való áthelyezését!

Az Apple azon dolgozik, hogy felgyorsítsa beszállítói lánca egy részének Kínából való áthelyezését más országokba, és a beszállítói láncban lévő partnereit is figyelmeztette, hogy...

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az...

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett...

Recent Comments