Home Apple hírek Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Az elmúlt időszakban többek között az Epic és az Apple között zajló pereskedés kapcsán is többször előjött a téma, hogy vajon igazságtalan dolog-e, hogy az Apple az App Store-ban történő minden értékesítés után 30%-os sarcot tesz zsebre. Erre persze nem most fogjuk megtalálni a választ, de valószínűleg a nagyvállalat is érezhette, hogy ez azért nincs teljesen rendben, így hamarosan némileg módosulnak a játékszabályok.

Az Apple ugyanis bejelentette az App Store Small Business névre keresztelt programot, amiben azok az alkalmazásfejlesztő vállalkozások vehetnek részt, akik egy év alatt kevesebb mint 1 millió dollár bevételre tesznek szert az áruházban történt értékesítésekből.

Nekik 2020. január 1-től már nem 30%-ot kell “leadózni” az Apple-nek, hanem ennek csak a felét, tehát 15%-ot.

Az App Store-ra jelenleg 28 millió regisztrált fejlesztő készít alkalmazásokat, azonban az Apple nem tudott arról beszélni, hogy ezeknek körülbelül mekkora része vehet majd részt a programban a különböző kritériumok alapján. Márpedig kritériumok lesznek a fentebb említett 1 millió dolláros forgalmi korláton kívül is, de a vállalat még ezeket sem tudta részletezni.

Apple App StoreForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A január 1-től induló program a jelenleg felvázolt információk szerint úgy fog kinézni, hogy a meglévő fejlesztők akkor regisztrálhatnak, ha megfelelnek a követelményeknek, az új fejlesztők pedig rögtön beléphetnek a programba. Ezt követően ha az adott fejlesztő 2021 során bármikor átlépi az 1 millió dolláros forgalmat, akkor automatikusan kikerül a programból, és onnantól kezdve a 30%-os levonás érvényesül nála.

A bejelentéssel kapcsolatban Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a következőket mondta:

A kisvállalkozások a globális gazdaság gerincét jelentik, ők hozzák az innovációt, és teremtik meg az új lehetőségeket különböző közösségekben, szerte a világon. Azért indítjuk ezt a programot, hogy segítsünk a kisvállalkozásoknak abban, hogy elhozzák a kreativitás és a változatosság új fejezetét az App Store-ba.

Cook rámutatott arra is, hogy maga az App Store jelentősen hozzájárult a gazdaság növekedéséhez, és ezen keresztül több millió új munkahely jött létre, a vállalkozások száma pedig meggyarapodott. Az új program bevezetésével Cook szerint méginkább ösztönözhetők a kisvállalkozások a kockázatvállalásra, és az új ötletek felderítésére.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments