Home Apple hírek Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Az elmúlt időszakban többek között az Epic és az Apple között zajló pereskedés kapcsán is többször előjött a téma, hogy vajon igazságtalan dolog-e, hogy az Apple az App Store-ban történő minden értékesítés után 30%-os sarcot tesz zsebre. Erre persze nem most fogjuk megtalálni a választ, de valószínűleg a nagyvállalat is érezhette, hogy ez azért nincs teljesen rendben, így hamarosan némileg módosulnak a játékszabályok.

Az Apple ugyanis bejelentette az App Store Small Business névre keresztelt programot, amiben azok az alkalmazásfejlesztő vállalkozások vehetnek részt, akik egy év alatt kevesebb mint 1 millió dollár bevételre tesznek szert az áruházban történt értékesítésekből.

Nekik 2020. január 1-től már nem 30%-ot kell “leadózni” az Apple-nek, hanem ennek csak a felét, tehát 15%-ot.

Az App Store-ra jelenleg 28 millió regisztrált fejlesztő készít alkalmazásokat, azonban az Apple nem tudott arról beszélni, hogy ezeknek körülbelül mekkora része vehet majd részt a programban a különböző kritériumok alapján. Márpedig kritériumok lesznek a fentebb említett 1 millió dolláros forgalmi korláton kívül is, de a vállalat még ezeket sem tudta részletezni.

Apple App StoreForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A január 1-től induló program a jelenleg felvázolt információk szerint úgy fog kinézni, hogy a meglévő fejlesztők akkor regisztrálhatnak, ha megfelelnek a követelményeknek, az új fejlesztők pedig rögtön beléphetnek a programba. Ezt követően ha az adott fejlesztő 2021 során bármikor átlépi az 1 millió dolláros forgalmat, akkor automatikusan kikerül a programból, és onnantól kezdve a 30%-os levonás érvényesül nála.

A bejelentéssel kapcsolatban Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a következőket mondta:

A kisvállalkozások a globális gazdaság gerincét jelentik, ők hozzák az innovációt, és teremtik meg az új lehetőségeket különböző közösségekben, szerte a világon. Azért indítjuk ezt a programot, hogy segítsünk a kisvállalkozásoknak abban, hogy elhozzák a kreativitás és a változatosság új fejezetét az App Store-ba.

Cook rámutatott arra is, hogy maga az App Store jelentősen hozzájárult a gazdaság növekedéséhez, és ezen keresztül több millió új munkahely jött létre, a vállalkozások száma pedig meggyarapodott. Az új program bevezetésével Cook szerint méginkább ösztönözhetők a kisvállalkozások a kockázatvállalásra, és az új ötletek felderítésére.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Recent Comments