vasárnap, július 3, 2022
Home Iphone Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Tajvani források szerint jól szerepelt a tartóssági teszten az a két iPhone, amit a Foxconn sencseni gyárában készíttetett az Apple. A vállalat arra volt kíváncsi, miként viselkedik a telefonok kinyitását és összecsukását lehetővé tévő zsanér.

Miután több gyártó is piacra lépett már a hajlítható kijelzős okostelefonjával, az Apple-rajongókban joggal merült fel a kérdés: mikor lesz végre összecsukható iPhone? Az elmúlt években több szabadalmi terv is arról árulkodott, hogy a cupertinói cég ilyen készüléket fejleszt, úgy tűnik azonban, hogy már nemcsak papíron létezik a telefon.

A tajvani Economic Daily News alapján a MacRumors azt írja, nemrég két ilyen prototípust is teszteltek, és mindkettő zsanérja átment a tartóssági teszten. A két különböző iPhone-hoz tartozó elemeket a Foxconn sencseni gyárában készítették el.

A két telefon közül az egyik állítólag az a verzió, amiről még az ismert szivárogtató, Jon Prosser beszélt 2020 nyarán. Ez technikailag nem egy hajlítható kijelzős iPhone, ugyanis két különálló kijelzőről van szó – vagyis inkább olyan, mint a Microsoft Surface Duo, nem pedig olyan, mint a Samsung Galaxy Z Fold.

Talán ennél is érdekesebb, hogy a másik prototípus, amit teszteltek, egy olyan iPhone volt, ami úgy hajlik, mint a Galaxy Z Flip vagy a Motorola Razr. Ez a telefon állítólag a Samsung hajlítható OLED kijelzőjét használja, amire csak ráerősít az, hogy korábban épp az Apple árulta el, hogy tesztelés céljából egy nagyobb tételt rendelt be a panelből.

A most tesztelt telefonok nem működő eszközök, vagyis egyelőre bőven nincs arról szó, hogy a végéhez közeledne a fejlesztés. A cég egyelőre csak a zsanérok tartósságát igyekezett letesztelni, és még azt sem tudni, hogy a két telefonban használt szerkezet között van-e egyáltalán eltérés. A MacRumors szerint az Apple most kiértékeli a tesztek eredményét, és az alapján dől majd el, hogy merre halad tovább a fejlesztés.

A telefonokat a hírek szerint legkorábban 2022-ben vagy 2023-ban mutathatják majd be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments