Home Iphone Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Két hajlítható iPhone-t is fejlesztett az Apple, mindkettő átment a legfontosabb teszten

Tajvani források szerint jól szerepelt a tartóssági teszten az a két iPhone, amit a Foxconn sencseni gyárában készíttetett az Apple. A vállalat arra volt kíváncsi, miként viselkedik a telefonok kinyitását és összecsukását lehetővé tévő zsanér.

Miután több gyártó is piacra lépett már a hajlítható kijelzős okostelefonjával, az Apple-rajongókban joggal merült fel a kérdés: mikor lesz végre összecsukható iPhone? Az elmúlt években több szabadalmi terv is arról árulkodott, hogy a cupertinói cég ilyen készüléket fejleszt, úgy tűnik azonban, hogy már nemcsak papíron létezik a telefon.

A tajvani Economic Daily News alapján a MacRumors azt írja, nemrég két ilyen prototípust is teszteltek, és mindkettő zsanérja átment a tartóssági teszten. A két különböző iPhone-hoz tartozó elemeket a Foxconn sencseni gyárában készítették el.

A két telefon közül az egyik állítólag az a verzió, amiről még az ismert szivárogtató, Jon Prosser beszélt 2020 nyarán. Ez technikailag nem egy hajlítható kijelzős iPhone, ugyanis két különálló kijelzőről van szó – vagyis inkább olyan, mint a Microsoft Surface Duo, nem pedig olyan, mint a Samsung Galaxy Z Fold.

Talán ennél is érdekesebb, hogy a másik prototípus, amit teszteltek, egy olyan iPhone volt, ami úgy hajlik, mint a Galaxy Z Flip vagy a Motorola Razr. Ez a telefon állítólag a Samsung hajlítható OLED kijelzőjét használja, amire csak ráerősít az, hogy korábban épp az Apple árulta el, hogy tesztelés céljából egy nagyobb tételt rendelt be a panelből.

A most tesztelt telefonok nem működő eszközök, vagyis egyelőre bőven nincs arról szó, hogy a végéhez közeledne a fejlesztés. A cég egyelőre csak a zsanérok tartósságát igyekezett letesztelni, és még azt sem tudni, hogy a két telefonban használt szerkezet között van-e egyáltalán eltérés. A MacRumors szerint az Apple most kiértékeli a tesztek eredményét, és az alapján dől majd el, hogy merre halad tovább a fejlesztés.

A telefonokat a hírek szerint legkorábban 2022-ben vagy 2023-ban mutathatják majd be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments