kedd, október 4, 2022
Home Iphone Két olcsóbb iPhone is megjelenhet idén

Két olcsóbb iPhone is megjelenhet idén

Hiába az iPhone 12 mini sikertelenségéről szóló pletyka, egy másik is felröppent: az Apple a kiszivárgott információk szerint 2021 őszén bemutatná a folytatást, az iPhone 13 minit. De lesz itt még más is.

Egy kissé kaotikus év után az Apple végül 2020 októberében mutatta be az új csúcsmobiljait: az iPhone 12-t, az iPhone 12 Prót, az iPhone 12 Pro Maxot, valamint a család legkisebb tagját, az iPhone 12 minit. Bár saját tesztünk alapján még soha nem volt ennyire jó egyetlen kicsi iPhone sem, a vásárlók szívét nem sikerült telibe találnia vele a cupertinói cégnek: a készülék annyira nem fogy, hogy az Apple leállhat a gyártásával.

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy a vállalat nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát, vagyis a 13-as iPhone-sorozatban már nem lesz mini verzió. A jelek szerint azonban úgy tűnik, ez a gondolatmenet téves.

A pontos információiról ismert szivárogtató Jon Prosser a legújabb videójában arról beszél, hogy értesülései szerint az Apple 2021-ben is ugyanazzal a felállással áll majd a nagyközönség elé, mint 2020-ban, vagyis négyféle iPhone-t mutatnak majd be – köztük az iPhone 13 minivel.

[embedded content]

Prosser szerint ugyanakkor nem véletlen, hogy az Apple az iPhone 13 mini kiadását tervezi. 2021-ben ugyanis a cupertinói cég nem akar egy újabb iPhone SE modellt piacra dobni, így elvileg a szériának nem lesz házon belül konkurenciája. Az iPhone 12 mini sikertelensége ugyanis a leginkább a 2020-as iPhone SE sikerének köszönhető.

És most jön a csavar: a fentiek ellenére mégis elképzelhető, hogy jön az idén egy újabb iPhone SE. Csakhogy az Prosser szerint már egy iPhone SE Plus lesz, ami nagyobb kijelzőt jelent, így aki egy kisméretű iPhone-t keres, annak csak a mini marad.

Hogy mindez valóban így lesz-e, azt egyelőre nem tudni. Az viszont biztos, hogy az Apple nagyot csavarna egy ilyen lépéssel a piacon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments