kedd, augusztus 3, 2021
Home Apple hírek Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Kevesebb pénzt húz le a kisvállalkozásokról az Apple

Az elmúlt időszakban többek között az Epic és az Apple között zajló pereskedés kapcsán is többször előjött a téma, hogy vajon igazságtalan dolog-e, hogy az Apple az App Store-ban történő minden értékesítés után 30%-os sarcot tesz zsebre. Erre persze nem most fogjuk megtalálni a választ, de valószínűleg a nagyvállalat is érezhette, hogy ez azért nincs teljesen rendben, így hamarosan némileg módosulnak a játékszabályok.

Az Apple ugyanis bejelentette az App Store Small Business névre keresztelt programot, amiben azok az alkalmazásfejlesztő vállalkozások vehetnek részt, akik egy év alatt kevesebb mint 1 millió dollár bevételre tesznek szert az áruházban történt értékesítésekből.

Nekik 2020. január 1-től már nem 30%-ot kell “leadózni” az Apple-nek, hanem ennek csak a felét, tehát 15%-ot.

Az App Store-ra jelenleg 28 millió regisztrált fejlesztő készít alkalmazásokat, azonban az Apple nem tudott arról beszélni, hogy ezeknek körülbelül mekkora része vehet majd részt a programban a különböző kritériumok alapján. Márpedig kritériumok lesznek a fentebb említett 1 millió dolláros forgalmi korláton kívül is, de a vállalat még ezeket sem tudta részletezni.

Apple App StoreForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

A január 1-től induló program a jelenleg felvázolt információk szerint úgy fog kinézni, hogy a meglévő fejlesztők akkor regisztrálhatnak, ha megfelelnek a követelményeknek, az új fejlesztők pedig rögtön beléphetnek a programba. Ezt követően ha az adott fejlesztő 2021 során bármikor átlépi az 1 millió dolláros forgalmat, akkor automatikusan kikerül a programból, és onnantól kezdve a 30%-os levonás érvényesül nála.

A bejelentéssel kapcsolatban Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a következőket mondta:

A kisvállalkozások a globális gazdaság gerincét jelentik, ők hozzák az innovációt, és teremtik meg az új lehetőségeket különböző közösségekben, szerte a világon. Azért indítjuk ezt a programot, hogy segítsünk a kisvállalkozásoknak abban, hogy elhozzák a kreativitás és a változatosság új fejezetét az App Store-ba.

Cook rámutatott arra is, hogy maga az App Store jelentősen hozzájárult a gazdaság növekedéséhez, és ezen keresztül több millió új munkahely jött létre, a vállalkozások száma pedig meggyarapodott. Az új program bevezetésével Cook szerint méginkább ösztönözhetők a kisvállalkozások a kockázatvállalásra, és az új ötletek felderítésére.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments