kedd, augusztus 3, 2021
Home Iphone Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Tajvani források szerint jól szerepelt a tartóssági teszten az a két iPhone, amit a Foxconn sencseni gyárában készíttetett az Apple. A vállalat arra volt kíváncsi, miként viselkedik a telefonok kinyitását és összecsukását lehetővé tévő zsanér.

Miután több gyártó is piacra lépett már a hajlítható kijelzős okostelefonjával, az Apple-rajongókban joggal merült fel a kérdés: mikor lesz végre összecsukható iPhone? Az elmúlt években több szabadalmi terv is arról árulkodott, hogy a cupertinói cég ilyen készüléket fejleszt, úgy tűnik azonban, hogy már nemcsak papíron létezik a telefon.

A tajvani Economic Daily News alapján a MacRumors azt írja, nemrég két ilyen prototípust is teszteltek, és mindkettő zsanérja átment a tartóssági teszten. A két különböző iPhone-hoz tartozó elemeket a Foxconn sencseni gyárában készítették el.

A két telefon közül az egyik állítólag az a verzió, amiről még az ismert szivárogtató, Jon Prosser beszélt 2020 nyarán. Ez technikailag nem egy hajlítható kijelzős iPhone, ugyanis két különálló kijelzőről van szó – vagyis inkább olyan, mint a Microsoft Surface Duo, nem pedig olyan, mint a Samsung Galaxy Z Fold.

Talán ennél is érdekesebb, hogy a másik prototípus, amit teszteltek, egy olyan iPhone volt, ami úgy hajlik, mint a Galaxy Z Flip vagy a Motorola Razr. Ez a telefon állítólag a Samsung hajlítható OLED kijelzőjét használja, amire csak ráerősít az, hogy korábban épp az Apple árulta el, hogy tesztelés céljából egy nagyobb tételt rendelt be a panelből.

A most tesztelt telefonok nem működő eszközök, vagyis egyelőre bőven nincs arról szó, hogy a végéhez közeledne a fejlesztés. A cég egyelőre csak a zsanérok tartósságát igyekezett letesztelni, és még azt sem tudni, hogy a két telefonban használt szerkezet között van-e egyáltalán eltérés. A MacRumors szerint az Apple most kiértékeli a tesztek eredményét, és az alapján dől majd el, hogy merre halad tovább a fejlesztés.

A telefonokat a hírek szerint legkorábban 2022-ben vagy 2023-ban mutathatják majd be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments